Ale odrzucając związek 3x6 z takimi chipami i tak cholerstwo takie może okazać się nad wyraz szkodliwe, kolejny krok w globalizacji i wielkiej unifikacji świata pod rządami jednej, bądź grupy osób.
Jeżeli za mojego życia zostanie to wprowadzone to ni chuhu nie dam sobie tego wcisnąć, i niech sobie walą bzdury że hamuję postęp itd., mam zbyt wielką paranoję ;P
liczba 666 jest symbolem, podobnie jak 144 tysiące wybranych do walki pod wzgórzem pod Megido (Armagedon), co ma oznaczać poprostu wielkie ilości. Wszystko to symbole. Teologowie od wieków pytają, rozważają co to może oznaczać. Najpierw miała być ta liczba 666 zapisem imienia Nerona, ale zmarło mu się. Potem Twierdzono tak wiele razy, że to symbol liczbowy imienia wielkich i strasznych władców. Ale to tylko symbol. Nie jest nam narazie chyba dane wiedzieć co on oznacza.
An opened mind is like a fortress with it's gates unbarked and unguarded.
Zła wiadomość dla satanistów, ludzi oczekujących na apokalipsę oraz zespołów heavy metalowych i ich fanów. Badania nad najstarszą istniejącą kopią Nowego Testamentu wskazują, że demoniczna numerologia będzie musiała zamienić liczbę "666" na "616".
Dr Ellen Aitken, historyk wczesnego chrześcijaństwa na McGill University: - Uczeni sprzeczali się o tę kwestię już od dawna. Teraz wygląda na to, że oryginalną liczbą bestii jest 616.
Badanym przedmiotem jest cieniutki fragment papirusu zawierającego część Objawienia (Apokalipsy) św. Jana. Zapisany w języku greckim papirus ma ponad 1500 lat. Podczas gdy późniejsze wersje NT wymieniają jako liczbę bestii trzy szóstki, najstarsza kopia Pisma zawiera liczbę 616. - To bardzo wczesne potwierdzenie liczby, wcześniejsze, niż wszystkie, jakie dotąd znaliśmy. Jest starsze od kopii dotychczas uważanej za najstarszą o jakieś 100 lat – mówi dr Aitken.
Jej zdaniem współcześni badacze przychylają się do opinii, że sama liczba raczej ma niewiele wspólnego z diabłem. Bardziej prawdopodobnym jest, że to numeryczna zagadka w języku greckim, wskazująca czyjeś imię. - To numeryczne puzzle - twierdzi Ellen Aitken. - Większość uważa, że odnoszą się one do Nerona - dodaje.
Badacze uważają, że Objawienie jest w znacznym stopniu polityczną krytyką, w której imiona zamieniono w liczby, aby uchronić autorów pism i wczesnych chrześcijan od represji. - To bardzo polityczny dokument. To krytyka polityki i społeczeństwa Imperium Rzymskiego, jednak zapisana w zakodowanym języku i zagadkach - uważa pani doktor.
heh....... \,,/ ave satan \,,/ metalowcy...... łączmy się....... nadchodzą dni najcięższej próby... musimy zmienić napisy na murach, na plecakach, na ścianach kibli, na naszywkach i innych tego typu rzeczach... wyzbądźmy się liczby 666 już nie będzie nam ona przewodnikiem. (uczcijmy to sekundą ciszy) Teraz nastała nowa era 616 niech moc będzie z nami
Hunter - fajny tekst, sama słucham metalu (w wersji light), chociaż ze wstydem i ubolewaniem ( ) musze przyznać, że nie jestem wyznawcą szatana
Słuchajcie... ja dałem tylko tekst i chodziło mi jak najbardziej o liczbę, a nie o metalowcach. Tak więc nie JA mam wszystkich metali za satanistów, tylko AUTOR tegoż tekstu. Tyle.
Rejestracja: 2006-10-29, 17:09 Posty: 1 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu: 666 a nie 616!
Wysłany: 2006-10-29, 17:18
Witam wszystkich forumowiczów, przedstawię się krótko, jestem autorem cytowanego tekstu "666 a Samuel" chciałem tylko powiedzieć/napisać, że teoria, że liczba 616 jest bardziej prawdziwa niż 666 jest tyle samo warta jak teoria macieja giertycha, że Daniken się mylił, ta pierwsza to celowe działąnie kościoła katolickiego, którego koniec jest bliski a ta druga to chory wymysł chorego tatusia chorego romka ale do rzeczy, przedstawię dowód kabalistyczy na to, że 666 jest Prawdziwą Liczbą Bestii o to on:
nauka kabalistyczna odrazu wykazuje, ze jest to bzdura, 616 nie moze byc liczba bestii poniewaz 666 to ThRIVN = BESTIA i nic tego nie zmieni, ze 666 jest Najwyższa Liczbą Słońca, kwadrat magiczny Słońca ma 36 elementów, gdy zsumujemy to 1+2+3..36 otrzymuje się 666 a nie 616!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość