Księgarnia Paranormalium

Zaloguj ·  Forum ·  Rejestracja ·  Szukaj · FAQ

Chcesz wiedzieć, co aktualnie w serwisie piszczy? Zajrzyj na naszego redakcyjnego bloga

Paranormalium Mobilne

Obecny czas: 2010-09-07, 06:46
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 11 posty(ów) ] 
AutorWiadomość
Ivellios

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
 Temat postu: Alkohol a seans
 Post Wysłany: 2006-09-03, 17:15 

Istnieje taki mit jeśli jest alkohol nic nie przyjdzie. Jednak czy tak jest naprawdę ? Przeczytajcie to a dowiecie się.

Twierdzenie iż jeśli jest alkohol nie przyjdzie żaden duch jest bardzo błędne. Aby twierdzenie było słuszne trzeba by dodać iż jeśli jest alkohol lub ktoś pod jego wpływem nie przyjdzie żaden wyższy duch , ale co nie znaczy że inne nie przyjdą.
Duchy dopasowują się do otoczenia. Do emocji jakie w nim panują. A jak wiadomo po alkoholu emocje stają się takie bardzo humorystyczne , zwałowe , luzackie. Co za tym idzie przyciągnie to takiego ducha który dopasuje się do tych emocji. Jego wypowiedzi będa bardzo śmieszne , humorystyczne. Jego język będzie poprostu luzacki. Może w przeszłości lubił alkohol ? Nie wyrządzi taki duch krzywdy gdyż on woli sobie pożartować niż kogoś krzywdzić..Któz wie jakie emocje muszą się wydzielić aby przybył naprawdę zły duch i wyrządził krzywdę ? Może przerażenie ? Może przyciąga to wtedy ducha który lubi przerażenia... Ale pomińmy to. Oczywiście nie jest zalecany przystępowanie do seansu jeśli ktoś jest pod wpływem , a tym bardziej jeśli nie kontaktuje z otoczeniem. Jeśli ma humorek to jeszcze tak , ale chodzi aby potem odesłał ducha , a jak straci kontatk z otoczeniem to nie zrobi tego. Chyba że prowadził by ktoś nie pod wpływem alkocholu a reszta by tylko towarzyszyła...

Pamiętajcie ! Duchy dopasowują się do otoczenia , emocji !
Co za tym idzie pod wpływem alkoholu nigdy nie przyjdzie wyższy duch bo nie będzie skupienia tylko będzie panować wieczny śmiech.. Eksperymentować można - jestem zwolennikiem eksperymentów :) ale trzeba także uważać aby nie przeginać bo to nie zabawa !

Jeśli masz jakieś pytania , niejasności możesz skomunikować się ze mną przez [PW] bądź mail
Pozdrawiam Nightwalkers

Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo": bezcenne

Reklama: Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół :P
Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...

assamite

Uczony
Uczony

Miejscowość: Rzeszów
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-09-27, 02:06 

hehehe no nie pozostaje mi nic tylko się zgodzić ;) wiem z własnego doświadczenia ;) aczkolwiek co do tej rangi tych demonów przychodzących to jakoś nigdy nie miałem nastroju żeby z jakimś mądrzejszym pogadać ;) tylko parę groziło mi śmiercią i namawiało osoby towarzyszące do morderstwa : PPP

"Każdy nowy dzień
Kocha cię jakby mniej
Każda nowa noc
W sercu amok płomień złość
Nie da się zamknąć przed nami bram
Jak wściekła błyskawica przebijemy czas
Wieczorne bulwary oddadzą nam cześć
Są rzeczy których nie da się znieść"

ProfilE-mail
Metmempsychosis

Magister
Magister
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-10-01, 23:20 

to to nawet demony nie były. ;)

ProfilE-mail
Banshee

Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Elbląg
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-10-14, 18:05 

Najwiekszy wał, jak pod wpływem alkocholu przywołuje się duchy i przez przypadek przywoła się ducha zabójcy psychopaty, który w przeszłości mordował alkocholików, pijaków i żuli. xD

http://s5.bitefight.onet.pl/c.php?uid=118627

ProfilE-mail
DragonFire

Doktor
Doktor
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post Wysłany: 2007-11-20, 18:40 

A jaka jest różnica między pijakiem a żulem?
Yyyyyy i coś miałem dopisać... Przypomniała mi się ta dziewczynka, którą jakiś "żul" zmasakrował, bo zobaczył demona.

ProfilE-mail
Emrys

Adept
Adept
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraina Wielkich Jezior
 Temat postu: Re: Alkohol a seans
 Post Wysłany: 2010-04-25, 14:46 

Heh, ciekawe.. Ja też wiem z własnych doświadczeń że nie powinno bawić się w spirytyzm z alkoholem za kompana.
Niestety zazwyczaj jest tak że aby jakaś impreza byla ciekawsza sięga się do spirytyzmu dla zabawy. A z zabawą i fajnymi rzeczami ma to nie za wiele wspólnego...
Zresztą moim zdaniem żeby przywolywac cokolwiek trzeba miec jakis konkretny powód...

Image

ProfilE-mail
VAMPIRELLA

Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŚWIAT NOCY
 Post Wysłany: 2010-04-25, 15:50 

no dobra a jak wytłumaczysz to co robiliśmy w sylwestra...ostro pokrapiane alkoholem ćwiczenia magiczne i chęć przywołania ducha?! :P

SOL
" WSZYSTKO CO LUDZKIE JEST MI OBCE...MROK MYM SPRZYMIERZEŃCEM "

ProfilE-mail
Emrys

Adept
Adept
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2010-04-25, 18:05 

Widzisz Vampirello od ,,chęci '' przywołania ducha do jego rzeczywistego ,,przywołania '' jest dosyć duża różnica.

Image

ProfilE-mail
zblazowany

Doktor
Doktor
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 3
3
 Post Wysłany: 2010-04-25, 18:11 

najpierw się zastanówcie czy w ogóle da się takiego ducha przywołać. Bo jeszcze nie słyszałem żeby ktoś dokonał tego wyczynu.

ProfilE-mail
Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice/Awinion
 Post Wysłany: 2010-04-25, 18:14 

Nie interesuje nas to co w jakim stanie na sylwestra robiliscie. :kosci:
Iv,a czy logiczne jest to,ze w kazdym stanie mozesz wchodzic w kontakt z wyzszymi istotami?Jak tak to kazdy moglby sobie wywolywac,ze swiadomoscia ze przez 24 ostatnie godziny nie musieli zyc bez alkoholu,papierosow,czy wszelkich uzywek.Skoro nie ma opisu seansu udanego przez pijanych ludzi,nie ma mocnych podstaw zeby wierzyc w to.Oczywiscie,teorie mozna tworzyc,ale to pozostaja teorie.W kazdym razie,jesli kiedys bede uczestniczyl w seansie to nie pod wplywem alkoholu,i skupionym na tym.Watpie tez w teorie,ze nasz humor moze wplywac na to jakiego ducha przyzwiemy,bo zwykle wywolujemy poszczegolnego ducha a nie "obojetnie jakiego",bo wtedy moze i masa ich przybyc.

Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...

Kontakt GG : 393033

ProfilE-mail
Emrys

Adept
Adept
Awatar użytkownika

Post Wysłany: 2010-04-25, 18:18 

Przywołanie ducha...Hmmm... Moim zdaniem możliwe, ale większość - jak nie wszystkie - opisy, historie przywoływania duchów także po spożyciu alkoholu, są w necie po prostu bajkami.
Niemniej jednak uważam że ,,przywołanie '' takiego bytu jest możliwe. Jeśli by nie włączać w to alkoholu.

Image

ProfilE-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 11 posty(ów) ] 

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników