Temat postu: Re: Kręgi w zbożu - dyskusja ogólna
Wysłany: 2009-12-09, 01:07
Raczej to co Crowley nazwal chmura Ale mysle ze byc moze promieniowanie moglo spowodowac lekka mgle,ale nie mowmy odrazu ze to chmura,polozenie stonhege i okolicy jest chyba wyraznie za niskie zeby siÄ™ chmura mogla tam pojawic,albo kosmici mieli to zaplanowane,i mgla miala utrudnic ludziom odpowiednie dotrzeganie tego jak siÄ™ wszystkie kola tworza itp...
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Wysłany: 2009-12-10, 04:21
Crowley napisał(a):
Że niby chmurka? Bez jaj...
Duuuzia, róziowa chmurećka...Crowley, no nie powiesz mi, że w to nie wierzysz
Kręgi są po prostu kozłem ofiarnym. Tak, jak swego czasu takim kozłem był chociażby Kononowicz
Co się przeważnie dzieje z rzeczami, które ciężko wyjaśnic? Są wyśmiewane. Nie ciężko znaleźc wioskowych przygłupasów, którzy z chęcią pokażą swoje czerwone twarze przed kamerą, a na dodatek dostaną za to kasę, żeby mieli na wino marki wino rocznik wczorajszy. Pokażą paru takowych, jak to robią i sprawa załatwiona. Można uznac kręgi za wyczyn człowieka. Ale jakby się tak ktoś porządnie wziął za ich przeliczenie, i porównał z tym, do ilu przyznali się ludzie, podejrzewam, że byłby to niewielki odsetek.
Wysłany: 2010-03-07, 19:05
Co do kręgów w zbożu jestem dosyć sceptyczny. Wierze w UFO ale kręgi... sam niewiem. Wiele z nich tworzą ludzie ale faktycznie niektóre są po prostu niewykonalne w tak krótkim czasie.
"Jestem Polakiem - więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
Wysłany: 2010-03-08, 08:41
Co do deskarzy to nie przekonywują mnie ich działania. Słynny eksperyment z 2005 r. "The Circle Vault Project" włoskiego sceptyka pokazał na co ich stać. Jak się nie mylę to najlepsi cropmakerzy z Włoch brali udział
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą" To nie moje powiedzenie ale lubię je jak najbardziej
Wysłany: 2010-06-26, 19:23
Przed chwilą, przy okazji rozmowy w innym wątku, wpadłem na ciekawą możliwość wytłumaczenia kręgów w zbożu. Otóż zauważyłem, że często świadkowie mówią, że niedługo przed powstaniem kręgów widzieli chaotycznie poruszające się, świetliste obiekty, chyba nawet widziałem filmik o tym... Myślę, że tymi obiektami mogą być pioruny kuliste. Przecież nie zbadano ich dotąd dokładnie, ba - mało co o nich wiemy. Więc czemu nie? Może to natura tworzy to wszystko, a my się, durnie, głowimy? Jakbyśmy komuś ze średniowiecza pokazali komputer, to powiedziałby, że to magia i chętnie by nas spalił na stosie. Czyżby z nami mogło być analogicznie? Co o tym myślicie?
"Dziwactwa... Nie ma żadnych dziwactw. Są po prostu różnice. Zewnętrzne świadectwa nieodgadnionych procesów tektonicznych w głębinach ludzkiej natury, gdzie rozum walczy na śmierć i życie z przesądami, gdzie przyszłość na śmierć i życie walczy z przeszłością. A my koniecznie chcemy, żeby wszyscy dookoła byli gładcy, tacy jak ich sobie wymyślamy na miarę naszej skąpej fantazji... aby można było ich opisać elementarnymi funkcjami dziecięcych wyobrażeń: dobry wujek, chciwy wujek, nudny wujek. Straszny wujek. Dureń." - Arkadij i Borys Strugaccy: Próba ucieczki, [w:] Daleka Tęcza, tłum.E. Madejski, W-wa 1988 ___________ GG: 9993275
Wysłany: 2010-06-27, 00:40
Płatki śniegu też mają regularne kształty i proporcje, a tworzy je natura. Więc, mimo twoich wątpliwości, Fakto, teoria jest całkiem prawdopodobna.
We will remember. We will fight. To reveal those who want to be revealed....
Życie w kosmosie na pewno jest. A to czy są to szare/zielone/niebieskie ludziki, czy tylko roślinki i zwierzątka to inna sprawa.
Kuj, człowieku, kuj - a pieniędzy będziesz miał w ch... erm... bardzo dużo.
Wysłany: 2010-06-27, 08:29
IteratorZX81 napisał(a):
Płatki śniegu też mają regularne kształty i proporcje, a tworzy je natura. Więc, mimo twoich wątpliwości, Fakto, teoria jest całkiem prawdopodobna.
Wysłany: 2010-06-27, 12:28
Właściwie to też wątpie aby te kręgi w zborzu robił piorun kulisty bo większość takich piktogramów coś przedstawia tak jak na tych zdjęciach do których link dał FaKtoMaaN
Ostatnio edytowany przez Ignorant, 2010-06-27, 12:29, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: 2010-06-27, 13:25
FaKtoMaaN napisał(a):
wierzysz w takie cuda? bo ja nie..
Mnie dziwi, że wierzysz w autentyczność tych "dzieł" ze zdjęć, do których linki podałeś... IMO są one ewidentnie zrobione przez człowieka, szczególnie ten drugi, wygląda on wręcz jak z jakiejś komedii. Większość kręgów w zbożu ma kształt równie regularny, jak płatki śniegu.
"Dziwactwa... Nie ma żadnych dziwactw. Są po prostu różnice. Zewnętrzne świadectwa nieodgadnionych procesów tektonicznych w głębinach ludzkiej natury, gdzie rozum walczy na śmierć i życie z przesądami, gdzie przyszłość na śmierć i życie walczy z przeszłością. A my koniecznie chcemy, żeby wszyscy dookoła byli gładcy, tacy jak ich sobie wymyślamy na miarę naszej skąpej fantazji... aby można było ich opisać elementarnymi funkcjami dziecięcych wyobrażeń: dobry wujek, chciwy wujek, nudny wujek. Straszny wujek. Dureń." - Arkadij i Borys Strugaccy: Próba ucieczki, [w:] Daleka Tęcza, tłum.E. Madejski, W-wa 1988 ___________ GG: 9993275
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość