Temat postu: Re: Moje doświadczenie, może ktoś wie ,,kto" to był?
Wysłany: 2008-11-17, 18:39
Trzeba sobie zadać pytanie co jest zatem motywem działania takiego czegoś. Czy priorytetem jest wpuszczenie do domu, czy odbycie rozmowy z konkretną osobą? A jeśli tak to po co? Co do warunku wpuszczenia do domu to można to podciągnąć, jakkolwiek fantasycznie to nie brzmi w ogólno mistyczną sprawę ,,słowa-rozkazu". Istnieje wiele demonów, zjaw, wampirów czy to w mitologii słowiańskiej (pukacz, stopan), germańskiej (allip, gastron), czy celtyckiej jak leprekuny i leprekauny, które wymagają do potwierdzenia swojej ,,działolności" słowa hasła. Jest to odgadnięcie zagadki, wpuszczenie za próg domu (allip), podanie imienia ducha, obdarzenie istoty konkretny atrybutem itp.
Wysłany: 2008-11-18, 09:31
no coż w takim razie chyba czekamy aż napisze coś osoba która wie co to jest bo chyba jesteśmy w martwym punkcie
Kiedy odejde, wszystko bedzie takie samo, matki beda kochac, dzieci mówic: mamo... Kiedy umre wszystko bedzie zyc, ptaki beda spiewac i nie zmieni się nic Kiedy ja bede w niebie za grzech pokutowac, ludzie beda szczesliwi, beda lubic, kochac. Kiedy mnie juz nie bedzie, wszystko bedzie gralo, las bedzie szumial, slonce swiat oswietlalo. Kiedy bede w przestworzach, to wszystko zostanie, tylko mnie juz nie bedzie.... ...I nic się nie stanie...
Wysłany: 2008-11-19, 20:41
Gilbert no więcej się nie dowiesz. Temat dosyć ciekawy i przerażający z drugiej strony. Może to zagubiona duszyczka była? no bo popatrzmy- zaproszenie kogoś do domu to znak, że jest mile widziany. "Gość dom, Bóg w dom". Jeżeli dziewczynka czegoś szukała, to znaczy, że coś zgubiła, a to, że była uparta świadczy tylko o tym, że jest do tego czegoś przywiązana (może dziewczynka zmarła na wakacjach, a rodzice mieszkali właśnie w tym pokoju?). Oczywiście to tylko spekulacje nie poparte żadnymi dowodami- trudno znaleźć dowód na obecność duchów.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Wysłany: 2008-11-19, 20:57
mowila o rodzicach, chlopcy o pieniadzach na bilety, inne dzieci o toalecie, wszystko po to by wejsc do domu no ktoz widzac slodka dziewczynke szukajaca rodzicow zostawi ja sama biedna na korytarzu? mala nie przewidziala ze trafi na praktycznego chlopa który ja odstawi na portiernie
Wysłany: 2008-11-19, 21:42
Darnok ustaliliśmy już, że przez ten j.francuski dziewczynce chodziło o rozmowe z Gilb. Nie o samo wejście bo już pisałem co by zrobiła jakby chciała. Nie może to być żadna 'duszyczka' która zginęła w tym pokoju bo to zjawisko się pojawia na całym świecie. Także musi to być np. jakiś demon - jeden i ten sam .
Ej Ty Gilbert może byś się tych cieni popytał co to jest ;p
Kiedy odejde, wszystko bedzie takie samo, matki beda kochac, dzieci mówic: mamo... Kiedy umre wszystko bedzie zyc, ptaki beda spiewac i nie zmieni się nic Kiedy ja bede w niebie za grzech pokutowac, ludzie beda szczesliwi, beda lubic, kochac. Kiedy mnie juz nie bedzie, wszystko bedzie gralo, las bedzie szumial, slonce swiat oswietlalo. Kiedy bede w przestworzach, to wszystko zostanie, tylko mnie juz nie bedzie.... ...I nic się nie stanie...
Wysłany: 2008-11-21, 17:49
Wiem ze to co napiszę może być bezsensowne,ale może w tym hotelu kilkanaście lat temu przydarzyło się coś złego,i to był duch.Chce uświadomić was że duchy nie muszą być bezcielesne!Przeważnie są bezcielesne ale były przypadki że miały ciało.
Wysłany: 2008-11-21, 22:27
Nie ponieważ jest to szersze zjawisko i nie może to być jakaś jedna osóbka która zmarła i jej duszyczka tylko za tym kryje się coś większego ;D
Wysłany: 2008-11-21, 22:33
Cytuj:
Darnok ustaliliśmy już, że przez ten j.francuski dziewczynce chodziło o rozmowe z Gilb. Nie o samo wejście bo już pisałem co by zrobiła jakby chciała.
Wydaje mi się, że mogło chodzić o jedno i drugie. W niektórych mitologiach mowa o demonach, które żeby wejść do domu potrzebowały zaproszenia (np. mit o wampirach), czy hasła jak napisał Gilbert, do tego jeżeli chodziło jej o niego, to może właśnie on miał ją zaprosić jako np. pan domu (pokoju hotelowego:P )
Wysłany: 2008-11-21, 23:17
znowu powiem, że jakby chciała to by znalazla milion innych naiwnych 'panów' domu , którzy by ją wposcili a Gilbert nie jest łatwowierny więc czemu wybrała jego?
Wysłany: 2008-12-19, 00:19
No nie wiem czy tej
Cytuj:
to możliwe że tej 'gosciny' dziewczynki byś już nie przeżył ..
to mogło być zwykłe dziecko które szukało rodziców a być może w recepcjiprzyjeli cię sceptyczne...? Czy znasz historię tego hotelu...? Jeśli tak to zobacz czy niebło tam mowy o duchach...itp....
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość