a ja ostatnio bylem u wrozki i mi zrobila takiego tarota ze nawet mi powiedziala jak u mnie z seksem:) niczego o mnie nie wiedziala ale bylem w szoku ile rzeczy o mnie powiedziala.jestem pod wrazeniem
karty taorta to nie zabawi- to po pierwsze. sama zajmuje siÄ™ czytaniem z kart.karty czesto zle "obslugiwane" moga odwrocic siÄ™ od wlasciciela. poza tym z nich moze korzystac tylko jedna osoba. jesli ktos bedzie chcial postawic tarota z nie swoich kart to wtedy moze mu siÄ™ krzywda stac, nawet moze oslepnac:/
Darnok- pasjans to gra, a tarot to specjalne ulozenie kart. bo karty maja swoje znaczenie i w pasjansie jest ono zupelnie inne niz w tarocie. rozrozniajac oczywiscie czytanie z kart zwyklych- co jest sztuka trudna, ktora ja siÄ™ zajmuje, a czytanie z Taroka( Male Arkana lub Wielkie Arkana). Male Arkana zajmuja sioe sprawami blizszymi bardziej prymitywnymi itp, a Wielkie Arkana to sprawy glebsze, duchowe, psychiczne i dalsza przyszlosc...zalezy co kogo interesuje. w kartach zwyklych podzialu niema, tylko pelna talia da ci odp na wszystko:)
Chciałam dokładniej dowiedzieć dlaczego niektórzy z Was porzucili tarota? Jeden z przedmówców mówił o braniu odpowiedzialności na siebie za to co zobaczył. Skąd taka tendencja?
A taka tendencja wzięła się stąd, że wszyscy pierwsze co kojarzą ezoterykę z tarotem. No więc kupują sobie talię i wymyślają bajki, żeby im nikt talii nie dotykał, że to święte i zabija wszystkich prócz posiadacza.
Zwykłe talie, które można kupić w sklepie lub internecie NIGDY nie będą niebezpieczne dla nikogo. Chyba, że ktoś źle zrozumie przekaz i zacznie robić coś naprawdę głupiego.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Rejestracja: 2009-03-02, 12:22 Posty: 106 Miejscowość: A co chcecie wpaść?
Temat postu: Re: Tarot
Wysłany: 2009-07-03, 12:12
Dla mnie to te karty to bujda wymyślone przez cyganów żeby mogli oni uszczęśliwiać niewinnych ludzi i przy okazji się wzbogacać ich kosztem.
Czasami lepiej nie pytać i błądzić. Proszę userów o przestrzeganie zasad ortografi i interpunkcji! Proszę adminów o dalsze prowadzenie tak dobrego forum:) Proszę gości o rejestrowanie się na tym forum i polecanie go swoim znajomym!
Dla mnie to te karty to bujda wymyślone przez cyganów żeby mogli oni uszczęśliwiać niewinnych ludzi i przy okazji się wzbogacać ich kosztem.
Więc jesteś zwykłym idiotą. Pieprzysz bzdury, nie sięgając nawet do źródeł i wymyślając jakieś historie alternatywne. Jak chcesz się wypowiedzieć w temacie, to albo czytaj od początku, albo chociaż trochę się dowiedz na dany temat. Ech...
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Rejestracja: 2009-03-02, 12:22 Posty: 106 Miejscowość: A co chcecie wpaść?
Temat postu: Re: Tarot
Wysłany: 2009-07-03, 12:20
Kultura!!!
Wiesz co? Wogóle nie da się według mnie przepowiedzieć przyszłości co będzie to będzie tyle na temat
-Dziękuje...
Czasami lepiej nie pytać i błądzić. Proszę userów o przestrzeganie zasad ortografi i interpunkcji! Proszę adminów o dalsze prowadzenie tak dobrego forum:) Proszę gości o rejestrowanie się na tym forum i polecanie go swoim znajomym!
Wolę nazwać kogoś idiotą zgodnie z prawdą, niż wykazać całkowity brak poszanowania dla innych ludzi biorących udział w dyskusji poprzez całkowite olanie tematu i bezmyślne nabijanie postów.
Cytuj:
Wiesz co? Wogóle nie da się według mnie przepowiedzieć przyszłości co będzie to będzie tyle na temat
Wow, no to jesteś boski. To nie do końca jest w ogóle zgodnie z tematem, bo nie wszystkie (ba! chyba nawet niewiele) teorie mówią, że można wykorzystywać karty tarota do dywinacji. Żeby czegoś takie dokonać trzeba by zmusić (TAK, ZMUSIĆ!) do pomocy silne i nieobliczalne moce, które wykorzystane w dywinacji mogłyby ukazywać przyszłość bardzo pokrętnie, do tego jedną z możliwych, co praktycznie wyklucza prawdopodobieństwo skutecznej dywinacji.
A zazwyczaj tarot działa w aspekcie psychologicznym - nasze interpretacje kart i ich układów "wyciągają" na wierzch wszystko co ważne i znaczące w danej sprawie, co też jest bardzo przydatne. Poznajemy siebie, przez co rozwijamy się.
Ja od niedawna zajmuję się tarotem. Podobno mam dar ale osoba która to stwierdziła nie była zdziwiona, gdyż twierdzi że ciemne moce mi bardzo sprzyjają. Bardzo mnie zadziwiło jak dobrze to funkcjonuje. Dopiero to w sobie odkrywam. Odpowiedzi konkretne i głębokie.
Jak widzę jest tu trochę doświadczonych tarocistów. Ja się trochę skurczybyka boję ale kusi mnie i to bardzo. Korzystam z książki J.W.Suligi i mam pytanie - jak widzicie kwestię interpretacji odwróconej karty? Czy interpretować odwrotnie (jak zwykle radzi Suliga) czy zignorować ustawienia? Po Tarocie mam zwykle szum informacyjny. Jeśli chodzi o możliwość przepowiadania przyszłości to osobny temat - moim zdaniem będzie taka jaką sobie stworzymy a wróżby mówią o potencjałach. I to jest , moim zdaniem sensem wróżenia - dowiedz się wcześniej w jakie g.....o prowadzi Cię droga którą podążasz:)
Ja od niedawna zajmuję się tarotem. Podobno mam dar ale osoba która to stwierdziła nie była zdziwiona, gdyż twierdzi że ciemne moce mi bardzo sprzyjają. Bardzo mnie zadziwiło jak dobrze to funkcjonuje. Dopiero to w sobie odkrywam. Odpowiedzi konkretne i głębokie.
Z jakiej talii korzystasz? Jeżeli, którejś z hmmm... "ciężkich" to lepiej nie wymieniaj nazwy. x)
Cytuj:
Ja siÄ™ trochÄ™ skurczybyka bojÄ™ ale kusi mnie i to bardzo.
Jeżeli kupisz jakąś talię sklepową z jakiejś księgarni, to RACZEJ nie masz się czego bać, jeżeli nie będziesz zbyt dociekliwy. Nie przejmuj się żadnymi mitami, które obrosły wokoło tarota. Możesz spokojnie kupić używaną talię bez obaw, spokojnie możesz użyczyć jej innym (nawet zalecane, bo możesz spojrzeć jak inni interpretują dane karty i z jakich układów korzystają). Więcej z tarota pozytywów niż negatywów, chociaż te drugie czasem się zdarzają.
Cytuj:
Korzystam z książki J.W.Suligi i mam pytanie - jak widzicie kwestię interpretacji odwróconej karty?
Jeżeli chodzi Ci o odwrócenie karty obrazkiem do dołu na stole, to JA (czyli to tylko sugestia) bym to zinterpretował jako okres, w którym nie będą oddziaływały na Ciebie żadne silne siły zewnętrzne, a decydującym czynnikiem będzie twoja wola i czyny. Jeżeli zaś chodzi o odwrócenie karty o 180 stopni, to owszem - powinieneś dokonywać odwrotnej interpretacji, albo brać ją jako wpływ negatywny/pozytywny odwrotnie do podstawowego znaczenia karty.
Poza tym pamiętaj, że WSZELKIE wydarzenia i znaki zauważone podczas dywinacji z tarotem mają wpływ na znaczenie kart. Kruk kracze gdy wyciągasz kartę śmierci? Interpretuj ją dosłownie. Do pokoju wpada motyl po wyciągnięciu karty Mistrza? Karta odnosi się dosłownie do Ciebie. Wszystko jest ważne, wszystko.
Cytuj:
Jeśli chodzi o możliwość przepowiadania przyszłości to osobny temat - moim zdaniem będzie taka jaką sobie stworzymy a wróżby mówią o potencjałach. I to jest , moim zdaniem sensem wróżenia - dowiedz się wcześniej w jakie g.....o prowadzi Cię droga którą podążasz:)
Tarot zazwyczaj daje drogę rozwiązania, by w to g...o nie wpaść.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości