Czy uważacie że przepowiednia się nie sprawdzi?.Pomyłka może jakaś. Miejmy nadzieje że się nie sprawdzi.Bo ja się trochę boje bo akurat mieszkam w kłodzku:/
O, skoro mieszkasz w Kłodzku, to możesz nam się przydać
Jak to jest z tymi kłodzkimi lwami? Chodzi mi przede wszystkim o rzeźbę lwa przy fontannie. Na jakiej wysokości się ta rzeźba znajduje?
Przy pisaniu artykułu o przepowiedni Filipa Fediuka, szukając informacji, trafiałem na źródła, w których podawano, że "lew z przepowiedni Fediuka znajduje się 30 metrów powyżej powiomu, na którym znajduje się płaskorzeźba wilka" i wszędzie pokazywane było zdjęcie lwa znajdującego się przy fontannie w centrum miasta.
Trafiłem jednak również na fotografię starodawnej płaskorzeźby przedstawiającej lwa, znajdującej się na jednej ze ścian Twierdzy Kłodzkiej... i od tej pory mam poważne wątpliwości, o którego lwa może chodzić w przepowiedni Filipka.
Czy mógłbyś w wolnej chwili sprawdzić obydwie rzeźby lwów? W szczególności na jakiej wysokości znajduje się ten lew przy fontannie. Twoje informacje mogą się okazać bardzo przydatne
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Ta w tej przepowiedni ta figura lwa w centrum kłodzka jest na wysokości 30 metrów i ma jeszcze zegarek koło tej wierzby a ten drugi wilk to chyba pokazuje że jest bardzo spragniony.Myślę że chodzi właśnie w tej przepowiedni o tej drugiej figurce.Można zobaczyć w galerii.Nie wiem czy ta informacja jest przydatna
Z tą drugą figurką to chyba mówisz płaskorzeźbie lwa, nie wilka (jeśli chodzi ci o to na ścianie Twierdzy Kłodzkiej).
Orientujesz się może, na jakiej wysokości znajduje się owa płaskorzeźba?
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Czy uważacie że przepowiednia się nie sprawdzi?.Pomyłka może jakaś. Miejmy nadzieje że się nie sprawdzi.Bo ja się trochę boje bo akurat mieszkam w kłodzku:/
Jakie jest prawdopodobieństwo że w 09.09.09 coś się wydarzy? Żaden bukmacher by złotówki nie postawił. Taki daty są, czas płynie, nie przykuwał bym do nich wagi.
Jeśli coś w naszym życiu ma się wydarzyć, to jak zawsze niespodziewanie. "Przychodzi znienacka, jak przed seksem sraczka"
kurde no 09.09.09 będę miał wypłatę, znając sesje banków to bardzo prawdopodobne że będzie ona o godzinie 09:09 może nie wydawać tych pieniędzy? może zaginą w czasu przestrzeni?
Chciałam zauważyć, że o panu F. nie było wcześniej słychać, a już na pewno nie po powodzi w 1997 roku, którą sama przeżyłam. Co więcej, najśmieszniejsze jest to, że tylko on przewidział istny armageddon, który nadejdzie od strony oceanu. Jak wielka musiałaby być to fala tsunami, która zalewa nawet Polskę? Po drugie, ma to się odbyć przez meteor, który wpadnie do rzeczonego oceanu, a niby gdzie on jest? Nie widać go jeszcze? Dziwne to i nie spotykane, ale może to pierwszy przypadek niewidzialnego ciała niebieskiego. Bo musiałby mieć na prawdę spore gabaryty, aby tak wypiętrzyć ocean. Kolejną sprawą jest rozchodzenie się fal. Wydaje się, że miałby być to kataklizm na skalę światową, bo fale tsunami tej wielkości nie ominęłyby także Afryki i obu Ameryk, jak wszyscy dobrze wiemy, fale rozchodzą się we wszystkich kierunkach. Sorry, ale podpinanie śmiesznych teorii do katastrof już byłych jest co najmniej dziecinne. W taki sposób można wytłumaczyć absolutnie wszystko! Mam wrażenie, że ludzie z czasów starożytnych, czy średniowiecznych mają wiele wspólnego z ludźmi czasów internetu. Taki same zaciemnienie panowało wtedy też, a jeszcze bardziej mnie to śmieszy, kiedy komiks Asterix i wróżbita nabiera nowego znaczenia.
avaria, Fediuk i armageddon od strony oceanu? Niby gdzie Fediuk cos wspomina o meteorycie, meteorze czy czymstam innym? Chyba pomylilas Filipa Fediuka z Patrickiem Gerylem aka Patryk Goryl.
W każdym razie chodzi mi o to, że jeżeli kolo sobie wymyślił, że Kłodzko będzie zalane do około 30 m wysokości, to inne państwa również będą zalane. Ja tam chrzanię to. Muszę do 8 września oddać magistra A Geryl to taki Rydzyk. Świetny businessman. I nic więcej.
Geryl to taki Rydzyk. Świetny businessman. I nic więcej.
Wygląd świadczy o tym że o życiu tak naprawdę nic nie wie. Ja wiem że to nie szata zdobi człowieka, według mnie styl. A styl ma stary i wiedzę starą. Opiera swoją wiedzę na starożytnych cywilizacjach. O których tak naprawdę nic nie wiemy! To tylko przypuszczenia... Każde słowo tłumaczone z tamtych czasów na dzisiejsze jest taką kompilacją. Jak zgadywanie czyjegoś hasła do banku. Dlaczego? Ludzie w tamtych czasach inaczej żyli, mieli inną widzę, inny styl życia, inne priorytety, inne poglądy, inaczej wszystko rozumieli niż my.
Co on robi z ta kasÄ…, swetry kupuje, czy schron buduje?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość