Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-11, 01:49
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 19 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2
AutorWiadomość
Giselle

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: Polska
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-06-05, 17:34 

Cień Dzięki, że to znalazłeś. Była tam słuszna uwaga co do statusu egregory, który może się zmienić (na przykładzie chrześcijaństwa). Nie wszystkie są aż tak silne, ale z uwagi na ich sposób przetrwania, niezwykle trudne do niszczenia. Wiele zależy od punktu widzenia. Jak do tej pory skupiamy się tutaj głównie na magii chaosu. W linku, który podałam, znalazły się też informacje dotyczące innych nurtów magicznych.

Silverado Pstrykanie i plucie powiadasz. Kojarzy mi się to raczej z pewnym twórczym zaklęciem, które ktoś mi kiedyś wyrecytował: "Ala to piękne imię, każdej przystoi dziewczynie, Andrzej to imię męskie, odrób za mnie matmę" :P

Shogun Z tym podpisem, to mój błąd (trochę mi się spieszyło i przekręciłam), ale sens względnie zachowałam :D Co do osiedla, to hmm.....takie na górze.

Silverado

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: wiesz?
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-06-05, 18:05 

Giselle napisał(a):
Pstrykanie i plucie powiadasz. Kojarzy mi się to raczej z pewnym twórczym zaklęciem, które ktoś mi kiedyś wyrecytował: "Ala to piękne imię, każdej przystoi dziewczynie, Andrzej to imię męskie, odrób za mnie matmę"

no wiesz co, to byl wymyslony z miejsca przyklad czegosc co siÄ™ na ogol nie robi (zartobliwy raczej ;p ) :D chodzilo mi o to czy mozna go jakos uzaleznic w ten sposob by siÄ™ nie rozrosl i nie uniezaleznil od stworcow, a ty to zaraz na powaznie biezesz :D

to jak, mozna by go w takowy sposob uzaleznic, czy skorczybyk by siÄ™ odtwarzal???

pozdrawiam

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.

Giselle

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-06-07, 09:48 

Silverado Gdybym wzięła to na poważnie, odpisałabym Ci inaczej :wink:
Jak napisał Maestro, egregory zawsze były bardzo dobrze "planowane". Nie spotkałam się z "programem zniszczenia", ale możliwe, że ktoś kiedyś taki stosował. Pytanie z jakim skutkiem. Myślę, iż jest podobnie jak z niszczeniem własnych demonów, które się później pozbawia energii. Tylko z egregorami może być o wiele trudniej, ponieważ nie tworzy ich jeden człowiek i są znacznie silniejsze.

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-06-07, 15:21 

Mam małe pytanie czym się różni Egregor od homunculusa ?
Egregor po zyskaniu pewnej samoświadomości.

Giselle

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-06-07, 19:11 

Mandy777 Egregora to twór, który nie ma ciała, powstaje z energii :wink:
Homunculus (łac.) podobno po raz pierwszy stworzony przez Paracelsusa. Jest to inaczej mały człowiek. To, z czego powstaje jest tutaj podane.
Jednym słowem egregora powstaje z pragnień, uczuć itp. ("rzeczy" niematerialnych), natomiast homunculus z mandragory lub tych wszystkich innych elementów, które są w linku wyżej (rzeczy materialnych).

Sama mandragora zasługuje na osobny temat :wink:

Maestro

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2007-01-16, 22:38 

Homonculus w starych tradycjach wiedźm miał być "chowańcem" "familiarem", jak czarny kot czy kruk. Fizycznym towarzyszem wiedźmy, przyjacielem który posiada nadnaturalne zdolności.

Przede wszystkim plan istnienia ich różni - astral a fizyczny. Poza tym egregory mają cel swojego istnienia na wyższej płaszczyźnie - działają one poprzez astral, chociaż uważa się że "familiary" wiedźm też potrafiły to i owo. No i homonculus jest "określony", to nazwa określonego magicznego bytu. Egregora to gatunek, królestwo, rodzaj. Każda z nich ma swoje imię.

---------------
Nie zauważyłem ze trochę nieaktualny wątek :)

"Jak na górze tak i na dole" Hermes Trismegistos

Iskariota

Nowa Krew
Nowa Krew

Temat postu: Re: EGREGORY
 Post WysÅ‚any: 2008-08-16, 11:46 

Znalazłem coś takiego:

...Każdy nowy myślak stworzony przrz człowieka lub inną istotę, jeżeli nie jest skierowany specjalnie do jakiejś określonej drugiej istoty, przyłącza się do myślaków podobnej treśc, stapa się z nimi w całość, gdy pokrewnych myślaków jest jest bardzo wiele, powstaje z nich twór "wielkomórkowy", Egregor, który może mieć żywot bardzo długi i ogromną potęge działania. Takimi egregorami byli bogowie pogańscy (...) Inne egregory ciągle wzmacniane zgodnymi myślam społeczeństw powodują wybuchy wojen, przewroty polityczne, opętania masowe (...) Na zasadzie łańcucha magicznego tworzą się tzw Egregory, otrzymawszy od danej zbiorowości ludzi doststeczny zapas sił, egregora zaczyna życ własnym życiem i oddziaływać na ludzi którzy powołali go do życia. Nawet zmarli członkowie danej zbiorowości i stowarzyszenia tworzą swoistą część gregory, karmiąc ją nieustannie swymi oddziaływaniami, nawet po śmierci. (...) Gdy człowiek z wiarą i przekonaniem wymawia słowa lub czyni znaki, które są hasłem jakiegos stowarzyszenia, to przez to przywołuje on do siebie i zyskuje pomoc egregory tego stowarzyszenia. Tym tłumaczy się siłę modlitwy zbiorowej, a także różnych przedmiotów kultu religijnego. (...) Pitha jest również siłą działającą w egregorach i przesmiotach mieszczących w sobie egregory, jakimi są świątynie, posągi, mejsca cudowne, amulety i talizmany.

Słyszysz to ? Ja też nie...

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 19 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości