Kościół katolicki
Raziel pisze:Mi się jednak wydaje że to wiara im pomaga a nie Jezus czy Bóg.
Właśnie, wiara pomaga, ale ona musiała zostać podarowana od kogoś. I mówiąc o 3 osobach świętych między innimi to miałem na myśli. W rzeczywistości nie jestem takim dobrym katolikiem, bo dość często zdarza mi się popełnić jakiś błąd, ale swoje wiem, widząc ogrom potęgi Boga i Szatana, w przyrodzie i w życiu. To odwieczna walka pomiędzy dobrem a złem, sprawia że, zwykły człowiek jest za słaby aby ją wygrać bez pomocy Kościoła.
-
- Senior forum
- Kontakt:
-
- Dyskusjoholik
- Kontakt:
-
- Senior forum
- Kontakt:
Tak serio to zastanawiałem się czy nie zostać księdzem. Bym miał szybkie samochodzy, wille oraz dużo pieniendzy. Zrezygnowałem, jednak bo:Assassinio pisze:... chyba jednak zrobili Ci pranie mózgu... tak.. napewno... albo sobie z nas jaja robisz..
1)Kobiety(celibat nie jest dla mnie

2)Nie mam zwyczaju chodzić w sukienkach
3) Nie mam natchnienia
4)wogóle do d**y ze mnie katolik

-
- Senior forum
- Kontakt:
-
- Senior forum
- Kontakt:
pomyślmy logicznie,.. co ma bycie księdzem do celibatu?Blackdragon pisze:Kobiety(celibat nie jest dla mnie

pod sutanną nosi się spodnieBlackdragon pisze:Nie mam zwyczaju chodzić w sukienkach
![Kwaśna mina :]](https://www.paranormalium.pl/forum/images/smiles/icon_square.gif)
kolega tak zawsze w podstawówce mówił, chyba tylko po to żeby wkurzyć katechetkęBlackdragon pisze:Bym miał szybkie samochodzy, wille oraz dużo pieniendzy

Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał

Widzisz w takim kraju żyjemyAssassinio pisze:to jest głupie

a to że w kościele rzymskokatolickim przyjęcie sakramentu kapłaństwa wyklucza sakrament małżeństwa, chyba że chodzi ci o związki nieformalneLeśna pisze:co ma bycie księdzem do celibatu?

Nie wiem ja tam nie sprawdzałem i nie sprawdze... :)Mówiąc o sukience miałem na myśli sutanne.Leśna pisze:pod sutanną nosi się spodnie
Dobra, ale zauważ że współczesny kościół katolicki zagubił się. To nie jest wspólnota taka jak kiedyś tz. za czasów apostołów, którzy, żeby głosić słowo boże potrzebowali tylko odzienia i butów.Leśna pisze:kolega tak zawsze w podstawówce mówił, chyba tylko po to żeby wkurzyć katechetkę
-
- Senior forum
- Kontakt:
otóż to ;PBlackdragon pisze:chyba że chodzi ci o związki nieformalne
a co to ja sprawdzałam?Blackdragon pisze:Nie wiem ja tam nie sprawdzałem
![Kwaśna mina :]](https://www.paranormalium.pl/forum/images/smiles/icon_square.gif)

[ Dodano: 07-12-2006, 18:09 ]
lekko powiedzianeBlackdragon pisze:kościół katolicki zagubił się

Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...

-
- Senior forum
- Kontakt:
ja jak miałam ze studentem teologi to też było ok, ale z księdzem jest masakra, aż ocieka ironią i pogardą dla innych religii (a we mnie się gotuje!)

Gdyby wyciąć niektóre (czyt. "z połowę" ) rzeczy z bibli to by była w miare mądra. Ten kościół to jedno wielkie bagno. Ostatnio mieliśmy na religii o świętych. Że jakaś tam ekipa czyta teksty i na ich podstawie osądza czy mozna kogoś uznać świętym (natchnienie itp.). Niech będzie, załóżmy że Bóg istnieje, ale jakim prawem ludzie mogą "uświęcać". No tak - przecież ci czytający też są natchnieni
... Mam nadzieje że dożyje upadku tego kultu 

-