Taa. A na necie jest jescze Stowarzyszenie Płaskiej Ziemi. Mówią że Ziemia jest płaska jak placek, bo inaczej ludzie by pospadali. I to wszystko śmietelnie poważnie
no, ale nikt oczywiście nie znalazł granic świata? aha... to ja już wole jak ziemia jest okrągła, jednak niestety lepiej mi się żyło ze świadomością, że jest płaska. a teraz jak wiem, że okrągła, to wydaje mi się, że już świat nie jest większy ode mnie, tylko ja jestem większy od niego - może przez to, że nie ma płaskich piłek (znaczy, że ziemia jest jak piłka).
Darnok napisał(a):
Ale to są "dowody" jakiegoś zapaleńca
1. troche mi nie pasowało, że gdzieś tam na którejś fotce było widać coś a la drogi, ale że to po ang. to nasuneło mi się, że ktoś coś porównywał. 2. a czy te "drzewa" są sfabrykowane, to nie byłbym taki tego pewny. w ogóle w tym temacie nie jestem niczego pewny. uważacie, że drzew nie ma na marsie, ale woda poniekąd jest/była. to czemu skoro jest woda, nie mogło by być roślinności? choćby wymarłej - same korony drzew bez liści.
Temat postu:
Wysłany: 2008-06-19, 12:39
No właśnie , nauka na to pytanie nie odpowie gdyż zanim sama nauka zaczęła w ogóle raczkować to planety już były . Najpierw została stworzona ziemia , potem człowiek . Człowiek natomiast ze stworzeniem ziemi , słońca czy też innej gwiazdy lub planety nic wspólnego nie ma . Człowiek nawet o swoim pochodzeniu nie wie za durzo chyba że wierzy w Boga , wtedy wie więcej . Człowiek nawet ze swoim powstaniem nic wspólnego nie ma . Kiedy człowiek zamieszkał na ziemi wszystko juz było . Wszystkie , materiały budowlane , porzywienie , powietrze itp .
Skąd ja mogę wiedzieć dlaczego planety w naszym układzie słonecznym nie lecą ku ziemi ? Stoją w miejscu i obracają się . Nauka wie jeszcze bardzo mało . No ale to jest już fizyka , metafizyka , astronomia .
To wszystko zostało nam Podarowane , a wszechświat jest tak wielki że aż nie skończony . Nie ma natomiast tajemnicy która nie mogłaby być odkryta . Na wszystko jest odpowiedz . Wszechświat został Stworzony tak abyśmy mogli się w nim swobodnie poruszać .
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
No, to myślałem, że tylko mój post zadziwia głupotą wszystkich. Brawo Poeta2008 - przebiłeś mnie w 100% (poniekąd się z tobą zgadzam, ale taka wypowiedź tu tak pasuje jak czarny kot do białego psa)
Chcę również ,,zaserwować" swoją hipotezę, może nie na temat ale całkiem ciekawą, otóż gdy pewnego razu patrzyłem na układ okresowy pierwiastków pomyślałem: każdy pierwiastek składa się z elektronów, protonów, neutronów, jądra atomowego itd... Ale z czego składają się takowe neutrony, protony elektrony, nie możemy przyjąć że jest to najmniejsza cząstka świata
Racjonalność istnieje.Istnieją tylko ludzie, którzy nie myślą racjonalnie.
Ok... Nie jestem żadnym chemikiem ani fizykiem (choć dużo o fizyce czytam)... Ale nawet jakby ze skwarków, to z czego składają się skwarki, ok na niby że wiem- skwarki składają się z jakiejś x rzeczy, a z czego ona się składa? Jak z niczego to musi być tam próżnia, lub nie wiem co- nie potrafię sobie tego wyobrazić... Pozdrawiam
Nie jestem pro z fizyki (jeszcze nie ten poziom nauki w szkole) ale o skwarkach powiem to co mysle.Moim zdaniem skwarki skladaja siÄ™ z komorek sprezystych,miekkich i zawierajacych duzo tluszczu (skwarki to praktycznie sam tluszcz) A o najmniejszym pierwiastku swiata mnie nie pytajcie...
Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...
Chyba każdy tutaj wie zblazowany, o tym że skwarków (tych w chemii- fizyce) się nie je, aż takim laikiem nie jestem, choć przyznam, że elektrony i inne cząstki elementarne zbudowane są z kwarków, nie ze skwarków.
Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości