Ludzie Gór
-
- Bardzo wtajemniczony
Obiło mi się o uszy coś o rasie zwanej "hobbit". może to jacyś krewni tego "hobbita", hoś nie jestem pewna...
'Czas to ż y c i e. Życie jest skończonym kawałkiem c z a s u, który został Ci podarowany jak czysta kartka do pokolorowania, zabazgrania albo zmięcia i wyrzucenia do kosza na śmieci. Czas to życie. A życie jest dla ludzkiej jednostki wartością tak cenną i unikalną, że głupotą byłoby przeliczanie go na jakiekolwiek inne dobra materialne...'
Jestem człowiekiem, który, zgubiwszy drogę, postanowił wydeptać sobie własną.
-
- Senior forum
- Kontakt:
malutcy ludzie z Flores wymarli dopiero 12 tys lat temu, może w himalajach żyją jeszcze tacy?
kidrzu - a co to już w karsnoludki wierzyć nie można? a ja właśnie wierzę w małe ludziki
i inne takie mitologiczne stworki...
[ Dodano: 29-08-2006, 14:13 ]
btw. yeti podobno dzielą się na trzy grupy, w skrócie to będzie na małe, średnie i duże
małe by wzrostem pasowały, tylko ponoć są roślinożerne i raczej nie agresywne
kidrzu - a co to już w karsnoludki wierzyć nie można? a ja właśnie wierzę w małe ludziki

[ Dodano: 29-08-2006, 14:13 ]
btw. yeti podobno dzielą się na trzy grupy, w skrócie to będzie na małe, średnie i duże

Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał

Dla mnie opowieści o krasnoludkach, leprekaunach itp, to mity, legendy, klechdy i bajania.
Rzeczjasna to jest moje zdanie.
Swego czasu, jedyną rzeczą związaną którą usłyszalem o rzekomym widywaniu krasnali, bylo to iż, ponoć w niemczech znaleziono takowego, porażonego przez piorun...
PS
Źródlo tej informacji to.....5-10-15(97 rok)

Rzeczjasna to jest moje zdanie.
Swego czasu, jedyną rzeczą związaną którą usłyszalem o rzekomym widywaniu krasnali, bylo to iż, ponoć w niemczech znaleziono takowego, porażonego przez piorun...
PS
Źródlo tej informacji to.....5-10-15(97 rok)

? ? ?
Wielu współczesnych mieszkanców Islandi twierdzi, że na własne oczy widzieli małe ludki, nazywane huldafolk, mają zamieszkiwać niedostępne obszary i jaskinie. Nawet, gdy planuje się tam budowę autostrady to tak, żeby nie przebiegała przez tereny tych ludzików, bo mają być bardzo złośliwi.
.
Co do tych małych ludzi z Tybetu, skojarzyło mi się to z opowieściami o istocie (hominidzie), o nazwie Migey, tez stamtąd. W jednym z klasztorów znajdują się zmumifikowane zwłoki, ponoć małego Migey'a, który miał atakować ludzi. Ale jego twarz ma bardzo ludzki wyraz, więc może to być po prostu zdeformowany człowiek.
(mówili o tym na National Geographic)
W domowe krasnoludki nie wierzę, choć chciałoby się, żeby kiedyś za mnie pracę domową odrobiły....
Ale może jakaś gałąź ewolucji człekokształtnych poszła w kierunku skarłowacienia? Nigdy nic nie wiadomo............

Co do tych małych ludzi z Tybetu, skojarzyło mi się to z opowieściami o istocie (hominidzie), o nazwie Migey, tez stamtąd. W jednym z klasztorów znajdują się zmumifikowane zwłoki, ponoć małego Migey'a, który miał atakować ludzi. Ale jego twarz ma bardzo ludzki wyraz, więc może to być po prostu zdeformowany człowiek.
(mówili o tym na National Geographic)
W domowe krasnoludki nie wierzę, choć chciałoby się, żeby kiedyś za mnie pracę domową odrobiły....

-