faeryboy2002, zgadzam się co do natury samego przywołania. Nie zależy od Twojego charakteru to co przywołujesz. Bo dobry może przywałoać złego i na odwrót. W każdym razie prawdą jest, że da się rozpoznać
Cytuj:
kto mniej więcej może wpaść na herbatkę
An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.
Ależ oczywiście, że takich Gwiazd Magii jest mnóstwo. Dzięki temu jest weselej Ot, choćby kwiatki typu "Spaliłam tarota, bo wszystko się sprawdzało"
"All things absurd, nonlinear, nonsensical, irrational, and madly poetic reveal the secrets of the unconscious and the secret language of Faery"
Temat postu:
Wysłany: 2007-12-14, 23:14
Zanim zrozumiałem i doszedłem do wniosku czego naprawdę pragnę i kim jestem wiele musiałem przejść . Jednak teraz to juz nawet wiem czego chcę i nie ważne co powiedzą inni . Niektórzy śpiewają żeby się nie martwić , że przeznaczenie i tak będzie działać perfekcyjnie . No i działa . Najpierw szukałem spełnienia w alkoholu , potem w narkotykach - nic tam nie znalazłem , przyszedł moment , wykorzystałem go i dałem nogę ( a uciekałem bezbłędnie wersem swojej poezji ) - z pomocą Boga oczywiście . Zawsze byłem marzycielem . Lecz te marzenia zawsze były pozytywne . Jestem po tej dobrej stronie . Na pewno też jestem człowiekiem . Znam swoją datę i miejsce urodzenia . Znam też swoją poezję i po przeczytaniu kilku już starych a może kilkunastu czy kilkudziesięciu aż dreszczyk emocji przechodzi mnie i to całkiem przyjemny na myśl o tych nowszych i tych jeszcze nie napisanych a które napiszę . I to też jest dar . Taki juz jestem . Tutaj , tam i jeszcze pewnie gdzieś . Na pewno kupię sobie kiedyś jakiś dobry teleskop , na pewno popłynę amazonką . Tym właśnie jestem : podróżnikiem . Interesuje mnie i fascynuje wymiar duchowy ( jestem oczywiście chrześcijaninem a co za tym idzie - moim Bogiem Jest Jezus Chrystus ) , przyroda ( szczególnie ta dzika ) , kosmos , nie odkryte lądy , nie wyjaśnione zjawiska , wszystko co nie zwykłe , poezja , lubię sprzątać ( to dla mnie najlepsza praca fizyczna ) . W sumie sprzątać można wszędzie - co nie . Paweł Uraziński .
Chyba ci się tematy pomieszały - Spock
Aha : czy anioła można wywołać ? Nie , nie można aniołowi rozkazać np , przyjdz bo anioł to jest ktoś kto jest wolny a ponadto jest to osoba o dobrej naturze i np . egzorcyści nie mają władzy wywoływania aniołów . To niemożliwe . Inna sprawa ma się z demonami . Natomiast anioł może ewentualnie sam się człowiekowi objawić jeżeli istnieje taka potrzeba . Nie można wywołać anioła .
Ostatnio edytowany przez Poeta2008 2007-12-15, 14:21, edytowano w sumie 2 razy
Tylko, że wywołanie nie zawsze jest równoznaczne z nakazywaniem przyjścia. Wywoływanie może tez polegać na zwyczajnym zaproszeniu, a skoro anioł jest dobrą istotą, jak ty to określasz, to na pewno przyjdzie. Jedyny problem to taki, że przyjdzie nie zawsze w takiej postaci w jakiej tego oczekujesz
"All things absurd, nonlinear, nonsensical, irrational, and madly poetic reveal the secrets of the unconscious and the secret language of Faery"
A takim powodem pewnie jest też samo zaproszenie. Z tego co mi wiadomo, to aniołowie chcą nam pomagać, wystarczy, że wykażemy chęć współpracy z nimi i najzwyczajniej poprosimy o pomoc.
Cytuj:
co innego demony one zawsze szukajÄ… kogoÅ›, kto je uwolni.
A to one sÄ… zniewolone? Przez kogo? Gdzie?
Temat postu:
Wysłany: 2007-12-22, 21:02
Wiecie co ? Anioła nie widziałem ale miałem raz sen : śniło mi się całą noc bardzo jasne światło i tylko je widziałem . Czułem się po prostu wspaniale . Przez cały następny dzień miałem świetne samopoczucie jakiego wcześniej nie miałem . No i takie już się więcej nie powtórzyło . Ale jakoś dzień wcześniej przed tym wydarzeniem sennym modliłem się , odmawiałem Różaniec ( było już ciemno , ładowałem komórkę która oddawała niebieski światło na ścianę przede mną . Kiedy po jakimś czasie poczułem że zaczynam się modlić ( to jest rzadkość ale czuję się wtedy naprawdę przyjemnie , czuję wtedy że tak powiem łączność z Bogiem , czuję wtedy Jego bliskość ) przestraszony zobaczyłem na ścianie przemykające , tak jakby uciekające cienie ( ich kształt był poszarpany ) . Cofały się do tej komórki by z powrotem uciec . W rezultacie uciekły . Pamiętam że krzyknąłem wtedy : idz , precz szatanie ! Miałem takie przeżycie . Modliłem się wtedy za nieprzyjaciół kościoła świętego i za masonów . Tak było . Nie wiem jak , nie wiem dlaczego ale to były demony . Takie coś przytrafiło mi się pierwszy raz . Coś takiego jak to uczucie bliskości Boga czułem też przy pisaniu kilku wierszy . No i tego nie czuje się przy odklepywaniu jakiejś modlitwy . Zeby to czuć trzeba modlitwę kochać i angażować się w nią całym sobą ( oddać się Bogu ) . To przychodzi po jakimś czasie samo , niepostrzeżenie . Wtedy rzeczywiście człowiek czuje się niczym anioł . Ale ja powtarzam : modlitwę trzeba KOCHAC . P . S . Nie wiem czy zboczyłem z tematu ale pojawiły się w tej sytuacji demony więc piszę o tym w tym dziale .
Hm, to jak ja mam dostać jakąś wizję, czy ma być spotkanie, to zaczyna mi się spać chcieć, choćbym już spał wcześniej, to zawsze i tak mi się zachce. Jakby to było takie zaproszenie na "przekaz".
Modlitwą są słowa twego serca, to nie musi być tekst powtarzany miliony razy przez wszystkich ludzi. To może być zwykła rozmowa z Bogiem.
Dziwi mnie fakt, że cie demony posłuchały, może to poprostu jakieś "przylepy", takie sobie, nie szczególne złe byty. Bo z domorosłym demonem by ci tak łatwo nie poszło.
A co do samopoczucia, to wystarczy odebrać energie od tej dobrej strony i masz taką jazdę co dnia. Tylko, że to się zdarza raczej nie często, lepiej jest przynajmniej z mojego mniemania/doświadczenia, otworzyć czakrę serca
Temat postu:
Wysłany: 2007-12-24, 21:19
Takie światło śniło mi się tylko raz . I tylko raz miałem tak dobre samopoczucie .
P . S . Miło mi poznać w końcu kogoś takiego jak między innymi Ty ( +Dragonfire ) , Bo tak naprawdę z nikim innym niż tu raczej nie mogę pogadać , no i w końcu nie jestem sam . Pozdrawiam .
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość