Temat postu: Wasza praktyka z ReiKi
Wysłany: 2006-02-25, 22:52
Od czego rozpoczęliście swoją znajomość ReiKi? Jaki styl zaczęliście praktykować? I przede wszystkim co sądzicie z perspektywy poinicjacyjnej?
Jeśli o mnie chodzi to zacząłem od seminarium u J. Peterki. Przechodząc obok księgarni zobaczyłem książkę o Reiki , a chociaż nie miałem pojęcia co to jest, bo nie było to tak znane jak teraz, bardzo mnie to zelektryzowało i zakończyło się przyjęciem inicjacji : ) Generalnie Reiki kojarzy mi się z systemem, zawierającym cztery symbole, przekazanym przez Usui sensei, a wszelkie inne systemy energetycznego uzdrawiania, choć brzmiące w nazwie jako "Reiki" są mi do dziś obce i wydają mi się zbędne. Ponieważ patrzę na system Reiki jako całościowy i jestem na etapie poznawania i rozwijania w sobie tego oryginalnego systemu dopiero, więc nie czuję nawet potrzeby żeby coś uzupełniać w tym akurat temacie poza swoją wiedzą i doświadczeniem. Pozdrawiam sympatyków i praktyków Reiki : )
"Lingam symbolizuje rozpływanie się umysłu, wszelkich jego poczynań i wyobrażeń, rozpływanie się wszelkich form w nieskończoności"
Reiki jest jedno dla mnie również. Cztery symbole, i doświadczenie wynikające z pracy, a właściwie z pomagania innym. Dodać jeszcze mogę, że nie widzę potrzeby dodawania kolejnych inicjacji (np. stopni specjalistycznych). Dla mnie przejrzysty i prosty system jest najlepszą drogą rozwoju. Pozdrawiam Nathan.
Temat postu:
Wysłany: 2007-02-17, 14:02
A moja prktyke Neph znasz, siec nie bede wie rozpisywał 1 + 2 Reiki 1 => 9 Kundalini reiki
I jestem ja
Zarabiam za siedzenie na kompie, a ty? http://www.agloco.com/r/BBBY4627 Dlaczego google zarabia miliardy, a do tej pory nic z tego nie mieliśmy? Program rusza od marca..
Witam. Jestem pełen podziwu dla ludzi którzy potrafią używać nazw. Ja posługuję się energiami, służą mi w leczeniu/uzdrawianiu. Efekty są, mi wystarczy że ją czuję i rozumiem. Myślę że nazwy ograniczają, Reiki nie ma ograniczeń. Potrzebna wiedza i praktyka. Pozdrawiam.
Temat postu:
Wysłany: 2007-02-23, 12:46
jak pracujesz z czterema symbolami to jestem pelen podziwu. ja od okolo 5 lat pracuje z trzema bo czwartego nikt mi nie przekazal w inicjacji bo jest zarezerwowany dla mistrzow i sluzy praktycznie tylko do inicjacji a w reszcie jest symbolem biernym.
Tak siÄ™ zastanawiam czy wiekszosc mistrzow Reiki nie jest sporo przereklamowanych.Osobiscie mam 2 stopien Reiki ale nie uwazam ze umiejetnosc pracy z energiami mozna przyporzadkowac jakiejs jednej sciezce inicjacyjnej.Coz najwazniejsza jest praktyka,rozwijanie i poglebianie umiejetnosci.Lenistwo to wrog Reikowca,pisze to z autopsji
swiecki podpisuje się pod Twoim postem a ponadto uważam, że większość reikowców goni za czymś czego nie pojmuję kolekcjonują różne tytuły /ostatnio modne Kundalini Reiki/skupiają się na ich gromadzeniu po co?dla tytułu?
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.
(Milton H. Erickson )
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości