Ostatnio ze mna jest tak. Dwa dni temu miałam sen koszmar. Śniała mi się jama w która się zapadłam podcvzas spaceru w duzym lesie. Widziałam równiez innych ludzi spadających z kijami zrobionymi z np. brzozy. gdy spadłam zobaczyłam ogromnego czarnego psa z duzymi żółtymi slepiami. Krzyknęłam mama uspokoiłam się i odrazu ujrzałam Chrystusa i sw. Jana. Pomyślałam o tym psie szatan. Potem nie miałam snów. Za to dzis przyśniła mi się kuzynka. Była jak żywa. Co myślicie o takich snach? Co one znaczą?
Ze jesteś osobą bardzo religijną i zapewne naoglądałaś się filmu "omen" przed zaśnięciem lilijko. za mało wiemy by rzec ci coś bardziej konkretnego, mam tylko jedno pytanie - skąd na bogów chaosu wiedziałaś ze kije są wykonane z brzozowego drewna a nie np dębiny ?
Dzięki za szybka odpowiedz. Nie znam się za bradzo na dzewach. Choc w lesie jaki mamy w mojej miejscowosci mamy takie dzrzewa jak w moim śnie. Nie wiem. Troche mnie zmusiłeś do zastanowienia. Może w śnie przezyłam dejavu. Wiem ze mam długa pamiec. To chyba po swietej pamięci dziadku.
Pomyslałam w śnie apokalipsa. Nie pamietam dokladnie Biblii . Może w momencie snu cos mi się skojarzyło. Mogła zadziałać tez wyobraznia. Tak jakos mi się kojarzy ze gdzies występuje św. Jan i jego wizerunek. Chyba to Nowy Testament. Ten sen to był prawdziwy koszmar obracałam się w łóżku. Najdziwniejsze do mnie było to że dotknełam tego okropnego psa. Wyczułam jego miesnie - dotknełam go po grzbiecie. Wstąpiła we mnie jakas odwaga. Tyle moge Ci dodac.
Wizerunek św. Jana nie jest wyraźnie nakreślony w Biblii. Był ewangelistą, który spisał Apokalipsę ale nie ma jakichś wskazówek, które mogłyby go pozwolić jednoznacznie rozpoznać. Jest przedstawiany jako starzec. Jego atrybutem jest orzeł, ale to jest tylko ikonografia i tego nie ma dokładnie opisanego.
A co do drzewa użytego do wyrobu kijów. Hmmm, tu wcale nie trzeba wołać bogów chaosu ani żadnych innych. Widziałeś kiedyś brzozę? Ma taką biało-czarną korę. Nieciężko poznać Dębina natomiast jest litym drzewem i ma zwarte słoje. Jest wyjątkowo twarda. Jakbyś taką oberwał od razu byś wiedział z eczego jest ;P
"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"
chciałabym jeszcze cos tu dodac. Ogladałam po południu film Roswell. Potem kiedy w nocy przyszedł do mnie sen śnił mi się człowiek wykorzystywany przez kosmitów. tez to był sen koszmar. Czy mozecie dac jakąś interpretację?
Tak, moja interpretacja: -Śniło ci się coś związanego z tym co oglądałaś w telewizji -Twoje pytania są tak banalne iż starczy pomyśleć 10s by znaleźć na nie odpowiedź -Spamisz tymi pierdołami jakbyś miała 13 lat
Przepraszam bardzo mam skonczone 30 lat. Nie powiedziałam tu jeszcze ze jestem laikiem w świecie ezoteryki i innych zjawisk. Jakos to zniose nie chciałabym się na poczatku obrażać.
Rad jestem iż nie stosujesz szantażu "obraziłabym się ale nie będę, znajcie mą łaskę". Uwierz iż nie trzeba być wybitnie biegłą w dziedzinie ezoteryki i zjawisk paranormalnych by dostrzec oczywistość... Starczy do tego logika i tak z 5s namysłu. Z tego też powodu jeśli ogląda ktoś na dobranoc film o muminkach nie leci tu rano i nie pyta "a dlaczego śniły mi się muminki? Co to znaczy? Czy Buka mnie opętała?". Proszę tylko byś i ty takich niezwykle zawiłych wątków nie rozpoczynała
To wszystko zależy od pracy mózgu (pobudzenie odpowiednich obszarów mózgu) i intensywności danego snu. Mówienie przez sen może się zdarzyć każdemu. Dlatego ludzi we śnie mówią czy śmieją się. Ja sama wiele razy śmiałam się przez sen, co zresztą może potwierdzić Spooky, którego ze dwa razy obudził mój śmiech i rano mi o tym mówił.
"Nie mógłbyś chociaż raz...tak po prostu, żeby zobaczyć jak to jest...przyjąć najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie, zamiast od razu myśleć o UFO, Wielkich Stopach i innych takich...?"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość