Księgarnia Paranormalium

Zaloguj ·  Forum ·  Rejestracja ·  Szukaj · FAQ

Chcesz wiedzieć, co aktualnie w serwisie piszczy? Zajrzyj na naszego redakcyjnego bloga

Paranormalium Mobilne

Obecny czas: 2010-07-30, 21:35
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 129 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
AutorWiadomość
Komandoska-94-

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: st. wola
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-08-11, 13:37 

kościół prędzej czy później na pewno zniknie.Ja do nikogo nic nie mam ale nie wierzę i nie będę wierzyć. Niektórzy mówią że niewierzący to źli luzie i wogóle. Ja mam na ten temat inne zdanie. Sami przyznacie że mimo tego że nie wierzę się pilnuję i mi się nie "wyrywa" (poza tą wpadką z najgorszymi nauczycielami).

'Czas to ż y c i e. Życie jest skończonym kawałkiem c z a s u, który został Ci podarowany jak czysta kartka do pokolorowania, zabazgrania albo zmięcia i wyrzucenia do kosza na śmieci. Czas to życie. A życie jest dla ludzkiej jednostki wartością tak cenną i unikalną, że głupotą byłoby przeliczanie go na jakiekolwiek inne dobra materialne...'

Jestem człowiekiem, który, zgubiwszy drogę, postanowił wydeptać sobie własną.

ProfilE-mail
BloodLust

Doktor
Doktor

Miejscowość: z ziemi
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-10-26, 20:18 

kosciol sam prowadzil do swojej zaglady od samego poczatku. ludzie tworzacy chrzescijanstwo,biblie i reszte "komponentow" nie przewidzieli rozwoju technicznego,duchowego i toku myslowego ludzi.. jeszcze do niedawna kosciol zaprzysiegal się ze ziemia jest plaska i palili za herezje ludzi,jak i za teorie heliocentryczna. pozniej bylo ze niebo jest w chmurach dopoki nie wynaleziono samolotu.. a jeszcze pozniej ze jestesmy wybrancami i jestesmy sami we wszechswiecie, poki nie zrobilo się glosno o innych cywilizacjach jak i w rozwoju techniki mozemy na logike chocby stwierdzic ze posrod neiskonczonej ilosci planet sa takie o podobnych warunkach do ziemi... w koncu KK wycofa się do ostatecznosci gdzie wyjasnia wszystkie te jego klamstwa. nie wiem jak wy.. ale ja wierze ze Jezus nie umarl na krzyzu a w miejscu gdzie biblia urywa jego zyciorys uciekl do azji i tam dopiero poszukiwal oswiecenia. poza tym Jezus byl awatarem a nie Bogiem... w koncu jednym z jego nastepcow jest Sai Baba...

p.s. moi starzy tez sa zatwardzialymi katolami i nie mozna im przemowic do rozsadku. jak powiedzialem ze zrobie sobie dechrystianizacje to matka mi zagrozila ze mnie wydziedziczy i nawala mi ze jak to bedzie wygladac i CO LUDZIE POWIEDZA. na nic się zda m,owienie ze robie to dla siebie... ale od ostatniego czasu się zastanawiam ze w sumie wisi mi to bo kosciol upadnie niedlugo... i juz dokonalem rytualu oczyszczajacego z sakramentow <hyhy> wiec ksiadz niech się papierkiem udlawi :D

Raziel

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-10-26, 20:45 

Jezus podobno gdzieś się udał (napewno z Marią Magadleną, a z kim jeszcze to nie pamiętam ), możliwe że do Azji. Tylko że Kościół ma swoją wersje i przy tym trwa bo by się musieli do błędów przyznać. A świętość Jezusa została przegłosowana na pierwszym soborze ( portfel i polityka jak zwykle z KK górą ). Był on prorokiem, takim jak Mojżesz czy Abraham.

Co do rodziców - mam podobną sytuacje - ale naszczęscie do 18 roku życia ( tak mi rodzice obiecali :P ). Najgorsze jest to że wiara katolicka jest narzucana, kiedy sam Jezus chrzcił po bodajże 16 roku życia żeby dać wolny wybór.

ProfilE-mail
Koffee

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: ndg - pomorskie
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-10-27, 20:38 

BloodLust napisał(a):
i juz dokonalem rytualu oczyszczajacego z sakramentow

ja tam sobie nic takiego nie robię - i tak uważam, że mój chrzest się nie liczy, bo nie było w nim udziału wolnej woli, więc kk sam sobie przeczy

Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...

Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał ^^

ProfilE-mail
BloodLust

Doktor
Doktor

Miejscowość: z ziemi
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-10-27, 20:44 

ja tez uwazam ze się nie liczy. ale jakby nie bylo, odprawiano na Tobie rytual magiczny, a ja go usunalem i tyle...

jerzykr6

Początkujący
Początkujący

Miejscowość: wschowa
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-01-19, 02:34 

jest zbyt skostniały a postęp idzie kilka razy szybciej niż decyzje w Watykanie a co kostnieje to wcześniej czy później mósi zniknąć

ProfilE-mail
Mastanar

Nowa Krew
Nowa Krew
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-08-18, 14:45 

Aż mi się chce śmiać jak to czytam. Widać nigdy nie przeczytaliście Pisma Świętego. I nie wiem, czy Wy myślicie gdyby Bóg od razu objawił ludziom całą prawdę, by przeżyli ten ogrom wiedzy? Bo po co człowiek by miał tu żyć gdyby nie miał poznawać wszystkiego sam? I pytam czy chodzi wam o kościół Katolicki czy Kościół Katolicki? Bo jakbyście uważali to jest duża różnica między tymi dwiema nazwami. I moim zdaniem tymi opiniami wyrażacie swoją pogardę nie tylko dla kościoła, co dla kultury i dziedzictwa człowieka.

Faber est quisque suae fortunae – każdy jest kowalem własnego losu.

Spock

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraina Latających Siekier
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-08-18, 15:16 

Wbrew temu co wielu się wydaje, KK jeszcze długo będzie istniał na arenie dziejów. KK dostosowuje się do zmian, ewoluuje, potrafi być elastyczny. To prawda że jest zawsze o pare kroków do tyłu, ale jednak nadąża za współczesnym światem.

You can give your heart to Jesus, but your ass belongs to the Corps.

ProfilE-mail
Mastanar

Nowa Krew
Nowa Krew
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-08-18, 16:20 

A co najważniejsze chyba, nadal jest silny i zna odpowiedz na więcej tajemnic niż my. A upadek jego będzie dla nas bardzo bolesny. I nie ważne czy wierzący czy nie, każdy z nas odczuje tego skutki na własnej skórze. A energia jest niespokojna ostatnimi czasy:/

Faber est quisque suae fortunae – każdy jest kowalem własnego losu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 129 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników