dziwne węże
-
- Senior forum
- Kontakt:
chyba tatzelwurm?
no ale z futrem....?
zastanawia mnie ten dziwny pyszczek... potrafię sobie wyobrazić to, ale za chiny nie kojarzy mi się to z żadnym zwierzakiem
no ale z futrem....?
zastanawia mnie ten dziwny pyszczek... potrafię sobie wyobrazić to, ale za chiny nie kojarzy mi się to z żadnym zwierzakiem
Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał

Moi koledzy mi opowiadają, że czasem jak pójdą na ryby nad jezioro (mieszkam w centrum kraju) widują zwierzę, które nazywają ,,żmiją wodną''. Ma mieć ok. 60cm długości, być grubości przedramienia (?), mieć łeb wielkości piąchy (!) i łuski podobne do karpich, o jednolicie szarym ubarwieniu. Myślę, że oni po prostu robią mnie w konia, jak dla mnie są mało wiarygodni. O rany, tylko mi nie mówcie, że też coś takiego widzieliście, bo chyba padnę..... 

http://www.kryptozoologia.prv.pl/ -> Kryptydy Lądowe -> Talwezwurm.
Na Paranormalium jest o nim artykuł ale zdjęć nie ma. I źle jest opisany, bo pisze Mongolski robak śmierci, a z tego co się orientuje to ten robak to jest odmiana glisty. A Talwezwurm to jest "odmiana" kota.
Na Paranormalium jest o nim artykuł ale zdjęć nie ma. I źle jest opisany, bo pisze Mongolski robak śmierci, a z tego co się orientuje to ten robak to jest odmiana glisty. A Talwezwurm to jest "odmiana" kota.
Srednia dł. zaskronca 80-100cmSchnappi pisze:Ma mieć ok. 60cm długości
Czy to coś niezwykłego?Schnappi pisze:być grubości przedramienia (?), mieć łeb wielkości piąchy (!)
Wielkośc pięści nie jest niczym niezwykym, grubośc przedramienia to jakies 30 cm obwodu?
Łuski zaskrońca są też relatywnie duże.
A szary kolor jest oczywisty...
As hard as rock was Eugene De Kock...
Więc wyobraż sobie półmetrowego węża o grubości przedramiena. Byłby grubszy od żmiji.De Ruyter pisze:Wielkośc pięści nie jest niczym niezwykym, grubośc przedramienia to jakies 30 cm obwodu?
Łuski zaskrońca są też relatywnie duże.
A szary kolor jest oczywisty...
Widziałem w życiu nie jednego zaskrońca, są szczupłe. To coś ma tam występować obok zaskrońców. Kolega twierdzi, że widział to wyraźnie i że to nie był zaskroniec.
A to w końcu wędkarz, też widział w życiu wiele Natrix natrix.
To do mnie? Jeśli tak, to masz świętą rację, bo rzeczywiście nie wiem co mówię, w końcu nie ja to widziałem.FeiDei pisze:a mi się wydaje, że ty nie wiesz o czym mowisz i wszyscy robią z ciebie barana

Ale pewnie nie do mnie.
[ Dodano: 08-10-2006, 20:34 ]
To, o czym napisałeś Draco, od razu skojarzyło mi się z tym stworzeniem:
http://kryptozoologia.w.interia.pl/lindwurm.htm
To co prawda miało bywać ciut większe.....

-