Tak, bardziej niż w życie wieczne. Na reinkarnacje są dowody:
- głęboka hipnoza - w indaich i tamtych rejonach reinkarnacja jest często spotykana, często tacy ludzie pamiętają swoją rodzinę z poprzedniego wcielenie
Temat postu:
Wysłany: 2005-01-16, 21:01
hm , myśle ze mamy wybór wracać tu , lub iść dalej, czytałem kiedyś nawet opowiadanie o tym, że kolejny los losuje się ze słoja (taki konkurs) moze tak jest faktycznie....jedno jest pewne - JUZ NIGDY LOSOWAŁ NIE BEDE, CHOĆBY NIE WIEM CO!!!
W mitologii greckiej jest coś takiego, że umarli, aby odpokutować za swoje grzechy i aby zapomnieć o swoim poprzednim wcieleniu, piją z Rzeki Zapomnienia i wracają na ziemię. To chyba Platon czy Sokrates zapisał, nie pamiętam dokładnie.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Temat postu:
Wysłany: 2005-04-27, 21:59
Ja wierze i zawsze bardzo chciałam się poddac głębokiej hipnozie a żeby dowiedziec się czegos więcej na temat mojego ostatniego wcielenia.Ale nigdy nie miałam takiej okazji.Przeczytałam na ten temat wiele książek i mam nadzieje że kiedyś jeszcze poddam się hipnozie
Czy zastanawialiście się czasem nad swoim istnieniem dlaczego żyje teraz tu w tym czasie czy jesteście świadomi swojego istnienia teraz anie dlaczego na przykład w innym stuleciu bo ja się często nad tym zastanawiam i dochodzę do wniosku że to jest moje pierwsze wcielenie bo nic nie pamiętam z poprzednich albo ostatnie moje wcielenie gdzie w tym wcieleniu żyje w miłości czyli zyje tak jak nauczył nas Jesus Chrystus.
[ Dodano: 24-12-2005, 12:37 ] Tutaj Neo ma rację tak mi się wydaje że powracamy na ziemię aby naprawiać to co w poprzednim wcieleniu było złe aby uczyć się żyć dobrze chyba to jest właśnie celem naszego życia na ziemi aby uczyć się żyć dobrze
Wiara w reinkarnację jest przede wszystkim wygodna - jest to chyba najbardziej przyjazna teoria tego co po śmierci. Osobiście w reinkarnację jako taką nie wierzę. Nikt nie podał jeszcze dobrych argumentów ani teorii mówiąchych jak to ma działać. Pamiętanie przeszłych wcieleń uważam za całkowity wymysł. Pamięć ma mieścić się w mózgu - razem z nim więc umiera.
Bardziej przychyliłbym się do teorii E. Cayce'go lub elementów Księgo Umarłych chociaż pewne sprawy tam są też bardzo uproszczone. Różnica pomiędzy teorią reinkarnacji a tą do której się przychylam jest to, że ta pierwsza uznaję duszę jako osobliwą jednostkę, która się reinkarnuje. Ta druga uznaje bezosobową świadomość która jest jak woda - jedna ale niby podzielna. Teoria ta - co najważniejsze - nie przeczy logice.
Sam nie wiem;/ Gdybym miał nie pamiętać wszystkich wspomnien jakie istnieją we mnie w tym wcieleniu byłoby to dla mnie najgorszą rzeczą jaka może mnie spotkać. Chciałbym żeby nie istniało coś takiego jak reinkarnacja...Człowiek bez wspomnień jest nikim...
wspomnienia poprzednich wcieleć pozostają... głęboko w podświadomości
ja sama, podobnie jak Kamila, chciałabym poddać się hipnozie, aby sięgnąć głębiej do mojej podświadomości - jak na razie mam tylko niepotwierdzone przypuszczenia, że w poprzednim (lub którymś z poprzednich) wcieleń byłam wilkiem i zostałam zastrzelona - być może było to po II wojnie światowej, w Bieszczadach wtedy był wysyp wilków i rząd płacił za każde upolowane zwierzę
Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...
Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość