Ciekawi ludzie odkopujący posty sprzed dwóch lat . Coś w tym jest.
"Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne."
To akurat ponadczasowy temat, jeżeli ktoś ma coś do dodania, to nie ważne jest kiedy to zrobi. Lepiej pisać tutaj, niż żeby ludzie śmiecili forum milionem takich samych tematów.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Jak na razie to chyba jestem jedynym niepodekscytowanym w tym temacie
"Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne."
Czytając wasze posty i posty nastolatek dochodzę do wniosku że większość wampirów to Ci którzy udają : Emo(?) Gothic-i (?) Szataniści (?) Ci ludzie to wszyscy którzy są źli bo zło ich podnieca i ekscytuje . Nie mam zamiaru dyskutować nad psychiką bo racja mam swój wiek i nie będę się wtrącał żeby dostać ochrzan od starszych i mądrzejszych ,,wampirów"
Można dużo mówić , ale to co ludzie wymyślili bądź zaobserwowali (?) bardzo się różni . Ale jedno jest w każdej kulturze pewne : Wampir czuje apatie do światła Wampir to istota która się nie starzeje
Wampir to stworzenie które w pewnym sensie nie żyje ( oczywiście że nie żyje to nie w sensie dosłownym ) .... Teraz apel do wszystkich ,,Wampirów!!!" Więc może zaczniecie leczyć swój sanguinarianizm i przestaniecie wmawiać sobie psychiczne uzależnienie od krwi . O energii i wampiryzmie energetycznym to nie dyskutuje. (owszem powiązania tu są ale niebezpośrednie ) Jestem pewien tylko że wampir to słowo którego używacie potocznie ...
Szukam w wszystkich kulturach i będę szukał wyjaśnienia co to jest wampir , ot tak dla waszej złości mam swoją pasję i pociąga mnie wampiryzm ale nie picie czyjejś krwi .
Nadal szukam odpowiedzi na pytanie czy można zostać przemienionym w wampira ( nie chodzi mi o sekty i te wasze rytuały... ) - wyjdę przed ripostę : tak szukam lekarstwa na swoją marną śmiertelność , boję się śmierci i fascynuje mnie to inne życie ( znów dla waszej złości powiem ze nie inspirują mnie same książki Anny Rice ani same filmy o wampirach , nawet dodam że to nie są źródła z których czerpie swoją wiedzę na temat wampirów xDD ) I na koniec dodam swoje 3 grosze , wampiry jeśli by istniały to na ludzką logikę( nawet na logikę takiego 16 latka jak ja ... ) wampir na pewno nie pisałby na publicznym gronie , wampiry jeśli istnieją przebywają w swoich społecznościach ukrywają się . Człowiek zniszczy wszystko to co jest niezrozumiałe , to czego się boi ..
Czytając wasze posty i posty nastolatek dochodzę do wniosku że większość wampirów to Ci którzy udają : Emo(?) Gothic-i (?) Szataniści (?)
Jasne... to tak, jakbyś powiedział, że każdy homoseksualista chodzi w butach na szpilkach...
Cytuj:
Wampir czuje apatie do światła
Tego nie skomentuję, ale bardzo ciekawe stwierdzenie. Albo nie wiesz co to światło, albo nie wiesz co to apatia, lub też bardzo ciekawa literówka. xD
Cytuj:
Wampir to stworzenie które w pewnym sensie nie żyje ( oczywiście że nie żyje to nie w sensie dosłownym )
Więc wytłumacz w jakim sensie...
Cytuj:
Więc może zaczniecie leczyć swój sanguinarianizm i przestaniecie wmawiać sobie psychiczne uzależnienie od krwi .
Spoko, a ty zacznij leczyć swój głód i przestań sobie wmawiać psychiczne uzależnienie od jedzenia.
Cytuj:
O energii i wampiryzmie energetycznym to nie dyskutuje. (owszem powiązania tu są ale niebezpośrednie )
Nie ma żadnych powiązań - wampiryzm psi i sang to dwie różne rzeczy - hybrydy rodzą się bardzo rzadko, a w większości nie są świadomi swojej ułomności.
Cytuj:
wyjdę przed ripostę : tak szukam lekarstwa na swoją marną śmiertelność
To nie ma żadnego związku z wampiryzmem, bliżej już Alchemii i Thelemy...
Cytuj:
I na koniec dodam swoje 3 grosze , wampiry jeśli by istniały to na ludzką logikę( nawet na logikę takiego 16 latka jak ja ... ) wampir na pewno nie pisałby na publicznym gronie , wampiry jeśli istnieją przebywają w swoich społecznościach ukrywają się .
A każdy człowiek, który ma AIDS chowa się w kanałach i tworzy społeczność mutantów... Myślisz, że każdy wampir jest doszczętnie "zły"? Większość znanych mi wampirów to ludzie prawi, którzy szukają u Psioników pomocy (sam pomagałem jednej wampirzycy własnym kosztem, ale musiałem przerwać, ponieważ to było dla mnie zbyt ciężkie i uniemożliwiało mi rozwój).
P.S. NIE jestem wampirem - ani psi, ani sang - ale bardzo szanuję większość wampirów, którzy pomimo swojej słabości zachowują poczucie obowiązku wobec innych.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
z twojego posta wynika że znałeś już w swoim życiu wiele wampirów! możesz nam opisać jak ich poznałeś i jak im pomagałeś?
czyż szatan nie obiecywał ,że jeśli Ewa zje zakazany owoc to posiądzie większą wiedzę? przecież dopiero po zjedzeniu owocu odkryła ,że jest naga! przemyśl to!
Owszem, poznałem ich kilku - niektórych z wyboru, innych "naturalnych" wampirów. Jak napisałem - pomagałem tylko jednej z nich. Po prostu dawałem się wysysać, chociaż to nie było do końca tak. W normalnym przypadku zniszczyłaby mi aurę doszczętnie, ale znaleźliśmy sposób, żeby ją w tym samym czasie naprawiać.
ale ty temu wampirowi nie pomagałeś! po prostu dawałeś mu tego czego chciał a trzeba było szukać sposobu żeby zmienić jego naturę (nie mówię o rzeczach nadprzyrodzonych).
czyż szatan nie obiecywał ,że jeśli Ewa zje zakazany owoc to posiądzie większą wiedzę? przecież dopiero po zjedzeniu owocu odkryła ,że jest naga! przemyśl to!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości