Dobra ide dalej. Ogólnie chodzi o wysysanie energii, ale pisze że można wysysać energie zła z człowieka w pewien sposób mu pomagając jednak szkodząc sobie no albo i nie. Mam pytanie czyli moge być takim pomocnym energetycznym wampirem. Jak ktoś jest wku**iony to ja wyssam z niego złą energie (pomagajać mu oczywiście) a pózniej do mnie należy co z tą energią zrobie.
Kod:
Niestety, żywienie się negatywnymi emocjami jest dla ciebie niebezpieczne i może doprowadzić do szkody emocjonalnej np. depresji.
Ale jeśli jakoś dam rade te negatywne emocje drugiej osoby w sobie zniszczyć to moge się stać bardzo przydatny. Dajmy na to ktoś ma niepowodzenia w życiu, depreche i jest zły cały czas. Pobieram zła energie, zostaje u niego dobra a sam np. droga medytacji uspokajam się i wypełniam energia pozytywna. Oczywiście w teori to jest łatwe ale chyba możliwe. Co myślicie na ten temat ?
Dokładnie, w pewnym sensie to jest taki wampir ale pozytywny. Chociarz w tym wypadku słowo wampir troche traci sens no bo kradnie on wtedy coś co mu szkodzi. Pewne moze niefortunne porównanie, jakby złodziej wszedł mi do domu ukradł zepsuty stary TV i przyniósł dobry i nowy, zamknał by dom to czy nadal jest złodziejem?
Ale jeśli jakoś dam rade te negatywne emocje drugiej osoby w sobie zniszczyć to moge się stać bardzo przydatny
Jednak jeśli będziesz to robił zbyt często, zdegradujesz się emocjonalnie. Chociaż podobno medytacja może wszystko
To tylko moja skromna opinia - powiedziałem, co wiem...
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Jednak jeśli będziesz to robił zbyt często, zdegradujesz się emocjonalnie. Chociaż podobno medytacja może wszystko
Wydaje mi się że niekoniecznie. Stosując odpowiednia formę medytacji dla takiej ilości negatywnej energii jaką pobiorę da mi szanse (ale nie pewność) że zniszcze ją w sobie. Można stosować inne formy wyładowania, chodzi o wyładowanie fizyczne, zacząć biegać czy nawet trenować boks dla ujażmienia tej energii i jeszcze medytacja żeby się do jej obecności nie przyzwyczaić.
Każdy wie coś innego na temat "prawdziwych" wampirów. Teorii na ich temat jest bardzo dużo i już nie wiadomo nawet, która jest prawdziwa
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
to zalezy od pokolenia wampira pierwszym wampirem byl bilijny kain byl on poczatkiem wampirow 1 pokolenia wampiry emocjonalne itp. pojawily się w ok 16 pokoleniu czyli za czasow sredniowiecza kazdy wampir moze pic krew ale niektore wyksztalcily nowe umiejetnosci tj. zywienie się ludzka energia czy emocjami fakt ze sa one dosc mloda odmiana ale jest juz ich dosc duzo. Ja się spotkalem z odmiana takiego wampira (emocjonalnego) taki wampir jest z toba prawie caly czas zwierza ci się mowi ze ma glupie zycie ty go polubisz a on wtedy mowi ci teksty typu ze cie nigdy nie znal itp.. wtedy zaczynasz się wkurzac i on zywi się na takiej zasadzie trudno jest takiego wampira wykryc.
No ja tez spotkałem mniej wiecej takiego wampira tylko że był jednocześnie sangiem i emocjonalnym. Ale mi tu chodzi o problem odebrania komuś negatywnej energii by mu pomóc. Poaztym Kain był pierwszym wampirem ja czytalem że Lilith. Tu można spekulować ale to inny temat
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość