Taa...Lilith...o ile dobrze pamietam...troche dziwne, bo Lilith miała być też podobno pierwszą "kobietą" Adama, która została wygnana z Raju i okrzyknięta matką demonów
"Wywiad z Wampirem" tylko ogladalem (pewnie bym przeczytal gdyby nie nawał lektur w gimnazjum) i o ile wiem Lestat jest już baaardzo wiekowym wampirem, wiec nie dziwota, ze jego nie-zycie to jego przekleństwo...bycie wampirem może być fajne...przez pierwsze...hmmm 20 lat...potem jest coraz nudniej. Wampir jest także niezmienny więc cały czas taki sam, świat wokoło się zmienia, a on nie...dla takich wiekowych wampirów to może być przekleństwo (zobaczcie reakcje swoich dziadków na to jak gracie na kompie, mojego kumpla dziadek zareagowal tak : "ach piekelna maszyna, pamietam kiedyś jak w telewizji gadali o takim też komputerze, ale lepszym chyba bo takim wielkim na cały pokój).
Moim zdaniem wampiry istnieja a to czy ciesza się ze swoje natury zmeinia się z wiekiem Mlody wampir np. cieszy się ze swoich nowych mocy zas kiedy jest starszy docenia wady niesmiertelnosci(np obserwuje jak jego rodzina umiera itp.)
Nawiazujac do wypowiedzi kamili, wampir to nie jest wcale jaki wariat tylko doskonalsz a wersja czlowieka dobra moze nie calkiem ale taki wampir ma nadwrazliwosc, bardzo silny umysl, ma mala wade ze nie moze byc na sloncu w dzien zazwyczaj spia, wiezcie mi wampiry istnieja ja sam bylem dawca krwi dla kilku, ich zycie albo raczej niezycie jest troche glupie ale mozna się przyzwyczaic. Wampiry wcale nie sa zle. jak chce cie się dowiedziec wiecej to odwiedzcie strone /glowna.php macie tam wszystko o wampiryzmie.
Słuchajcie bo mówimy chyba o 2 gatunkach wampirów. Te w które niewierze: nieśmiertelni łowcy coś jak w wywiadzie z wampirem. Pija krew i robia inne wampiry z ludzi. Te w które wierze: normalni (prawie) ludzie którzy pija krew bo widzą w tym sesn i potrzebę, znają się na wampiryzmie emocjonalnym i sexualnym. A może to jeden gatunek tylko ja tak to rozgraniczam ale uwarzam że te pierwsze są dobre do literatury i filmów a drugie to prawda.
kudlaty666 widze ze ty piszesz o tzw. gulach ludziach ktorych pija krw zwyklych ludzi i wampirow nie sa oni wampirami maja tylko czesc ich mocy przez ich krew, ja wiem a nie wierze ze wampiry istnieja
Nie według mnie nie istnieją ale jest taka choroba wampiryzm która polega na braku czerwonych krwinek, ale takim osobom wcale nie wyrastają kły i nie atakują ludzi żeby im wyssać z szyji krew
Poprawił Ivellios Kłania się słownik ortograficzny!!!
Ostatnio edytowany przez Wampirynka 2006-03-04, 21:02, edytowano w sumie 2 razy
Ta choroba to nie "wampiryzm", tylko porfiria. Upodabnia człowieka zewnętrznie do wampira, czasami występuje też "pociąg" do krwi. Jak dotychczas, stwierdzono zaledwie około 80 przypadków tej choroby...
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość