to ja się do tego tematu nie dołączę bo nie lubię kłócić się o coś z kimś kiedy wiem że obie strony swoje wnioski opierają tylko na domysłach
I WANT TO BELIEVE
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-25, 06:34
Kochani mam dość przepowiedni... jaki ma sens przepowiednia jakakolwiek o ogólnej zagładzie jeśli jutro możecie uczestniczyć w prostym wypadku drogowym w wyniku którego umrzecie.. jakie będzie miało dla was znaczenie...takowa zagłada skoro będziecie martwi ??
Rejestracja: 2006-01-25, 21:27 Posty: 161 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu:
Wysłany: 2006-03-26, 21:50
Problem nie tkwi w przepowiedniach bo ich nigdy nie brakowało lecz w ludzkiej mentalności. Jeszcze raz napisze i ostatni bo to się robi nudne. Są dwa pojęcia końca świata jedno związane z końcem epoki precesyjnej (około 2350-roku) poza totalnym kacem nic innego się nie wydarzy. Drugie pojęcie jest ważniejsze gdyż rozstrzyga kwestie zagrożenia pojawiającego się cyklicznie co około 1430 lat (tylko jakich lat w/g moich obliczeń są to lata słoneczne) poza tym te 1430 lat należy podzielic przez 4 co daje 357,5 słonecznych lat. W tym jest mała sensacyjka bo meteoryt tunguski udeżył z dokładnością szwajcarskiego zegarka. Jeśli to się sprawdzi to w okolicach szczytu precesyjnego ziemia zostanie zbombardowana i oto wszystko chodziło starożytnym, którzy uznali taką sytuacje za apokalipse. Te wydażenie z przyszłości jak i starożytny potop w/g dzisiejszych poglądów to tylko lokalne katastrofy czyli zwykłe pierdnięcia w histori ludzkości.
Temat postu:
Wysłany: 2006-04-18, 16:14
Moim skromnym zdanie to bujdy.Jakoś tylko dla chrześcijan.. bo np. chinczykom upłyneło już 4700 lat...Co do tych proroków to już te przebiegunownie miało nastąpić 1966 roku a pożniej w 1999 roku i tak dalej aż wreście doszli do 2012... tylko ciekawe dlaczego żaden z nich nie przepowidział wielikich pożarów lasów kalifornijskich po konieć lat 90. lub tsunami.Druga sprawa,seanse hipnotyczne na których uczestnicy rzekomo widzą przyszłość,przykładem takiego seansu może być seans pokazany w "nie do wiary",gdzie jakaś baba mówiła o wielkiej katostrfie ,która przyjdzie nagle i zrówna wszystko z powierzchni Ziemi.I ma wizje widzi tysiące trupów i...innych ludzi ,którzy w białych kombinezonach wraz z wojskiem zbierających ludzkie zwłóki?Ale zaraz przecież miało wszystko zostać zrównane z powierzchni Ziemi nagle i bardzo szybko więc skąd się pojawili inni ludzie?To wszystko się kupy nie trzyma.
Całkowicie zgadzam się z Tobą Agnieszko. Jako dodatkowy kamyczek do ogródka beznadziejności tego programu dodam wszelkie próby interpretowania historii a zwłaszcza spraw związanych z III Rzeszą. Po prostu żenada.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Z postami przynajmniej narazie nie powinno już być problemów, to tylko baza była zdesynchronizowana, ale teraz jest już ok.
End OffTopic
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Rejestracja: 2006-01-25, 21:27 Posty: 161 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu:
Wysłany: 2006-04-27, 00:19
Cytuj:
Kochani mam dość przepowiedni... jaki ma sens przepowiednia jakakolwiek o ogólnej zagładzie jeśli jutro możecie uczestniczyć w prostym wypadku drogowym w wyniku którego umrzecie.. jakie będzie miało dla was znaczenie...takowa zagłada skoro będziecie martwi ??
Mniej ważne są same przepowiednie tylko skąd one się biorą. Wiele przepowieści pozwoliło lepiej zrozumiec historie i warto ja badac.
A JA POWIEM ZE MAJA BYC KATAKLIZMY W 2006 ROKU MAMY MAJ I JAKOS ICH NIE WIDZE JESZCZE GDZIE się PODZIAŁY?
Buka tez ma uczucia...
Temat postu:
Wysłany: 2006-05-24, 20:54
ludzie jeżeli uważacie że to kiedy będzie konic jest zapisane w biblii to raczej nie macie racjii . Jest w niej napisane tylko to jak będzie on wyglądać ( w apokalipsie o czywiście ) . co do tych poroctw to powiem tak - człowiek wierzący w biblie powinni posłuchać tego co jest w niej napisane , a mam na myśli to że ktoś mądry w niej powiedział że (nie podam teraz dokładnego cytaty ) " wielu będzie fałszywych proroków ale tylko ja uznam kiedy i gdzie on się odbędzie" - ten mądry "ktoś" to oczywiście Bóg , wynika z tego że nawet on (a co do tego jakiś fałszywy prorok) nie wie kiedy i jak on nastąpi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość