Jezu milion piecset sto dziewiec set.Po ci na dystans kaleka jestes zeby chodzic na normalne kursy?
Dlaczego zalozyles ze ja robie kursy na odlegolsc? Jestem zdecydowanie przeciwny takiemu postepowaniu, szczegolnie jesli chodzi o 1 stopien. Przychodzily do mnie niedorrobki po takim potraktowaniu i niedosc ze trzeba bylo robic inicjacje na nowo to czasem mocno czyscic z tego co siÄ™ poprzyklejalo w trakcie, z powodu skandalicznego niedoinformowana "studenta" jak powinien sobie zaaranzowac przestrzen i czas w trakcie.
A poza tym co to za stwierdzenie" kaleka jestes czy co"? Osoby niepelnosprawne tez maja prawo do uczestnictwa w takich szkoleniach i jesli jest taka potrzeba to aranzuje wtedy kurs indywidualny dla takiej osoby.
Nie no spoko nic się nie stało jeszcze do końca nie jestem inwalidą Wracając do tematu:P :
Amethyst napisałeś tak : Przychodzily do mnie niedorrobki po takim potraktowaniu i niedosc ze trzeba bylo robic inicjacje na nowo to czasem mocno czyscic z tego co się poprzyklejalo w trakcie.
Moje pytanie jest takie.Co może przyklejić się w trakcie??
Normalnie kiedy robi siÄ™ inicjacje to przed jej przeprowadzeniem nalezy wyczyscic i zabezpieczyc pomieszczenie lub przestrzen w ktorej bedzie siÄ™ ona odbywac z wszelkich smieci energetycznych i astralnych. Co robi zreszta kazdy porzadnie wyszkolony Mistrz Nauczyciel Reiki. W przypadku inicjacji na odleglosc zdarza siÄ™ ze nieodpowieldzilany "miszczu" nie raczy poinformowac osoby ze powinna w tym czasie przebywac w energetycznie oczyszczonym miejscu i w stanie medytacyjno-receptywnym, raz mialem wrecz przypadek ze trafila do mnie osoba po partaczu ktora w czasie gdy dostawala ta "inicjacje na odleglosc " ogladala sobie jakios horror w telewizji w pokoju w ktorym wczesniej byla jaks balanga zakrapiana alkoholem. Nietrudno siÄ™ domyslic jaki miala syf i balagan w cialach energetycznych i aurze. Dla mnie to sa jakies pomieszana z poplataniem i skrajna nieodpowiedzialosc.
Najprosciej w przypadku drobnych zanieczyszczen energetycznych 1 znakiem Reiki, w przypadku czegos grubszego/inteligentnego 4 znakiem Reiki. Na 1 stopniu gdzie nie przekazuje jeszcze znakow Reiki, w ramach BHP pracy z energia ucze tez pewnego rytualu ogniowego do czyszczenia miejsc.
-- 2009-11-13, 14:34 --
Maestro napisał(a):
jak pracujesz z czterema symbolami to jestem pelen podziwu. ja od okolo 5 lat pracuje z trzema bo czwartego nikt mi nie przekazal w inicjacji bo jest zarezerwowany dla mistrzow i sluzy praktycznie tylko do inicjacji a w reszcie jest symbolem biernym.
Polemizowalbym z twoim stwierdzeniem ze4 4 symbol jest bierny i tylko do inicjacji. Symbol ten ma wiele innych zastosowan i jest jak najbardziej dynamiczny w dzialaniu. A nie jest tez wcale zarezerowowany dla mistrzow bo mozna go otrzymac osobno bez prawa do nauczania Reiki, miedzy innymi ja i jeszcze prru Nauczycieli wprowadzilo stopien 3a aby to bylo mozliwe. Zreszta zwykle daje najpierw 3a i co najmniej rok pracy z nim zanim osoba moze ubiegac się o stopien 3b czyli Mistrz Nauczyciel Reiki. Jedym z jego zastosowan to sciagnicie w jednej chwili maksymalnej ilosci Reiki jak w danym momencie jest w stanie wytrzymac twoj system energetyczny. Jest tez w stanie wysterylizowac na poziomi eterycznym,astralnym i mentalnym przestrzen wookol uzytkownika i zabezpieczyc ja na czas dluzszy przed przenikaniem tam czegokolwiek z tych 3 planow istnienia. Inne to wspaniala astysta w pracy z wlasnym Cieniem. Co do tego ostatniego to lojalnie nalezy uprzedzic ze powniewaz uzywajac 4 znaku przyswajamy bardzo duzo Boskiego Swiatla to i nasze wewnetrzne Cienie tez poczatkowo stana się wyrazniejsze. Rok po inicjacji w 4 Znak potrafi byc naprawde bardzo intensywnym czasem rozliczen z samym soba (swoim ego), wlasnymi kompleksami, lękami i ambicyjkami.
Moge ci napisac jaki ja mam program na zajeciach 1 stopnia ktore prowadze.
Pierwsza czesc jest teoretyczna. Wyjasnienie czym Reiki jest a czym nie jest i czego siÄ™ mozna spodziewac przy korzystaniu z pomocy Reiki, zeby osoby mogly zdecydowac czy to naprawde dla nich, nastepnie omowienie historii Reiki, potem omowienie budowy energetycznej czlowieka, bhp pracy z energia. Dalej zestrojenia/inicjacje z Reiki, cwiczenia praktyczne, czas na pytania i odpowiedzi, wreczenie certyfikatow ukonczenia kursu i pozegnanie.
Innymi słowy: kasę wziąć, pogadać sobie przez pół godziny, rzucić zdaniem "pamiętajcie, jak będziecie ćwiczyć dacie radę" i wypełnienie papierka.. hmhm... też tak chcę, to lepsze od praktyki "telefonicznych wróżek"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość