Tego typu działania w imię "ochrony kultury europejskiej" powinny zmniejszyć wzrost liczby muzułmanów w Europie bez używania przemocy
To nie przejdzie. Emigrant, po naturalizacji staje się pełnoprawnym obywatelem danego kraju i korzysta ze wszystkich praw przynależnych autochtonom. Każde różnicowanie byłoby dyskryminacją. A wprowadzenie religii państwowej to w rezultacie ograniczenie swobód obywatelskich (już obojętnie muzułmanów czy chrześcijan).
Cytuj:
Wiecie, że do 2025 roku muzułmanie będą wynosić 10% populacji europy
Rok 2025 - ilość muzułmanów w Europie: 10% Rok 2009 - ilość muzułmanów w Europie: 7%
No rzeczywiście, olbrzymi skok. W takim tempie islam zaleje stary kontynent za jakieś 500 lat.
Rejestracja: 2009-06-23, 10:48 Posty: 22 Miejscowość: gdzieś na Pomorzu
Temat postu: Re: Jak postrzegacie islam?
Wysłany: 2009-06-27, 21:42
Cytuj:
To nie przejdzie. Emigrant, po naturalizacji staje się pełnoprawnym obywatelem danego kraju i korzysta ze wszystkich praw przynależnych autochtonom. Każde różnicowanie byłoby dyskryminacją. A wprowadzenie religii państwowej to w rezultacie ograniczenie swobód obywatelskich (już obojętnie muzułmanów czy chrześcijan).
Rzeczywiście trochę przesadziłem, ale co do jednej żony i zamknięciu dopływu nowych emigrantów to jest możliwe.
Co do wprowadzenia religii państwowej to jeżeli nacjonaliści się zaprą to mogą to osiągnąć.
Cytuj:
Rok 2025 - ilość muzułmanów w Europie: 10% Rok 2009 - ilość muzułmanów w Europie: 7%
No rzeczywiście, olbrzymi skok. W takim tempie islam zaleje stary kontynent za jakieś 500 lat.
Ja mam informację, że obecnie muzułmanie to 4% obywateli europy.
Każda religia to bagno, mniejsze bądź większe, nacjonalizm to patologia, ale teraz mniejsza o to. Rzecz w tym, aby emigranci dostosować się musieli do prawa obowiązującego w danym państwie: "mój kraj, moje prawo", gdyby taką zasadę wprowadzono chociażby we Francji w odpowiednim momencie, nie byłoby tylu nieporozumień i nienawiści. Tolerancji absolutnej mówię nie. A co do tych śmiesznych pomysłów apropos emigrantów to wtóruję Spockowi. Amen.
"Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne."
Rejestracja: 2009-06-23, 10:48 Posty: 22 Miejscowość: gdzieś na Pomorzu
Temat postu: Re: Jak postrzegacie islam?
Wysłany: 2009-06-28, 11:04
Cytuj:
A co do tych śmiesznych pomysłów apropos emigrantów to wtóruję Spockowi. Amen
Teraz dopiero jak na to patrze, widzę że chciałem wprowadzić chińską komunę Już zapomnijmy o tym. Ale te trzy ostatnie co do wytrzymania.
Cytuj:
Rzecz w tym, aby emigranci dostosować się musieli do prawa obowiązującego w danym państwie: "mój kraj, moje prawo", gdyby taką zasadę wprowadzono chociażby we Francji w odpowiednim momencie, nie byłoby tylu nieporozumień i nienawiści. Tolerancji absolutnej mówię nie.
To wina tych lewackich rządów.
Cytuj:
Każda religia to bagno, mniejsze bądź większe
Bagno Założę się, że kiedyś uwierzysz w boga.
Cytuj:
nacjonalizm to patologia
Nie każdy. W Polsce akurat są takie partie jak Narodowe Odrodzenie Polski i Polska Partia Narodowa które można tak ująć. Jedyną normalną partią nacjonalistyczną była Liga Polskich Rodzin zanim pojawił się Giertych. Ale to nie temat na politykę.
Spock- z tego co się orientuję, to w Anglii Imam nie został skazany za wielokrotne gwałcenie swojej córki, ponieważ "trzeba być tolerancyjnym". Już pomijając fakt, że w opiece społecznej pracują tam muzułmanie, którzy pomagają innym muzułmanom. Myślisz, że taka opieka społeczna pomaga się przystosować do nowych warunków i asymilować ze społeczeństwem? zresztą jak wyglądają Niemieckie szkoły, do których w większości chodzą wyznawcy islamu każdy widzi- przy polskich szkołach to pikuś. Przybysze z muzułmańskich krajów powinni podlegać jakiejś kontroli- wizyty dzielnicowego itp., nawet kosztem poprawności politycznej.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Dzielnicowy może odwiedzić co najwyżej podejrzanych o terroryzm. Oskarżonych odwiedzają antyterroryści i prokurator. A samo bycie Arabem raczej nie daje podstaw do działań policyjnych.
Nie ma potrzeby wprowadzać żadnego prewencyjnego nadzoru. Wystarczy skutecznie egzekwować istniejące prawo.
PS. Gdzieniegdzie mówi się o oficjalnym dopuszczeniu wielożeństwa. Na razie to tylko prywatne opinie niektórych osób, ale niewykluczone, że kiedyś to nastąpi.
PS. Gdzieniegdzie mówi się o oficjalnym dopuszczeniu wielożeństwa. Na razie to tylko prywatne opinie niektórych osób, ale niewykluczone, że kiedyś to nastąpi.
Ciekawe pod wpływem jakiej religii? właśnie o to mi chodzi- modyfikacja prawa pod kogoś. W tym momencie UK zmienia przepisy dot. ubioru Islamskich kobiet- policjantek. Dzisiaj policja, jutro wojsko, a na końcu zmiana prawa cywilnego i kara śmierci za prostytucję. Pamiętajmy, że w demokracji rządzi tłum, a gdy większością będą muzułmanie, to będziemy mieć problem.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Ta raligia napewno jest religią wielkiej wiary może i nadzieji ale czy napewno miłości??? "Nie ma innego Boga prócz Boga jedynego, a Mohamet jest jego prorokiem" "Wszystkie prawa świata wywodzą się z jego woli i mądrości"-(Allaha) ale napewno nie gniew, zemsta, nienawiść i chciwość bo to nie są nażędzia Boga który człowieka umiłował ponad wszystko ale narzędzia szatana który umysły i serca nimi zaśmieca Islam kojaży mi się z fanatyzmem i terroryzmem bo takim jest najczęściej pokazywany w mediach. Ciogłe ataki ofiary i śmierć a to wszystko w imie czego???????????
Nie lubię żadnej religii (no, może oprócz religii wschodu jak hinduizm i buddyzm). Wszyscy prowokują do wojen, mordują miliony ludzi przez tysiące lat, mają grupy fanatyków skutecznie zniechęcające mnie do ich wiary, są to złodzieje, bandyci, ludobójcy i kłamcy. Będąc w Egipcie, poznałem tą dobrą stronę islamu. Pomaganie biednym, potrzeba pomocy ileś razy do roku w postaci części swoich zysków i mięsa, równość, wysoko rozwinięta kultura... Jednak większość ludzi woli patrzeć na islam tylko poprzez terrorystów i fanatyków. Dobrze... Więc spytam się, wyznawcy której religii nie mają wśród swoich szeregów tych terrorystów i fanatyków? Księża przysuwający się na lekcji do chłopaków, zakonnice, które biją dzieci, inkwizycja, krucjaty, konkwistadorzy... Czy to nie jest odpowiednikiem tych całych talibów i Dżihadu? Mordujących ludzi za wiarę i fanatycznie wierzących w stek kłamstw, które obali pierwszy lepszy naukowiec? Media zmieniają pogląd na inne religie bardzo skutecznie, pokazywanie każdego muzułmanina jako dzikusa z karabinem jest doskonałą propagandą i powodem do kontynuowania wojen. Więc pytam się cały naród białych - wy jesteście lepsi? Wiecie jak oni was pokazują?
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
Islam to wbrew pozorom zupełnie różna religia. Bóg muzułmański w odróżnieniu od chrześcijańskiego jest bogiem osobowym. Ogólnie mówiąc w islamie są inne wyobrażenia pojęć znanych nam w innej formy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość