Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 13:40
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 46 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  NastÄ™pna
AutorWiadomość
Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Temat postu: Re: jak interpretować swoje sny???
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 19:09 

Też tak myślę, są to raczej koszmary.
Jeżeli ci przeszkadzają to postaraj się ich w jakiś sposób pozbyć. Myśl przed snem o jakichś pozytywnych sprawach albo się pomódl. Chyba że jest ci z tym dobrze, różne są upodobania. Wszystko zależy też od uczuć jakich doznajesz podczas snu. Jeżeli uczucia podczas snu są pozytywne to sen nie jest już koszmarem. Kiedy podczas snu zabijam demony lub inne tego typu potwory czuję się dobrze a uczucia są pozytywne. Inaczej ma się sprawa kiedy idzie np. o zdrowie jakiejś bliskiej osoby, nie zdarzyło mi się jeszcze by uczucia podczas takiego snu były pozytywne.

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

hmmm

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 19:22 

Leanno, musiałabyś być mną i ryczeć ze śmiechu na horrorach ;)

Leanna

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Ostrzeżenia: 1
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 19:25 

Na niektórych horrorach potrafię :) Np. takich z pomarańczową krwią. A moje sny niestety są bardzo realistyczne i nigdy nie jest mi po nich do smiechu... Zamiast o parskaniu śmiechem myślę o pięknym, smacznym mochito na uspokojenie

"Sąd sądem, ale sprawiedliwość ma być po naszej stronie."- Sami swoi

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 22:49 

Leanna napisał(a):
Tak, tak. Też słyszałam że swoją śmierć we śnie mozna interpretować jako początek nowej drogi zycia, czy coś takiego. Ale jak juz wcześniej pisałam w moich snach ludzie zazwyczaj wbijają sobie tasak (taki rzeźniczy) w brzuch, a ja np. podcinam sobie gardło :/
No i oczywiście nie mam pojęcia jak taki sen można pozytywnie postrzegać... bo musiałąbym być chyba chora...na mózg

A próbowałaś kiedyś tego typu sny interpretować?
W tłumaczeniu snów nawet tych brutalnych, każdy najmniejszy szczegół jest ważny, niestety dużo ludzi o tego typu szczegółach zapomina, pamiętając tylko te najbardziej nieprzyjemne sceny, ogólnie zapamiętać cały sen ze wszystkimi szczegółami, nie jest rzeczą łatwą
Ja wcale nie uważam, że sen o swej śmierci oznacza coś złego i nie jestem chora ''na mózg'', to taka wiadomość dla tych co mnie nie znają, żeby nie było.
Za swego życia tłumaczyłam kiedyś cudze sny i w przypadku śmierci danej osoby, nigdy nie spotkałam się, że tego typu sen oznaczał coś złego, negatywnego, okazywało się właśnie wręcz przeciwnie.

bartmoon

Doświadczony
Doświadczony
Awatar użytkownika

Miejscowość: bielsko biała
 Post WysÅ‚any: 2010-03-08, 12:52 

A Ja odkąd powiesiłem nad łóżkiem łowce snów nie mam koszmarów.
Może nietypowy sposób ale jak ktoś wieży to działa, tak pżynajmniej jest w moim przypadku. Parę razy niestety go nie miałem ... wtedy np. miałem koszmary od razu...

Leanna

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-08, 16:51 

A jeśli ktoś nie wierzy to nie działa? :)
Dagmaro, wiele razy próbowałam interpretować swoje sny, ale zawsze czegoś mi brakowało. Moje sny zazwyczaj sa związane ze wspomnieniami i treścią tego co bazgrolę w wolnym czasie (książki). Tego nie moźna interpretować.
Ale gdy w grę wchodzą te mordercze i samobójcze umykają mi szczegóły.

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-08, 17:00 

No właśnie Leanna z tymi szczegółami to naprawdę bardzo ciężko jest zapamiętać...
A co do łapacza koszmarów, ja w to nie wierze, ale mam takie cudo na ścianie powieszone w celach dekoracyjnych i powiem wam szczerze, że faktycznie jednak coś w tym może być, bo odkąd to wisi mi nad głową mniej koszmarów mi się śni, a jak niektórzy z forum już więdzą u mnie koszmary to norma była prawie każdej nocy od dziecka.

Leanna

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-08, 17:07 

Witam w klubie. I do koszmarów można się przyzwyczaić, ale czasem miło jest nie zarwać nocy :) Nadal zastanawiam się jednak jak pozbyć się tych snów (bo wcześniejszy pomysł hmmm sprawda się tylko częściowo). Nie mogę teź zapamiętać tych szczegółów nie waźne jak bardzo bym chciała. Jest nóż i krew, a na około po prostu cimność. Od czasu do czasu pojawi się las albo ogień. Jedyne co jest we wszystkich snach to krew na twarzy i rękach (moich).

Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Post WysÅ‚any: 2010-03-08, 19:19 

Ważne są też uczucia podczas snu które chyba łatwo jest zapamiętać. Możecie mi wierzyć że uczucia nie kłamią i są chyba w tym wszystkim najważniejsze. Mi sny sprawdzają się bardzo często. Interpretuję swoje sny przede wszystkim na podstawie uczuć które mam podczas snu. Fabuła snu też jest ważna ale nie należy zapominać o uczuciach.
Często jest tak że fabuły nie pamiętam w ogóle ale uczucia jednak zapamiętuję i na tej podstawie również interpretuję swój sen. Jeżeli przez cały czas snu jestem zadowolony a tak jest często to znaczy że sen był dobry a to oznacza że..., bo każdy sen coś znaczy :)

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-08, 20:05 

Leanna, a czy w tych snach ktoÅ› zadaje Ci te rany, widzisz napastnika?
Możliwe iż do końca nigdy tego typu snów się nie pozbędziesz (podobnie jak ja), jedyne co można zrobić to przywyknąć do nich.
Co do snów związanych ze wspomnieniami (czyli przeszłością) po przetłumaczeniu, może się okazać, że w teraźniejszości popęłniasz jakieś błędy, których nie zauważasz, albo coś z przeszłości odbija się na Tobie obecnie, trudno mi tu cokolwiek powiedzieć, ponieważ nie wiem jak wyglądają u Ciebie dane sny (co w nich dokładnie widzisz).

Leanna

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-11, 20:28 

Twarze widzę rzadko, a jeśli się pojawią zupełnie nic mi nie mówią,ale są ponure.
Czasem gardło podcina mi facet w kapturze, kiedy indziej babka w czarnej skórze ( no co?). Kiedy indziej sama podcinam sobie gardło.
Ostatnio próbuję więcej zapamiętywać ze snów. Np. niedawno odkryłam, że kiedy moi znajomi wbijają sobie noże w brzuch, ja nie mogę ani się poruszyć (zazwyczaj siedzę wtedy na kanapie), ani odwrócić wzroku. Tylko krzyczeć.
Nie mam pojęcia jak się do czegoś takiego przyzwyczaić

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2010-03-11, 21:07 

Cóż, w moim przypadku przyzwyczajenie się do koszmarów przyszło z wiekiem,
Widzenie osób robiących ci krzywdę, może oznaczać, że w rzeczywistości w Twoim środowisku znajdują się osoby fałszywe, które w jakiś sposób chcą Tobie zaszkodzić.
Jak się nauczysz zapamietywania szczegółów w swoich snach, to opisz jeden, ja chętnie na niego sobie luknę :)

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 46 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość