Rejestracja: 2005-05-16, 11:42 Posty: 236 Miejscowość: mam wiedzieć ?
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-07, 12:01
heh, ten temat zatytułowany jest "TAROT" ( nie "runy"... ) dlatego też rozmawiajmy tu o tarocie, nie o runach i dlatego też posty o runach usuwam, a zainteresowanych wróżeniem z run zachęcam do założenia tematu w tym dziale No, porządek musi być
Ludzka Droga Przychodzenie z pustymi rękami, Odchodzenie z pustymi rękami - to ludzkie Kiedy się rodzisz - skąd przybywasz? Kiedy umierasz - dokąd idziesz ? (...)
Rejestracja: 2005-05-16, 11:42 Posty: 236 Miejscowość: mam wiedzieć ?
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-09, 21:54
Mam pytanie, do wszystkich którzy znają się na tarocie ( a w szczególności do Zielonego ).... skąd czerpaliście Waszą wiedzę na temat kart i używania ich ???
P.S.
Zielony.28 napisał(a):
Buzi dla Pani Moderator za utrzymanie pożądku - tak trzymaj Maeveen
Dziękuję pięknie g:)
Ludzka Droga Przychodzenie z pustymi rękami, Odchodzenie z pustymi rękami - to ludzkie Kiedy się rodzisz - skąd przybywasz? Kiedy umierasz - dokąd idziesz ? (...)
Rejestracja: 2005-04-26, 12:27 Posty: 88 Miejscowość: żebym to ja wiedział
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-10, 21:00
Maeveen napisał(a):
Mam pytanie, do wszystkich którzy znają się na tarocie ( a w szczególności do Zielonego ).... skąd czerpaliście Waszą wiedzę na temat kart i używania ich ???
Literatura - tony(nie mylić z tomami) książek, różnych różnistych, wpierw Wisłocka i takie tam duperele, potem wszystko - stare reprinty o magii, o numerologii, o snach (to też symbole), próbowałem innych kart, analizowałem zagadnienia astrologiczne - powiązania domów i aspektów. Oj czasu na to trzeba...
Ale poszukaj Wisłockiej - na początek jest dobra
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-12, 13:53
Intuicja jest bardzo wazna, ale widzialam dziewczyne ktora nie czula kart i wrozyla a co najdziwniejsze to jej wrozby siÄ™ sprawdzaly nawet gdy mowila o przeszlosci. Chyba znala siÄ™ dobrze na psychologii albo ludzie smi realizowali wynik jej wrozb
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-12, 17:42
Aradia1 napisał(a):
Intuicja jest bardzo wazna, ale widzialam dziewczyne ktora nie czula kart i wrozyla a co najdziwniejsze to jej wrozby siÄ™ sprawdzaly nawet gdy mowila o przeszlosci. Chyba znala siÄ™ dobrze na psychologii albo ludzie smi realizowali wynik jej wrozb
Raczej to drugie - zawsze klientą mówiłem: "karty są teraz Twoje, ja tylko czytam..."
Dlatego udział pytającego w seansie jest taki ważny.
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-12, 17:53
To znaczy że ludziom można wmówić większość rzeczy a oni sami się zajmą tym żeby to była prawda? Kiedyś czytałam że nawet najglupsze kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawda. Z tego co pisałeś zielony można wywnioskować że rola tarocisty sprowadza się w dużej mierze do pocieszania, a gdy klient przychodzi to chce potwierdzenia znaczenia własnej osoby. W sumie mogę się mylić. A co z wróżeniem samemu sobie?
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-12, 18:03
Aradia1 napisał(a):
To znaczy że ludziom można wmówić większość rzeczy a oni sami się zajmą tym żeby to była prawda? Kiedyś czytałam że nawet najglupsze kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawda. Z tego co pisałeś zielony można wywnioskować że rola tarocisty sprowadza się w dużej mierze do pocieszania, a gdy klient przychodzi to chce potwierdzenia znaczenia własnej osoby. W sumie mogę się mylić. A co z wróżeniem samemu sobie?
Źle to zrozumiałeś - czytający, czyta - nic nie wmawia. Rola pytającego jest ważna, gdyż zachodzi tu zjawisko wczesnego postrzegania (pytający niezdając sobie z tego sprawy, wybiera te, a nie inne karty - wybiera je podświadomie).
Temat postu:
Wysłany: 2005-07-12, 18:15
ok, teraz to wszystko jasne jeszcze mam jedno pytanie, czy każdy tarocista zgadza się z innym tarocistą ze znaczeniem danej karty? Czy to tarocista ma nadać sens i znaczenie karcie. Chociaż znałam kiedyś babcię która powiedziała mi że do wróżenia czasami nie potrzebuje kart.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości