Temat postu: Re: UFO - ? - proszę o RZECZOWE podejście do tematu i ANKIETY
Wysłany: 2009-11-07, 21:41
Widzę że lubisz teorie spiskowe, manipulację rządu i spiski To dobrze, zawsze uważałem że należy wierzyć, gdyż wtedy jest się bliżej rozwiązania. Oczywiście posiadanie tych okrągłych pojazdów nie musi być dowodem na to że UFO się gdzieś rozbiło, może i sami to stworzyli? Technologia jest bardzo wysoko, wyżej niż nam się zdaję i zdawało, po prostu tego nie ujawniają. Ale oczywiście katastrofa w Roswell i odtworzenie tego materiału, które podobno pochodziło z NOLa może być wytłumaczeniem. Jednak jak wytłumaczymy to że miała to III Rzesza, czyli coś o wiele wcześniej i jak doszło do Bitwy o Waszyngton? Dlaczego Amerykanie udali atak innych na samych siebie, po czym chcieli to zatuszować? Czy nie tylko w USA coś się rozbiło?
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
Wysłany: 2009-11-07, 21:46
Jak mówiłem wcześniej, jestem pewien że rząd amerykański ma w posiadaniu talerze latające, tylko moje zdanie w tym takie, że nie wymyślili, i nie zaprojektowali ich sami. A co do udawania ataku na swój kraj, to nie była tylko jedna sytuacja, prosty przykład WTC.
I WANT TO BELIEVE
Ostatnio edytowany przez FaKtoMaaN, 2009-11-07, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: 2009-11-07, 21:49
FaKtoMaaN napisał(a):
Jak mówiłem wcześniej, jestem pewien że rząd amerykański ma w posiadaniu talerze latające, tylko moje zdanie w tym takie, że nie wymyślili, i nie zaprojektowali ich sami.
Jeśli chodzi o pierwszą część postu zgadzam się po części, o drugiej się nie wypowiadam. Czemu po części? Gdyż nie wykluczam możliwości posiadania takich talerzy wcześniej przez III Rzeszę czy też ZSRR.
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
Wysłany: 2009-11-07, 22:10
także nie wykluczam posiadania takich talerzy przez III Rzeszę i ZSRR, ale tylko posiadania. Było głośno o tajnej broni Hitlera. Mogli przejąć rozbite wraki, lecz w tym czasie nie potrafili ich odtworzyć, w stan pierwotny, umożliwiający poruczanie się nimi.
Wysłany: 2009-11-26, 19:48
Cytuj:
*** 15 września 1978, Viedma, prowincja Rio Negro, Argentyna - ponad 200 świadków obserwuje latające kule otoczone zieloną i czerwoną poświatą, które poruszaly się zygzakami, po czym, po 20 miuntach niezależnych obserwacji, obiekty rozleciały się w różnych kierunkach z niesamowitą prędkością.
NIKT PRZEZ 20 MINUT NIE WZIOŁ KAMERY I NIE NAGRAŁ TEGO???
21 listopada 1978, Santiago del Esterro, Brazylia. Ponad 120 świadków niezależnych obserwuje jeden, ogromny obiekt przez 15 minut. Po tym czasie obiekt zniża się na kilkadziesiąt metrów na ziemię, oświetlając ją jak ogromny reflektor, po czy z niesamowitą prędkością odlatuje.
ZNOWY 120 OSÓB PRZEZ 15 MIN NIE NAGRAŁO ALBO NIE Z FOTOGRAFOWAŁO ZDARZENIA ???
Cytuj:
15 października 1978, Londyn, Wielka Brytania. Tajemnicze światła, jakie pojawiły się wieczorem na niebie nad Londynem były przyczyną powstania trzech ogromnych korków ulicznych w samym centrum miasta.
JAK BYŁ KOREK TO PEWNIE CI KOSMICI ZAPARKOWALI NBA DŁUŻEJ I CO TAM TEŻ NIKT TEGO NIE ZAPISAŁ NA TAŚME ??? Bardzo dziwne nawet dziwniejsze niż te UFO.
Bitwa nad Waszyngtonem.W czasie II wojny światowej Hitlerowskie niemcy mieli plan ataku statków kosmicznych na Waszyngton.Statki miały mieć kształt latającego spodka.Jak wiemy plan nie wszedł w życie a Niemcy przegrały wojne.Wiemy też że pierwszy samolot z silnikiem odrzutowym to niemiecki Messerschmitt Me 262.Po wojnie to właśnie (Choć duża część twierdzi że to nie prawda) plany niemiecki pozwoliły zbudować Amerykaną swój odrzutowiec.W latach 50 tych chyba w Korei bo już nie pamiętam.Amerykanie użyli swojich myśliwców.Nagle atakują ich łudząco podobne myśliwce odrzutowe należące do wrogiej armi. Pierwsza myśl była taka że są atakowani przez własne siły.Po co to napisałem ? Po to że Sowieci mogli dostać plany ataku Niemiec na USA tak jak zdobyli plany Messerschmitta Me 262 czy wykradli plany bomby atomowej. Wykorzystali pomysł ze spodkami w troche inny sposób zamiast atakować zbrojnie to chcieli zasiać panike w Amerykańskim społeczeństwie.Trzeba przyznać że jeśli tak było to im się raczej nie udało i zrezygnowali z tego planu.I niech nikt nie gada że technika na to nie pozwalała bo zrobić migoczący obiekt to akurat Rosjanie umieli.Skoro wierzycie w bitwy kosmitów to możecie uwierzyć i w to.Już raz mówiłem wierze że jest życie na innej planecie.Ale nie wierze że lata koło nas i się nie odezwie.I jestem PRAWIE pewien że jak już nas odnajdą to nie będą z ukrycia nas podglądać czy też wysyłać super myśliwców żeby nas zniszczyć.Raczej nawiążą stosunki dyplomatyczne i będziemy się spokojnie nawzajem poznawać.
Ostatnio edytowany przez armenia, 2009-11-26, 19:58, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: 2009-11-29, 13:56
Coś mi nie gra w tej ankiecie... Aaa już wiem! UFO to nie kosmici, tylko każdy niezidentyfikowany obiekt latający. Zmień to, bo opcje wyboru w ankiecie nie pasują do tego pojęcia.
Wysłany: 2009-11-30, 13:57
armenia, ja twoje posty będę po prostu ignorował, bo dawno już nie czytałem tak pokaleczonych postów. Proponuję słownik ortograficzny języka polskiego oraz powrót do czwartej klasy. Podstawówki. Aha...i gdzieś w opcjach w twoim profilu na tym forum jest opcja "usuń konto" albo chociaż "zbanuj sam siebie". Weź tam kliknij, wpisz swoje hasło i będzie gicior.
Kryptozoolog - w ankiecie wszystko gra i brzęczy. Nic nie będę zmieniał, bo jest dobrze sformułowana. Sorry ;D No, chyba, że sprecyzujesz, o co dokładnie Ci chodzi.
Wysłany: 2009-11-30, 14:03
A o to że UFO to angielski odpowiednik NOL czyli Niezidentyfikowany Obiekt Latający. Nie może być zbiorową halucynacją, coś co występuje często i nie jest dziełem kosmitów, a ludzi. Nie mylcie latającego dysku kosmitów, z niezidentyfikowanym obiektem na niebie.
Wysłany: 2009-11-30, 14:13
Krypto, błagam Cię, nie tłumacz mi, co to jest UFO co to jest NOL, a co to jest O.V.N.I., okej?
Ankieta jest dobrze sformułowana, a jeśli coś nie pasuje, zapraszam do założenia nowej.
Dlaczego? Dobrze by było, abyś poczytał troszeczkę literatury przedmiotu, a potem, bez obrazy, zgrywał mądralę
Otóż, według ludzi, którzy są przeciwnikami realnego istnienia NOL, takie tłumaczenie nie jest wcale głupie! Tak samo jak zygzakująca po niebie planeta Wenus!
Tak więc, w odpowiedzi na twój post -
Nie, nie zmienię ankiety, ponieważ jest sformułowana dobrze, a formułujący ją "JA" opierał się na literaturze podmiotu/przedmiotu, aby nikt się do niej nie doczepił.
Dziękuję i pozdrawiam, temat uznaję wszem i wobec za wyczerpany i sugeruję wrócic do pierwotnego tematu, jakim była dyskusja na temat, czym jest NOL/UFO/OVNI, a nie na temat składnia ankiety. Wszelkie inne zażalenia proszę kierowac na PW, lub na mojego nowego maila spookyfox@paranormalium.pl (sorry, Iv, musiałem się pochwalic)
Wysłany: 2010-03-02, 17:43
A więc wracając do tematu, pozwólcie że przytoczę tu najbardziej prawdopodobne możliwości jeżeli chodzi o to czym jest ufo:
1. Zapewne słyszeliście o tym że prawdopodobnie naziści w czasie II wojny światowej testowali pojazdy które zwały się pionowzlotami. Coraz bardziej je ulepszali a potem prawdopodobnie projekty tych pojazdów w jakiś sposób zdobyli amerykanie i cały czas nad nimi pracowali. Doszli do takiego momentu że to co nazywamy UFO lata po naszym niebie i lata tak że.... po prostu niesamowicie. Czasami jak dobrze wiemy zdarzają się katastrofy tych pojazdów, ale rząd tłumaczy że to pojazdy obcych istot. Całemu światu wmawiają ze to co widzimy na naszym niebie to pojazdy obcych. Możliwe że to gigantyczny spisek który ma na celu przekonać ludzi że to właśnie obcy odwiedzają nasza planetę a prawda jest taka że amerykanie posiadają tę niezwykłą technologie i nikomu nie mówią że ją w ogóle mają. A wiec teoria ta w skrócie mówi że UFO to pojazdy ludzi. Ale to tylko teoria.
2. UFO to być może pojazdy obcych istot które odwiedzają naszą planetę. Ta teoria jest chyba najbardziej znana i ma swoich maniaków, oczywiście bez obrazy dla kogokolwiek. Tutaj chyba nie muszę dużo pisać, zaznaczę tylko że ta teoria ma swoje mocne strony ale i słabe. Jeżeli byśmy się uparli to moglibyśmy ją wykluczyć przez teorie opisaną przeze mnie powyżej. Jednakże z innej strony tej teorii nie można wykluczyć tamtą ponieważ tamta w żaden sposób nie wyjaśnia porwań które są rzekomo dokonywane przez obce istoty na całym świecie i na ludziach kompletnie od siebie niezależnych. Ale to tylko teoria.
3.UFO może to być zjawisko całkiem naturalne. Mówię tu o teorii TST która głosi że przyczyną powstawania tzw. poświaty atmosferycznej która może być uznawana za UFO są tektoniczne napięcia skorupy ziemskiej. Piezoelektryczność może wytwarzać przy powierzchni Ziemi bardzo wysokie napięcia które moga wywoływać plazmę czyli świecące cząsteczki powietrza. Niektórzy badacze np Michael Persinger twierdzą że te wyładowania elektryczne moga powodować halucunacje. Jeszcze inni zwolennicy tej teorii twierdzą że porwania przez UFO to wynik właśnie tych halucynacji. Może być więc tak że UFO to czysto naturalne zjawisko a porwania które dotąd dało się wytłumaczyć jedynie tezą o obcych to nic innego jak halucynacje. Ale to tylko teoria
Myślę że te trzy teorie są najbardziej prawdopodobne abo przynajmniej o nich mówi się najwięcej.
"Jestem Polakiem - więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość