Zresztą z tym kolorem skóry to była chyba jakaś brecha, oliwka przecież widnieje w herbie Benedyktynów
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Kościół Katolicki upadnie wtedy kiedy powtórnie przyjdzie mesjasz, dlaczego? Bo na tym polega cała wiara Kościoła, czekają aż Jezus ponownie przyjdzie, gdy już przyjdzie to jaki byłby sens jego istnienia (znaczy się istnienia Kościoła nie Jezusa )
A przynajmniej tak mi się wydaje...
Ostatnio edytowany przez ArturVonFornal, 2005-08-22, 00:20, edytowano w sumie 1 raz
hmmm mozliwe ale watpie zeby przyszedl ten mesjasz nie jestem ateista ale mam swoje wlasne poglady o religii, dlatego wg mnie nie dojdzie do tego ludzie musieli sobie stworzyc jakas religie jakies wytlumaczenie etyczne kto wkoncu stworzyl ten swiat
Rejestracja: 2005-09-04, 00:48 Posty: 26 Miejscowość: Stalowa Wola
Temat postu: Zle interpretacje przepowiedni. Bystrosci ptroche !!!!!!!!!!
Wysłany: 2005-09-04, 01:07
"Z powodu śmierci bardzo starego papieża, Wybrany zostanie Rzymianin w bardzo dobrym wieku. Będzie się o nim mówiło, że osłabi Tron, Jednak będzie go długo dzierżył w bólu". to slowa Nostradamusa chcialem oswiadczyc wszem i wobec ze oslavienie tronu nie oznacza OSLABIENIA KOSCIOLA I DZIALANIA KU UPADKOWI RELIGII. TRON PIOTROWY MOZNA OSLABIC PRZENOSZAC GO Z RZYMU DO INNEGO MIASTA.
Pzreczytajcie Dziady Adama Mickiewicza , a dokladnie widzenie Ks. Piotra to chyba scena 4 ( ale poszukajcie bo nie pamietam), opisuja tam czlowieka ktory zostanie wyniesiony najwyzej posrod wladcow swiata bedzie papiezem bo "na trzech koronach stoi" i jeszcze "podnuszkiem jego sa trzy stolice". Dodac warto rzecz najwazniejsza "zbuduje ogromy swojego Kosciola" , a wiec trzeba wyciagnac wniosek ze Kosciol zostanie zreformowany gruntownie moim zdaniem na wiedzy o Bogu. Slowa o trzech stolicach moga dawacx do zrozumienia ze nie tylko bedzie w Rzymie musi miec jakas inna wladze np swiecka w jakiejs stolicy.
"Z powodu śmierci bardzo starego papieża, Wybrany zostanie Rzymianin w bardzo dobrym wieku. Będzie się o nim mówiło, że osłabi Tron, Jednak będzie go długo dzierżył w bólu". to slowa Nostradamusa chcialem oswiadczyc wszem i wobec ze oslavienie tronu nie oznacza OSLABIENIA KOSCIOLA I DZIALANIA KU UPADKOWI RELIGII. TRON PIOTROWY MOZNA OSLABIC PRZENOSZAC GO Z RZYMU DO INNEGO MIASTA.
Na tym polega chwyt przepowiedni Nostradamusa że można ją DOWLONIE interpretować. Poza tym wszystko co niby było zapisane w przepowiedni zostało powiązane PO wydarzeniu.
stefan napisał(a):
Pzreczytajcie Dziady Adama Mickiewicza , a dokladnie widzenie Ks. Piotra to chyba scena 4 ( ale poszukajcie bo nie pamietam)
To to jakaś przepowiednia? Bo mi się wydaje że to fikcja literacka
Rejestracja: 2005-09-04, 00:48 Posty: 26 Miejscowość: Stalowa Wola
Temat postu: ok
Wysłany: 2005-09-05, 18:15
Slowacki napisal tez podobny wiersz i tez mozna powiedziec ze to fikcja litreracka , tylko po śmierci Jana Pawła II dziwnie praiwe wszystkie opisy pasowały do niego a zwłaszcza koniec( chyba ostatni wers)
[ Dodano: 05-09-2005, 17:18 ] zwróć uwage na to w jakich okolicznosciach Mickiewicz pisal ta scene. Dziady pisal bardzo dlugo i nie szlu mu za bardzo a ta scene napisal bardzo krotko w Dreznie. Tak jakby cos go opetalo , potem szybko pojechal do Paryza. Tez jestem sceptykiem , ale niektore rzeczy tak się rzucaja w oczy ze nie da się tego ominac i wytlumaczyc czyms innym.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość