W spisie papieży Å›więtego Malachiasza figurujÄ… 102 imiona. Tak akurat się składa, że Ojciec Åšwięty Jan Paweł II jest setny w kolejnoÅ›ci. Po nim będzie już tylko dwóch. Piotr II Rzymski i nie znany z imienia papież "O chwale oliwki" ("De Gloria Olivae").
Na to również wskazuje kalendarz Majów-kończy się on na roku 2012.
Ale koniec KoÅ›cioła miał również przepowiedzieć Nostradamus, a także i inni wizjonerzy, również ci bardziej nam współczeÅ›ni.
Gość, jakie jest Twoje zdanie na ten temat Czy KoÅ›ciół Katolicki jest już bliski końca, czy będzie jeszcze trwał przez wieki
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-19, 22:45
Moim zdaniem koÅ›ciół katolicki powoli się kończy. Teraz tak naprawdę wierzÄ… tylko stare dziadki nad grobami. Młodzież nie bierze na poważnie wiary, a doroÅ›li stawiajÄ… na karierę i na zarabianie kasy.
Niestety, znam osoby, które chodzÄ… do koÅ›cioła na msze tylko po to, by "odhaczyć". Dla nich to tylko zwykły, pieprzony obowiÄ…zek.
Ale przecież nie o to chodzi...
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-19, 22:51
Dokładnie, a poza tym wszystkie przyzanania jakie sÄ… w koÅ›ciele katolickim w połÄ…czeniu razem dajÄ… to, że człowiek nie wiadomo co musiał by robić, aby nie zgrzeszyć. Nawet leżeć i się gapić tępo w sufit nie, bo to by lenistwo oznaczało.
SłyszałeÅ› kiedyÅ› coÅ› w stylu "ateiÅ›ci to dranie, nie powinno ich być"
Równie dobrze można tak o Islamie powiedzieć, o Buddyzmie...
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-20, 18:38
Pewnie że tak, ale ja tak mówię tylko o KoÅ›ciele Katolickim i Islamie. 2 największe zarazy Å›wiata. Oba diabła warte. Tzn. instytucje, a nie ludzie którzy NAPRAWDĘ wierzÄ…. Ich szanuję i do nich nic nie mam. A co do tych ateistów, słyszałeÅ› takie mÄ…dre zdanie że "ateiÅ›ci tak naprawdę wierzÄ… w Boga, bo gdyby nie wierzyli, nie przejmowaliby się i nie zawracali by sobie głowy zaprzeczaniem"?. I kto to napisał? Terry Pratchett. Tak naprawdę w głębi duszy pewnie wierzę w coÅ› takiego jak Bóg czy Siła Wyższa. Bo każdy człowiek potrzebuje takiej wiary. Tyle że ja jej nie czczę, tylko jÄ… obwiniam. Znowu ten Pratchett. Niby jego lektury takie lekkie i Å›mieszne, ale coÅ› w tym jest...
Z Islamem jestem się w stanie zgodzić w 100%, bo to co jego wyznawcy wyprawiajÄ… przechodzi ludzkie pojęcie. Co do KoÅ›cioła to ja mam zarzuty do tego, że się wszędzie wcina, stara się wszystkich nawracać. Jeżeli by był cichÄ… instytucjÄ…, która tylko msze i pielgrzymki robi niech sobie istnieje.
Pewnie że tak, ale ja tak mówię tylko o KoÅ›ciele Katolickim i Islamie. 2 największe zarazy Å›wiata. Oba diabła warte.
Mozliwe, Katolicyzm dla Islamu to wcielenie szatana, i odwrotnie. Ciekawe, jak bysmy pisali, gdybysmy zyli w czasach, kiedy mnisi jeszcze tak bardzo nie wtryniali swych trzech pieprzonych groszy w zasady wiary... na pewno mowilibysmy inaczej na te tematy
Temat postu:
Wysłany: 2004-09-21, 23:14
Cytuj:
Z Islamem jestem się w stanie zgodzić w 100%, bo to co jego wyznawcy wyprawiajÄ… przechodzi ludzkie pojęcie
Uuu... tu muszę paradoksalnie bronić muzułmanów (co ja robię?) bo to nie Koran wymyÅ›lił że ludzie majÄ… ginÄ…ć w terrorystycznych atrakach samobójczych To różni popapańcy naginajÄ… i przeinaczajÄ… jego treÅ›ć do własnych celów. Gdyby muzułmanie byli największÄ… potęgÄ… politycznÄ… i ekonomicznÄ… Å›wiata, kto wie, czy to katolicy by nie organizowali tego rodzaju akcje i mordowali ludzi? Nie zmienia to faktu że nienawidzę obu koÅ›ciołÃ³w.
KiedyÅ› dżihad oznaczało walkę ze złem siedzÄ…cym w człowieku, dzisiaj jest to Å›więta wojna z ChrzeÅ›cijanami uważanymi za wcielenie szatana (zaraz, zaraz...)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość