Temat postu: Re: Kręgi w zbożu - dyskusja ogólna
Wysłany: 2009-11-13, 19:27
Przecież wiem Ciągle przekręcasz moje słowa. Po prostu chodzi mi o to że byle kto z kijem i sznurkiem takie coś i w zbożu i w trawie może stworzyć, wystarczy trochę planowania i obliczeń na poziomie 6 klasy. Jest tam koliber Reszta mnie nie interesuję więc nie zamierzam jej wymieniać, czy jest to zoo czy nie.
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
Wysłany: 2009-11-13, 21:38
Nie nie nie...czekaj, czekaj, bo się nie rozumiemy. Jak nie przekręcam twoich słów, tylko staram się dowiedziec, o co Ci chodzi. Bo może rzeczywiście gdzieś tam jest koliber w zbożu o ktorym mi nie wiadomejszon. Tylko o to mi chodzi. Natomiast co do tych obliczeń...nie chcę się znowu czepiac, ale czy przypadkiem nie przesadziłeś z tą 6 klasą? Może to tak bardziej by pasowalo pod matematykę w szkole wyższej, co? Bo raczej plus minus razy i podzielic to nie bardzo by tutaj wystarczyly
Wysłany: 2009-11-13, 22:20
Już mówiłem są grupy, zajmujące się fałszowaniem piktogramów, tylko nie zdradzają jak to robią.. weźmy chociaż ten słynny przykład, gdzie jedna taka grupa zrobiła piktogram na polu w nocy na życzenie telewizyjnego programy.. piktogram przedstawia prowadzących
Wysłany: 2009-11-13, 22:32
Fakto-Ciekawy jestem po co kosmitom taka wiadomosc przeslac ludziom nawet gdyby to oni robili,ale jak juz gdzie indziej napisalem szalency w focusie siÄ™ przyznawali do wykonywania piktogrammow,nie jakiejs pary lub kumpla lucka,tylko prawdziwych zagadkowych znakow.A co do tego kolibri w AP,to glosno kiedys o nim w francuskiej TV bylo
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Wysłany: 2009-11-14, 13:46
Spooky Fox napisał(a):
Nie nie nie...czekaj, czekaj, bo się nie rozumiemy. Jak nie przekręcam twoich słów, tylko staram się dowiedziec, o co Ci chodzi. Bo może rzeczywiście gdzieś tam jest koliber w zbożu o ktorym mi nie wiadomejszon. Tylko o to mi chodzi. Natomiast co do tych obliczeń...nie chcę się znowu czepiac, ale czy przypadkiem nie przesadziłeś z tą 6 klasą? Może to tak bardziej by pasowalo pod matematykę w szkole wyższej, co? Bo raczej plus minus razy i podzielic to nie bardzo by tutaj wystarczyly
Raczej nie przesadziłem... Od internetu po naukowe programy w tv i real można znaleźć takiego kolesia, który potrafi stworzyć na prawdę super wzory... i nie jednego. Kiedy już wyjaśni jak coś zrobił przekonasz się że to przede wszystkim rzeczy typu ''ile stopni od tego skrzydła do...'' a tego uczą się już wcześniej niż w 6 klasie. W 6 najwyżej przerabiają już z tego trudniejszy materiał. Tak, tak... polska matematyka. Gdyby nasze dzieci miały dzięki braku praniu mózgu i wmawianiu niektórym głupot w szkołach więcej oleju w głowie, z małą pomocą kogoś odrobinę starszego mogły by również zrobić taki żart. Przypomnę że na prawdę specjaliści od tych wzorów na zbożu/trawie zaczynali właśnie w dzieciństwie i wielu nabrali. I ty znowu o kolibru w zbożu... to jak rzucanie grochem o ścianę.
''i pokazuje ze za pomoca kija i sznurka mozecie zrobic wiekszego niz jest w A. Poludniowej kolibra.'' ''Jeśli chodzi Ci o tego samego kolibra, o którym ja myślę, że myślisz, to to nie jest krąg w zbożu. To są piktogramy na płaskowyżu Nazca. I nie są zrobione w zbożu tylko w ziemi. I tam nie ma tylko kolibra, ale całe zoo...''
To w tym miejscu mnie źle zrozumiałeś, a i jeszcze potem:
''I tam nie ma tylko kolibra'' ''Jest TAM koliber Reszta mnie nie interesuję więc nie zamierzam jej wymieniać, czy jest to zoo czy nie.'' ''Bo może rzeczywiście gdzieś tam jest koliber w zbożu o ktorym mi nie wiadomejszon.''
Wspaniałomyślnie zaznaczyłem fragment gdzie piszę że koliber jest na piktogramach na płaskowyżu Nazca co sam powiedziałeś, potem zaznaczyłem jeszcze ''tam'' czyli nadal w tym miejscu, a ty znowu (nie wiem skąd) chcesz kolibra w zbożu.
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
Wysłany: 2009-11-14, 23:04
Tak Ruskof Piktogramy mogły by służyć jako przekaz.. Przekaż dla którego ludzkość jest z byt ,,ciemna,, by go odczytać, dlatego ich nie rozumiemy, (oczywiście nie wszystkie;) niektórzy uważają nawet że Piktogramy przedstawiają instrukcję na budowę silników antygrawitacyjnych używanych w spodkach..
Wysłany: 2009-11-16, 01:11
Popieram Faktomaniaka:p każdy idiota może zrobić piktogram, ale mówimy tu o piktogramach które powstawały w zaledwie kilka minut, w wnętrzu których nie było śladów ludzkiej stopy i w których zboże było poddane promieniowaniu. Tego już nie zrobi byle idiota. A jeśli byłby nawet na świecie człowiek który potrafi tego dokonać, to czy przyjeżdżałby do polskiej wiochy? Wydaje mi się, że nie. Zresztą sądzę, że piktogramy są pewnego rodzaju znakami dla ludziości, o których znaczeniu pewnie nie prędko się dowiemy...
Wysłany: 2009-11-29, 13:53
Ruskof napisał(a):
Moze rysuja zwierzeta (np kolibry,pajaki itp..) zeby czlowiekowi dac znac o tym,ze w ich cywilizacji rownierz sa zwierzeta takie czy owakie?
Tak, na pewno Indianie na to wpadli kiedy zwierzęta wtedy sobie spokojnie mogły chodzić (przynajmniej więcej niż dziś). Raczej oddawali im w ten sposób pewien hołd, lub dawali sygnał swoim Bogom.
Wysłany: 2009-12-05, 21:47
Mam na mysli wielkie rysunki na polach a nie kilkucentymetrowe przedstawienia,a pozatym jak mieli wyonac kolo ktore zgadza siÄ™ do mikrometra z regula Pi?
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość