Nietoperze wampiry to nie wampiry.I to nie jest nic nieznanego,w kazdych encyklopediach znajdzie siÄ™ ich A czy wampiry istnieja,to wlasciwie nie wiem.W innym temacie uwazano ich za potencjalnych czarnookich ludzi.
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
EDIT Podczas Mszy Św. sporzywamy ciało i krew Chrystusa tak? ... no właśnie... KREW?!
-- 2010-01-18, 22:01 --
Tak po 5 latach się wtrącę. I to zdanie ma sugerować, że niby wszyscy chrześcijanie to wampiry? Owszem jestem rzymsko-katoliczką, ale według mnie to zdanie nie ma sensu. Nie wiem o co Ci chodziło tak dokładnie, więc może mi to jakoś sprostujesz? I czy ktoś mi wytłumaczy o co "kaman" z tym Kainem?
Kalipso, z tym Kainem to jest tylko i wyłącznie fikcja literacka. Na necie możesz znaleźc coś takiego, co się nazywa "Księga NOD". Księga ta jest uważana za biblię wampirów. Napisane jest w niej, że Kain był pierwszym i najpotężniejszym wampirem, a stał się takowym, ponieważ wypił krew swojego brata - Abla, którego, jak pewnie powinieneś wiedziec, Kain zabił. Później Kain dostał od Boga 3 szanse, z których nie skorzystał. Za każdym razem, kiedy odrzucał jedną, posłaniec rzucał na niego klątwę w imię Boga. Klątw, tak samo jak szans, były trzy: że nigdy nie będzie mógł zobaczyc światła słonecznego, że będzie musiał pic tylko i wyłącznie krew śmiertelników i że jego klątwa będzie przez niego przekazywana na jego dzieci. Reszta to już zupełnie inna bajka. Wpisz sobie w google "Księga Nod". Tam powinno byc skądś do pobrania, zwłaszcza jak masz konto na chomiku.
Historia sama w sobie jest bardzo ciekawa. Księgę Nod dobrze się czyta, jest ciekawa. Ale jest tylko książką. Jednak jak ze wszystkim, trzeba pamiętać, żeby do tego podchodzić z rezerwą. Bo jak powiedział Spooky, to tylko fikcja literacka. Autor miał ciekawy pomysł i umiał go przekazać w chwytliwej formie. Ot i wszystko.
"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"
Moim zdaniem tak choc istnieje mit wampira jako stworzenia ktore jest grozne ma to podłoze w legendach. Mi bardziej chodzi o wampiryzm emocjonalny. Mozna zle się czuć w obecnosci drugiej osoby. Odczuwac rózne inne objawy. Warto udac się do psychologa. Choć śa tez oferty swieckich egzorcystów ale nie warto z nich korzystać.
Nie wiem czy egzorcysta cokolwiek może na wampiryzm emocjonalny...Nie wydaje mi się, żeby była to dobra osoba do kontaktu w takich sprawach. Już bardziej ten psycholog do mnie przemawia.
"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"
Jak słyszę "Simisti" to najpierw mówię płynnie w 18 językach, potem siedem razy podskakuję, następnie rozbieram się do naga, biegnę trzy okrążenia wokół pokoju, potem na trzy miesiące wpadam w śpiączkę, a jak się budzę to wyskakuję przez okno.
Simisti jest kolejną "mHrOcZnĄ" nastolatką, której wydaje się, że jest wampirem. Polecam przeczytać ten artykuł, bo jednak jest tam kilka ciekawych spostrzeżeń, ale i rzeczy kompletnie debilnych:
Cytuj:
Stać się wampirem, kimś lepszym od człowieka" - to zachęta, którą kuszą zakompleksione nastolatki(...)
Piękny przykład. Takie z nich wampiry jak ze mnie chirurg - to tylko dzieci z bujną wyobraźnią.
Cytuj:
Tworzą owiane tajemnicą, zamknięte społeczności, do których dostęp otwierają śluby wierności i przejście rytualnego obrzędu inicjacji.
O boże, kto to wymyślił? xD Jak mniemam właśnie Simisti z jej fantazją. Miałem już do czynienia z sangami, wampirami energetycznymi i emocjonalnymi, naprawdę NIE SĄ to bezmyślne nastolatki, którym wydaje się, że będąc wampirem jest się fajnym. WAMPIRYZM TO CHOROBA.
Reszty już nie będę cytował, bo kto chce, ten sobie sam przeczyta. Powiem tylko tyle - takie pseudowampiry spotykam na każdym kroku i jedyne co do nich czuję, to pogarda. Wampirom z prawdziwego zdarzenia jestem skłonny pomóc - czy to krwią, czy energią - bo to ludzie nas otaczający, którzy po prostu potrzebują pomocy.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Nu există vampiri, demoni sunt doar suflete caută, de recoltat de noi membri. Ne exista fără fiecare având un relativ intermitent flash-uri momente ascunzându-se în catacombe planificarea exterminare a întregii lumi. Sunteti doar câteva care sunt pe cale de a învăţa. Toate pentru a seminţelor de oră, atunci când se află în tine, care a explodat si a dat un nou început printr-o la sfârşitul anului vechi.
Nr wampiry, demony są tylko szuka dusz, zbiorów nowych członków. Istniejemy, bez których każde posiada stosunkowo sporadyczne błyski chwile ukrywał się w katakumbach planowaniu zagłady świata. Jesteś tylko kilka, które są na temat uczenia się. Wszystkie godziny do materiału siewnego, gdy jesteś w, który eksplodował i dała nowy początek do końca życia. Google translate / Darnok
Vega, uspokój się. Wracamy w tej chwili do tematu, a jak jeszcze raz napiszesz coś na temat Vooziego i jego powiązań z innymi forami, to, tak, na dzień dobry, dostaniesz sobie dwa warny. Ot tak sobie.
To samo tyczy się Voozie Ciebie, okej? Wiem, że tobie tego tłumaczyc nie muszę i że zrozumiesz.
Jeszcze jeden post nie na temat, albo jeszcze jeden wrzut na innego forumowicza i zakończy się warnem.
WSZYSTKIE POSTY NIE NA TEMAT SÄ„ POKASOWANE PRZEZE MNIE!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość