Chantelle pisze:Jezeli cos udaje Ci się dostrzec oznacza to ze nie jst zupelnie ciemno, proste i logiczne.
Nie zupelnie,nie jest calkiem ciemno,ale zauwarz ze gdy w lesie w nocy jestes,to z czasem widocznosc tak ci się reguluje,ze orientujesz się jak w srodku dnia (widocznosc).Oczywiscie,to nie znaczy ze komorka taki uchwyt bedzie miala,ale czlowiek nie zawsze na to zwraca uwagi.I nie mow mi ze z przyzwyczajeniem widocznosci nie moge miec racji,spedzilem wiele nocy w lesie,nawet szwedalem w poszukiwaniu robakow wiec wiem jaka jest widocznosc w nocy,i wiem ze calkowita czern napewno nie panuje,takze sowe nawet lezakujac z podmknietymi oczami.
Chantelle pisze:Poza tym skoro fotografujesz sowy czy cokolwiek , to jak to robisz po ciemku??!
W komorce mam opcje nocna,daje na nia i juz lepiej jest.
Darnok pisze:Możliwe- możliwe, że Jezusa sfotografuje w kompletnej ciemności.
Mozliwe,ze bedziesz wtedy jak dziecko podekscytowany ze zfotografowales kolejny cud swiata ale tak naprawde zdaje ci się. (czy to nie twoje zdanie o tym przypadkiem?)
Darnok pisze:Tobie się w takim świetle udało zrobić zdjęcie orbsa? Jeżeli robisz zdjęcia w nocy, to raczej robisz je, gdy jest szansa na dobre światło (przy lampach, by świetle gwiazd i księżyca, z fleszem)
Jak juz powyzej i wczesniej X razy pisalem,
NIE!!
Nie zawsze je tak robisz,wystarczy ze twoj sprzet fotograficzny jest na tyle "wypasiony" zebys mogl odpowiedni tryb wlaczyc,i "git".
Darnok pisze:albo robisz nawet, gdy nie masz szans na nic "bo tak", ale tak nie znajdziesz orbów.
Bo nie fotografuje odbijajcych się kropelek wody ani pylkow.A jesli jednak pojawia się w takich warunkach o jakich mowa,to niestety (dla ciebie oczywiscie) orb uznaje za prawdziwy.Bo jaka jest mozliwa opcja?Jakies przelatujace swiatelko??
Darnok pisze:Zrób zdjęcie z fleszem przy ognisku, na pewno uda ci się uchwycić orbsy.
Nie jestem takim debilem,zeby ten typ orbow zauwarzac,fotografowac i na powaznie brac.
Tutaj tych twoich "orbow" nie widac,ale jesli rozpalicie ognisko,zauwarzcie ze drewno wyrzuca w powietrze fragmenty zaru,bo na pewnym etapie palenia drewno peka i presja się tworzy,co wyrzucy te fragmenty w powietrze.
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Kontakt GG : 393033