Ja sepleniłem jak byłem mały i mi mleczaki wypadały, to wiem, że "W" zmienia się na "F", "K" się nie zmienia. I chyba tyle, bo K wymawiamy blokując język na górnym podniebieniu, W i F to kwestia zębów. OK, konieć offtopa.
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Ja Fenikta pamiętam tylko przez jego avatar Ooo, za 4 dni będe użytkownikiem forum z dwuletnim stażem xD(Przed rejestracją też odwiedzałem was, ale nie chciało mi się zakładać konta -czyli dwa lata napewno już za mną) Pozdrawiam!
Ja pamiętam taki "event", jak na samym początku na forum było zarejestrowanych kilkadziesiąt osób. Forum było jeszcze bardzo raczkujące, nawet Darnoka chyba wtedy jeszcze nie było Ja i ówczesna ekipa kompletnie nie mieliśmy pojęcia o administrowaniu i moderowaniu na forach internetowych, toteż zdarzało nam się czasami robić głupstwa przez duże "G". Na przykład jedna z moderatorek utworzyła na forum dział o... gotowaniu. xD
Później nastały czasy "Troi" z ulizanym Bradem Pittem w roli głównej... Z jedną z moderatorek się trochę wtedy pokłóciliśmy o jakieś pierdoły. Wieczorem weszła na forum i zmieniła sobie nick na "Bryzejda", mi coś odwaliło i zmieniłem nicka na "Achilles". I jakiż to ja byłem zły na siebie, gdy po pół godzinie przeczytałem pełną złości prywatną wiadomość, i przypomniałem sobie pewną scenę z "Troi"... (kto oglądał ten film, to wie, co tam Achilles i Bryzejda wyprawiali).
Doskonale pamiętam czasy, gdy na forum włamywał się wszystkoniszczący haker. Na Paranormalium włamał się bodajże 2 razy, za każdym razem po tym, gdy zobaczył na forum jakiś nieprzychylny tekst na swój temat. Zawsze scenariusz był taki sam: on robi rozpierduchę, ja wieczorem wchodzę na forum i dostaję szoku, po chwili piszę do niego na GG prośby błagalne żeby mi hasło zwrócił, po dwóch godzinach się zgadza, podaje hasło, ja wchodzę na forum, znowu zakładam od nowa wszystkie działy, puszczam mass maila że jest już wszystko ok...
Ehh... miało się te 16 lat, było się cholernie niedoświadczonym i w ogóle... Bo każdy bardziej doświadczony admin, zamiast użerac się z *kimśtam* na gg, zajrzałby od razu do phpMyAdmin'a i tam zmieniał ustawienia. A ja jak głupi myślałem, że phpMyAdmin jest mi niepotrzebny. Nawet nie przykładałem wagi do tego, że lada chwila skończy mi się limit transferu i się Portal Zjawisk Niewyjaśnionych zablokuje.
W ogóle śmiać mi się chce, jak sobie przypomnę te wszystkie przenosiny serwisu z serwera na serwer. To była normalnie masakra.
Najgorszy był serwer lycos.co.uk, gdzie przeglądanie strony "uprzyjemniała" pokazująca się z prawej wielka reklama, która na dodatek miała tendencje do trzykrotnego klonowania się...
Masa wspomnień. Kawał życia i mnóstwo serca włożone w to, co mamy dziś.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Lycosa to chyba nawet pamiętam. I przypomniałem sobie, że tak na prawdę to dzięki temu, że kopiowałem twoje artykuły na inne forum (podawałem linka oczywiście) trafiłem tutaj. Przypomniałem sobie również jak kłóciłem się z Tobą, Iv, że tak na prawdę jesteś hakerem, bo napisałeś do mnie dziwnego PM, do dziś się z tego śmieję.
EDIT: Liczba gości pokazywana przez licznik na stronie startowej: 666164
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Iv, leci PM mam chyba wszystkie Mass PM, tak więc mogę skopiować (jak znajdę czas i chęci) te wiadomości, by przybliżyć formowanie się tego forum, forum kryptozoologicznego oraz paru innych rzeczy
Co do skopiowania mass PM'ów to jestem za Najlepiej może z datą wysłania. Tak coby chronologicznie było
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości