Temat postu: Re: 2012 - Koniec Świata. JAKŻE TO ORYGINALNE ;/
Wysłany: 2009-11-06, 16:07
a dlaczego nie moga tego wykorzystać? zwykły film fantastyczny, dlaczego wam się ten temat nie podoba? podróże w czasie ok, kosmici ok, ale wykorzystanie roku 2012 jest be, są domysły można zrobić większą historię, i tyle, zrobili, wygląda świetnie, jak bedzie okaże się za tydzień, nie ma o co rozbijać kopii i się buntować
Wysłany: 2009-11-06, 16:21
Spooky Fox napisał(a):
Ale chodzi mi tutaj bardziej nie o sam film katastroficzny, tylko o tytuł. Ludziom wpaja się, że rzeczywiście w 2012 będzie koniec świata. Ludzie, którzy o tym nei słyszeli, będa szukac w necie. Znajdą mnóstwo głupot, a minimum porządnych informacji...
Wysłany: 2009-11-06, 16:24
to jaki mieli zrobić tytuł? Koniec świata? bez przesady, tak samo ludzie mogą szukać informacji na różne teorie spiskowe, np że świnka grypa jest efektem eskperymentu, który wymknął się naukowcom spod kontroli, ktoś zrobi o tym film i też będziecie się buntować? jakby zmienili tytuł na 2010 przyjęlibyście już pewnie ze spokojem
Wysłany: 2009-11-06, 21:34
Mi nie przeszkadza tytuł, ani motyw globalnej katastrofy której żaden gieroj nie powstrzyma. To całkiem fajny pomysł. Obojętnie, jak bardzo jest absurdalny, chętnie zgodze się na umowność filmowego świata. To co mi przeszkadza, to wyświechtany scenariusz. Przecież to już wszystko było i to nie raz. Po co odgrzewać te same kotlety ?
Wysłany: 2009-11-06, 21:38
Po to zeby sobie kasy,kasy,i jeszcze raz kasy zarobic.Jednak mysle ze taki film moglby dac chociaz pestke wyobrazni osobom ktore w to wierza zeby mogly to porownac kiedy to naprawde nastapi.
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Wysłany: 2009-11-07, 02:35
Cytuj:
Jakoś "Zapowiedź" też była o końcu świata, ale nikt tam nie mówił o roku 2012, bo producenci, widac było, za bardzo się cenią.
w Zapowiedzi chodziło o rochę inny koniec świata, a przynajmniej o co innego tam chodziło, tu ma być total bandżaj i nic więcej, jak ktos sobie więcej obiecuje, to mi go żal, zwykłe kino rozrywkowe a filmy robi się dla kasy, mało kto robi hobbystycznie
Wysłany: 2009-11-13, 00:42
Machno napisał(a):
jak ktos sobie więcej obiecuje, to mi go żal
Widzisz, chłopczyku, niestety dla Ciebie, dla większości ludzi kino umarło lub umiera śmiercią powolną. Dlaczego? Dlatego, że żeby sprostac "wymaganiom" (bardzo umownym wymaganiom) niektórych bardzo ograniczonych ludzi, produkują filmy typu "2012", "Zapowiedź", "Alien vs Predator", "G.I. Joe", "District 9", "Death Race" i inne podobne gnioty, gdzie krew się leje strumieniami, urywane ręce i nogi zjadane są przez robaczki i potwory z innych planet, efekty specjalne są produkowane masami, żeby takim ludziom zatrzec oczy i ukryc albo totalną słabosc fabuły, albo jej brak, albo totalnie spierdzielone aktorstwo jakichś pseudoaktorów. A co robią tacy ludzie? Łykają to jak pelikany, żyjąc dalej w swoim świecie i uważając, że jeśli pójdą raz w tygodniu do kina na jakiegoś gniota, to są kinomaniakami i wielkimi znawcami.
A mogę się założyc, że jakby im zabrac internet, to by nawet nie potrafili skojarzyc takich filmów jak Big Boss, Duel, Le Grande Vadrouille, La Soup aux choux (nie wiem czy dobrze to napisałem), Game of Death, Blazing Saddles, The Wraith, Black Hawk Down czy The Darkness. Ostatnimi czasy, chociażby Pachnidło. Co różni te filmy od tamtych? Brak jakichkolwiek efektów specjalnych, no, może poza La Soup aux choux i The Wraith, ale były tak znikome, że możemy o nich nie wspominac w ogóle. A czy przez brak efektów nie zrobiły furory? Chocby Duel, jeden z pierwszych filmów Spielberga, zrobiony dla TV, zrobił taką furorę, że zrobili kinówkę. I co? I z wydanych 100 tysięcy, zrobiło się kilkanaście milionów w pierwszych kilku miesiącach.
Dlaczego? Dlatego, że ludzie chodzący ówcześnie do kina, nie mieli tak głowy napakowanej gównem, które teraz serwuje nam dzisiejsze kino.
Przepraszam, że tak bezpretensjonalnie, ale żeś mnie po prostu sprowokował
Wysłany: 2009-11-14, 01:52
A ja lubię sobie czasem pooglądać, takie kasowe filmy i nacieszyć oczy dobrymi efektami specjalnymi. Oczywiście fabuła jest równie ważna, ale ona często jest dobra w tego typu filmach. Dlaczego? A dlatego, że takie filmy kręcą znani reżyserzy, a znani reżyserz dochodzili do swojej "znaniości" przez kręcenie dobrych filmów, z dobrą fabułą i za nieduże pieniądze.
Wysłany: 2009-11-14, 02:43
Crowley napisał(a):
A ja lubię sobie czasem pooglądać, takie kasowe filmy i nacieszyć oczy dobrymi efektami specjalnymi. Oczywiście fabuła jest równie ważna, ale ona często jest dobra w tego typu filmach. Dlaczego? A dlatego, że takie filmy kręcą znani reżyserzy, a znani reżyserz dochodzili do swojej "znaniości" przez kręcenie dobrych filmów, z dobrą fabułą i za nieduże pieniądze.
Taaaak? Taaaaaak? To ja Ci kurna powiem, że chu chu prawda. Wiesz co się dzieje z rynkiem kinowym? To ja Ci powiem. Znasz Pana Ridleya Scotta? Obcy jedynka, Helikopter w Ogniu, American Gangster, G.I.Jane? Kojarzysz tytuły? Kasowe jak sam reżyser, prawda? Kasa na kasie i kasą poganiana. I co? I kur*a pan Ridleyek postanowił zszargac swoje nazwisko i będzie reżyserem Monopoly. Tak, tak. Filmu opartego na takiej znanej grze planszowej. WTF?
Wysłany: 2009-11-14, 11:31
Ale, to nie ma nic do rzeczy. Ridley nakręci swojego Monopoly, co nie zmieni faktu, że miał kilka dobrych filmów i że nadal będzie rozpoznawalnym nazwiskiem. Nie o to chodzi! Sam oglądałem takie filmy jak Pojutrze, Zapowiedź, czy nawet Władcę Pierścieni, które miały pełno efektów specialnych i jak dla mnie świetną fabułę. Nie należy zapomnieć również o filmach nakręconych na podstawie książek, takich jak " Jestem Legendą ", czy " Ja robot", które mają dobrą fabułę, ale które muszą zostać nakręcone przez sławne osobistości z kasą, bo niedałoby się ich tanio zrobić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość