Las w Panewnikach Okolice Katowic
Las w Panewnikach Okolice Katowic
Po pierwsze chciałbym wszystkich przywitać gdyż jestem tu nowy.
A teraz przejdę do mojego pytania czy ma ktoś jakieś informacje albo przeżycia związane z lasem w Panewnikach koło Katowic bo słyszałem, że jest to miejsce rozstrzeliwań polskich żołnierzy podczas II wojny światowej i ze ten las i cmentarz znajdujący się obok są nawiedzone.
A teraz przejdę do mojego pytania czy ma ktoś jakieś informacje albo przeżycia związane z lasem w Panewnikach koło Katowic bo słyszałem, że jest to miejsce rozstrzeliwań polskich żołnierzy podczas II wojny światowej i ze ten las i cmentarz znajdujący się obok są nawiedzone.
- Pandemonium
- Administrator
- Kontakt:
Re: Las w Panewnikach Okolice Katowic
Szczerze mówiąc przeszukałem pół internetu i nic nic ciekawego nie znalazłem na ten temat.
呪い
- Ivellios
- Administrator
- Imię i nazwisko: Marek Sęk
- Nastrój:
- Kontakt:
Akurat mieszkam w okolicy 
Tak, po napaści na Polskę Niemcy wymordowali w tutejszych lasach wielu żołnierzy i okolicznych mieszkańców. Natomiast czy las i cmentarz są nawiedzone... szczerze mówiąc nie wiem, nigdy nie słyszałem relacji o nawiedzeniu, obserwacjach duchów i innych zjawiskach. Nie wydaje mi się, aby fakt że ktoś gdzieś został bestialsko zabity, powodował automatycznie nawiedzenie danego miejsca...

Tak, po napaści na Polskę Niemcy wymordowali w tutejszych lasach wielu żołnierzy i okolicznych mieszkańców. Natomiast czy las i cmentarz są nawiedzone... szczerze mówiąc nie wiem, nigdy nie słyszałem relacji o nawiedzeniu, obserwacjach duchów i innych zjawiskach. Nie wydaje mi się, aby fakt że ktoś gdzieś został bestialsko zabity, powodował automatycznie nawiedzenie danego miejsca...
Nie lubię warszawskich fryzjerów i kwietniowych wilkołaków. Bo nie. I już.
Ja właśnie też nic ciekawego nie umiem znaleść tylko wzmianki o żekomym nawiedzeniuPandemonium pisze:Szczerze mówiąc przeszukałem pół internetu i nic nic ciekawego nie znalazłem na ten temat.
Ivellios ja też mieszkam w dość blisko i chciałbym się tam wybrać dla tego szukam jakiś ciekawych informacji
- Karoolczak
- Bardzo wtajemniczony
To moze nie szukaj informacji tylko najzwyczajniej tam jedz 

Teraz w sobotę może nie koniecznie ale w następną to jest bodaj że 14 jadę już na pewno z kolegą może dwoma wezmę aparat i kamerę a nuż widelec się przyda 

- Pandemonium
- Administrator
- Kontakt:
^ To jest profesjonalne nastawienie, tak trzymaj
czekamy na dowody w takim razie

呪い
Dowody albo i nie ale może jakieś ORB bynajmniej się uchwyci na jakimś zdjęciu wieczorną porą 

- Karoolczak
- Bardzo wtajemniczony
Pamietaj ze orby to nie zawsze duchy 

Wiem ale takie zdjęcie to zawsze ciekawa pamiątka zwłaszcza jak uda się zrobić zdjęcie gdzie jest ich dużo na fotografii 

- Dave_Mustaine
- Tropiciel
A "bynajmniej" nie znaczy to samo co "przynajmniej"Forrest pisze:Dowody albo i nie ale może jakieś ORB bynajmniej się uchwyci na jakimś zdjęciu wieczorną porą

Da skikkelsens sjel visnet bort
For skikkelsens sjel var en skygge
En skygge av vondskapens makt
For skikkelsens sjel var en skygge
En skygge av vondskapens makt
oj tam oj tam się czepiasz...
i dzięki na pewno się podzielę tym co zaobserwuje albo nie

- Karoolczak
- Bardzo wtajemniczony
No czekamy na relacje i jakiekolwiek fotki 

Fotki porobię na pewno a co do fotek to jest u mnie w lesie coś ciekawego jutro zrobię zdjęcie i napisze o tym coś bo od dziecka interesuje mnie ta mogiła w środku lasu jest dość dziwna... może i nie jest to miejsce nawiedzone ale niesie za sobą kilka tajemnic i ciekawych historii
- Karoolczak
- Bardzo wtajemniczony
No to czekam jutro na zdjecia. Jak mozesz to rowniez opisz te historie o tej mogile 

jest to kamienny grób na nim tylko data śmierci i napis cholera a gdyby to była ofiara cholery to raczej powinno być więcej ofiar a nie słyszałem o tym i nikt nic na temat tego grobu nic nie wie lub nie chce wiedzieć a co najdziwniejsze koło niej jest drzewo na którym w czasie wojny powiesił się żołnierz za komuny 4 osoby i z tego co ja pamiętam to jakieś 3 albo 4 osoby i dziwne że na 1 drzewie 

-