Wlasnie! Nie jest to jedyny sposob. I zagadzam się z kolezanko, ze w necie jest masa bzdur na ten temat. Po pierwsze nigdy nie ma pewnosci ze nie bedzie konsekwencji wywolywania a po drugie nawet po odpowiedzi ducha nie mozna mu w 100 procentach wierzyc!
Czytałem w faktorze x, że jeśli sięwywołuje ducha przez tabliczkę oujia to powinno się siedzieć w pentagramie lub kole wyrysowanym kredąna podłodze i posiadaćprzedmiot ze szczerego srebra. A po seansie pożegnać ducha by nie został..
zgadzam się z darnokiem .... hehe pamiętam jak to kiedyś czytałem to czasami aż brzuch od śmiechu bolał ..... a tak w ogóle to z tego co wiem wszystko zależy od pewności że nic am się nie stanie i tyle... krzyczciena mnie bo mało wiem (krzyczcie krzyczcie moze się czegos dowiem )
"Jeśli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko?"
Temat postu:
Wysłany: 2008-06-12, 03:01
Instrukcja obsługi OUIJA
I. Przygotowanie:
Do seansu potrzebujemy od 2 do 5 ludzi, rozkładamy sprzęt (plansza i ruchomy wskaźnik), plansza składa się z alfabetu małych i dużych liter a także cyfr oraz innych wyrazów takich jak: NIEBO, PIEKŁO, BAZA, INNE MIEJSCA, CZYŚCIEC, TAK, NIE, NIE WIEM i najważniejszy KOŃCZE. Ogólnie pora dnia nie ma wpływu ale, chodzi o ciszę i spokój (dlatego najlepszą porą jest NOC- ponieważ rośnie adrenalina i jest wielki spokój). Potrzebne są też świeczki (obojętnie ile).
II. Przebieg:
Siadamy przy stole, i każdy z uczestników dotyka LEKKO palcem wskaźnika, następnie przywołujemy ducha "my zebrani tutaj przywołujemy do rozmowy ducha (imię i nazwisko), "duchu, jeżeli jesteś z nami daj nam jakiś znak lub porusz kieliszkiem i wskaż na (TAK)”, jeśli się nie wstawi przywołujemy go wielokrotnie, jednak nie możemy go zmuszać do przybycia, jeśli przez dłuższe przywoływanie nie przybędzie najlepiej wybrać innego ducha. Duch, kiedy przybędzie da się odczuć chłód w pomieszczeniu.
III. Rozmowa:
Na początku trzeba sprawdzić czy duch nic nam nie zrobi, dlatego pytamy się skąd przyszedł (do tego służą napisy na planszy NIEBO, PIEKŁO, CZYŚCIEC i INNE MIEJSCE) i czy nic nam nie zrobi (TAK lub NIE). Nie wolno przemęczać ducha. Czasami także duchy nie znają odpowiedzi (NIE WIEM) lub nie mogą odpowiedzieć. Czasami zdarza się, że duch odpowiada w języku umarłych, i nic nie da się zrozumieć.
IV. Odwołanie:
Najważniejsza część seansu. Mianowicie po zakończeniu seansu powinno się powiedzieć "Dziękujemy ci duchu za rozmowę i przepraszamy za naruszenie twojego spokoju odejdź tam skąd przyszedłeś", duch powinien odpowiedzieć "KOŃCZĘ".
Powyższa instrukcja obsługii tabliczki OUIJA jest poprawna ale po takim "niezabezpieczonym" przez nas seansie moze się do nas coś przyplątać ... Tabliczka OUIJA to tyko 5% udanego seansu spirytystycznego... " jeśli przez dłuższe przywoływanie nie przybędzie najlepiej wybrać innego ducha. " - nie ma innego ducha... to jest o wiele trudniejsze niż się komukolwiek wydaje ... cały układ seansu jest bardzo trudny i trzbea go dorbze dopracować a w szcególnosci znaleźć medium i się umiec zabezpieczyć a po seansie wykapac się w soli ... seansow nie polecam ... a tabliczke OUIJA stoswac wraz z okragłym stolikiem!!!!!!!!!!
to nie jest kwestia ośmieszania się że ludzie o tym nie gadają spośród wszystkich moich znajomych nikt nie zechciał uczestniczyć w seansie tłumacząć że wolą nie, nie z powodu że nie wierzyli tylko że najzwyczajniej w życiu się bali, bali się kontaktować nawet ze zmarłymi rodzicami braćmi siostrami nikt się nie odważył zakłócić snu śpiącemu
Ex ante me pendo manetis hora et tribuitis me se ostendo vos virilus membrumb
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość