Temat postu: Re: jak interpretować swoje sny???
Wysłany: 2010-03-06, 19:09
Też tak myślę, są to raczej koszmary. Jeżeli ci przeszkadzają to postaraj się ich w jakiś sposób pozbyć. Myśl przed snem o jakichś pozytywnych sprawach albo się pomódl. Chyba że jest ci z tym dobrze, różne są upodobania. Wszystko zależy też od uczuć jakich doznajesz podczas snu. Jeżeli uczucia podczas snu są pozytywne to sen nie jest już koszmarem. Kiedy podczas snu zabijam demony lub inne tego typu potwory czuję się dobrze a uczucia są pozytywne. Inaczej ma się sprawa kiedy idzie np. o zdrowie jakiejś bliskiej osoby, nie zdarzyło mi się jeszcze by uczucia podczas takiego snu były pozytywne.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Na niektórych horrorach potrafię Np. takich z pomarańczową krwią. A moje sny niestety są bardzo realistyczne i nigdy nie jest mi po nich do smiechu... Zamiast o parskaniu śmiechem myślę o pięknym, smacznym mochito na uspokojenie
"Sąd sądem, ale sprawiedliwość ma być po naszej stronie."- Sami swoi
Tak, tak. Też słyszałam że swoją śmierć we śnie mozna interpretować jako początek nowej drogi zycia, czy coś takiego. Ale jak juz wcześniej pisałam w moich snach ludzie zazwyczaj wbijają sobie tasak (taki rzeźniczy) w brzuch, a ja np. podcinam sobie gardło No i oczywiście nie mam pojęcia jak taki sen można pozytywnie postrzegać... bo musiałąbym być chyba chora...na mózg
A próbowałaś kiedyś tego typu sny interpretować? W tłumaczeniu snów nawet tych brutalnych, każdy najmniejszy szczegół jest ważny, niestety dużo ludzi o tego typu szczegółach zapomina, pamiętając tylko te najbardziej nieprzyjemne sceny, ogólnie zapamiętać cały sen ze wszystkimi szczegółami, nie jest rzeczą łatwą Ja wcale nie uważam, że sen o swej śmierci oznacza coś złego i nie jestem chora ''na mózg'', to taka wiadomość dla tych co mnie nie znają, żeby nie było. Za swego życia tłumaczyłam kiedyś cudze sny i w przypadku śmierci danej osoby, nigdy nie spotkałam się, że tego typu sen oznaczał coś złego, negatywnego, okazywało się właśnie wręcz przeciwnie.
A Ja odkąd powiesiłem nad łóżkiem łowce snów nie mam koszmarów. Może nietypowy sposób ale jak ktoś wieży to działa, tak pżynajmniej jest w moim przypadku. Parę razy niestety go nie miałem ... wtedy np. miałem koszmary od razu...
A jeśli ktoś nie wierzy to nie działa? Dagmaro, wiele razy próbowałam interpretować swoje sny, ale zawsze czegoś mi brakowało. Moje sny zazwyczaj sa związane ze wspomnieniami i treścią tego co bazgrolę w wolnym czasie (książki). Tego nie moźna interpretować. Ale gdy w grę wchodzą te mordercze i samobójcze umykają mi szczegóły.
No właśnie Leanna z tymi szczegółami to naprawdę bardzo ciężko jest zapamiętać... A co do łapacza koszmarów, ja w to nie wierze, ale mam takie cudo na ścianie powieszone w celach dekoracyjnych i powiem wam szczerze, że faktycznie jednak coś w tym może być, bo odkąd to wisi mi nad głową mniej koszmarów mi się śni, a jak niektórzy z forum już więdzą u mnie koszmary to norma była prawie każdej nocy od dziecka.
Witam w klubie. I do koszmarów można się przyzwyczaić, ale czasem miło jest nie zarwać nocy Nadal zastanawiam się jednak jak pozbyć się tych snów (bo wcześniejszy pomysł hmmm sprawda się tylko częściowo). Nie mogę teź zapamiętać tych szczegółów nie waźne jak bardzo bym chciała. Jest nóż i krew, a na około po prostu cimność. Od czasu do czasu pojawi się las albo ogień. Jedyne co jest we wszystkich snach to krew na twarzy i rękach (moich).
Temat postu: Re: jak interpretować swoje sny???
Wysłany: 2010-03-08, 19:19
Ważne są też uczucia podczas snu które chyba łatwo jest zapamiętać. Możecie mi wierzyć że uczucia nie kłamią i są chyba w tym wszystkim najważniejsze. Mi sny sprawdzają się bardzo często. Interpretuję swoje sny przede wszystkim na podstawie uczuć które mam podczas snu. Fabuła snu też jest ważna ale nie należy zapominać o uczuciach. Często jest tak że fabuły nie pamiętam w ogóle ale uczucia jednak zapamiętuję i na tej podstawie również interpretuję swój sen. Jeżeli przez cały czas snu jestem zadowolony a tak jest często to znaczy że sen był dobry a to oznacza że..., bo każdy sen coś znaczy
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Leanna, a czy w tych snach ktoś zadaje Ci te rany, widzisz napastnika? Możliwe iż do końca nigdy tego typu snów się nie pozbędziesz (podobnie jak ja), jedyne co można zrobić to przywyknąć do nich. Co do snów związanych ze wspomnieniami (czyli przeszłością) po przetłumaczeniu, może się okazać, że w teraźniejszości popęłniasz jakieś błędy, których nie zauważasz, albo coś z przeszłości odbija się na Tobie obecnie, trudno mi tu cokolwiek powiedzieć, ponieważ nie wiem jak wyglądają u Ciebie dane sny (co w nich dokładnie widzisz).
Twarze widzę rzadko, a jeśli się pojawią zupełnie nic mi nie mówią,ale są ponure. Czasem gardło podcina mi facet w kapturze, kiedy indziej babka w czarnej skórze ( no co?). Kiedy indziej sama podcinam sobie gardło. Ostatnio próbuję więcej zapamiętywać ze snów. Np. niedawno odkryłam, że kiedy moi znajomi wbijają sobie noże w brzuch, ja nie mogę ani się poruszyć (zazwyczaj siedzę wtedy na kanapie), ani odwrócić wzroku. Tylko krzyczeć. Nie mam pojęcia jak się do czegoś takiego przyzwyczaić
Cóż, w moim przypadku przyzwyczajenie się do koszmarów przyszło z wiekiem, Widzenie osób robiących ci krzywdę, może oznaczać, że w rzeczywistości w Twoim środowisku znajdują się osoby fałszywe, które w jakiś sposób chcą Tobie zaszkodzić. Jak się nauczysz zapamietywania szczegółów w swoich snach, to opisz jeden, ja chętnie na niego sobie luknę
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość