Samopoznanie to cel naszej podróży...
- Ivellios
- Administrator
- Imię i nazwisko: Marek Sęk
- Nastrój:
- Kontakt:
Samopoznanie to cel naszej podróży...
Zapraszam do dyskusji i opowiedzenia o swoich doświadczeniach na tej fascynującej Drodze...
Nie lubię warszawskich fryzjerów i kwietniowych wilkołaków. Bo nie. I już.
-
- Doświadczony
- Kontakt:
-
- Doświadczony
- Kontakt:
Współczuję takie myślenia... Bez obrazy...
Może poprostu nie byłeś przygotowany na rozszerzenie własnej swiadomości?
Wiem co masz na myśli- nieuświadomione istoty, nie rozumieją nas, uważają za dziwaków w najlepszym razie za ekscentryków, czasami się śmieją... Ale to świadczy tylko o ich ograniczonych umysłach...
Ja nie żałuję, wiem że dzięki temu coś zyskałam i szerzej mogę postrzegać niektóre sprawy, to nieoznacza oczywiście, że czuję się lepsza od tych "nieuswiadomionych"...
Ale być może, a nawet jestem o tym przekonana, że mój rozwój wewnętrzny dużo więcej na tym zyska....
Może poprostu nie byłeś przygotowany na rozszerzenie własnej swiadomości?
Wiem co masz na myśli- nieuświadomione istoty, nie rozumieją nas, uważają za dziwaków w najlepszym razie za ekscentryków, czasami się śmieją... Ale to świadczy tylko o ich ograniczonych umysłach...
Ja nie żałuję, wiem że dzięki temu coś zyskałam i szerzej mogę postrzegać niektóre sprawy, to nieoznacza oczywiście, że czuję się lepsza od tych "nieuswiadomionych"...
Ale być może, a nawet jestem o tym przekonana, że mój rozwój wewnętrzny dużo więcej na tym zyska....

co mi po wiedzy o świecie astralnym, o Bogu, o duchach, o tym że zycie nei kończy się z chwilą śmierci, co mi po tym, że wiem, że techno jest pomyłką nowoczesnego świata, co mi z wielkiej empatii, i prawie ze czytania w myślach jeśli przez tą wiedzę straciłem wszystko, przyjaciół, znajomych, rodzine, sens zycia....wszystko.......lepiej pozostać nieświadomym, i spokojnie sobie umrzeć, ani razu nei zastanawiając się nad czymkolwiek
-
- Doświadczony
- Kontakt:
Kiedyś doszłem do wniosku, że poznałem sam siebie. Miałem racje, czego sam sobie nie muszę udowadniać.
PóĽniej starałem poznać innych ludzi. Poznawałem. Myślałem.
To naprawdę nic trudnego. Kropelka obiektywnego spojrzenia i wszystko wiemy.
Jeśli założymy, że nie jesteśmy jakoś wysoce skomplikowani i nie będziemy "wymyślać" "zasad" odnośnie psychiki ludzkiej to wyciagniemy dużo prawdziwsze (niedługo zabieram się za pracę oficjalną doświadczalną z dziedziny psychologi) niż przez wywyższanie człowieka.
Kolega "o" czuje z tego powodu żal ? Dlaczego, ja kiedyś czyłem się Ľle, ale to mija. Ludzi moża odkrywać długo, a wiedza o ich własnych umysłach pomaga czynić o wiele więcej dobra, niż to może zrobić ktokolwiek inny.
Nieświadomość ... Jeśli wolałbyś się nie narodzić, to byłbyś idalnie nieświadomy ... a czy to oznacza idealne szczęście ?? Skoro nie znajdujesz szczęścia w sobie, to znajdz je w innych. Jeśli nie znajdujesz na ziemi, to szukaj poza nią. Religia to Opium dla ludzi.
PóĽniej starałem poznać innych ludzi. Poznawałem. Myślałem.
To naprawdę nic trudnego. Kropelka obiektywnego spojrzenia i wszystko wiemy.
Jeśli założymy, że nie jesteśmy jakoś wysoce skomplikowani i nie będziemy "wymyślać" "zasad" odnośnie psychiki ludzkiej to wyciagniemy dużo prawdziwsze (niedługo zabieram się za pracę oficjalną doświadczalną z dziedziny psychologi) niż przez wywyższanie człowieka.
Kolega "o" czuje z tego powodu żal ? Dlaczego, ja kiedyś czyłem się Ľle, ale to mija. Ludzi moża odkrywać długo, a wiedza o ich własnych umysłach pomaga czynić o wiele więcej dobra, niż to może zrobić ktokolwiek inny.
Nieświadomość ... Jeśli wolałbyś się nie narodzić, to byłbyś idalnie nieświadomy ... a czy to oznacza idealne szczęście ?? Skoro nie znajdujesz szczęścia w sobie, to znajdz je w innych. Jeśli nie znajdujesz na ziemi, to szukaj poza nią. Religia to Opium dla ludzi.
Premitive Mode ![Kwaśne oczko ;]](https://www.paranormalium.pl/forum/images/smiles/icon_square2.gif)
![Kwaśne oczko ;]](https://www.paranormalium.pl/forum/images/smiles/icon_square2.gif)
-
- Doświadczony
- Kontakt: