ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-11, 07:07
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 12 posty(ów) ] 
AutorWiadomość

Temat postu: medytacja z tarotem
 Post WysÅ‚any: 2005-11-30, 00:59 

próbowaliście już kiedyś medytacji z tarotem w celu lepszego wniknięcia w sens kart? ostatnio słyszałam o medytacji związanej z tym, że najpierw wykonuje się mniejszy rytuał odpędzania pentagramu (dla ochrony) a następnie wyobrażamy sobie daną kartę, wyobrażamy sobie że znajduje się ona na drzwiach a potem przechodzimy w myslach przez te drzwi i jesteśmy jakby w karcie. Tam można mieć wizje związane z kartą, można skontaktować się z postacią ukazaną na karcie a to wszytko pozwala na lepsze zrozumienie jej sensu. Na koniec wychodzimy ze stanu medytacji i ponownie wykonujemy mniejszy rytuał opędzenia pentagramu. Jeszcze tego nie próbowałam, ale w najbliższym czasie zamierzam to zrobić. Słyszeliście już o tej metodzie? co o niej sądzicie?

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-12-02, 16:52 

Nie znam siÄ™ za bardzo na tarocie :D ale ciekawe :] to wszystko

Lavyrania

Doświadczony
Doświadczony
Awatar użytkownika

Miejscowość: obłęd
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-12-04, 16:00 

Wydaje się być ciekawa ;) Sama chętnie spróbuję :D

Los uniósł brew.
- I bez żadnych sztuczek, Pani
- Któż zdoła oszukać Los? - Zapytała.
- Nikt. - Wzruszył ramionami. - A mimo to wszyscy próbują.
T.Pratchett

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-12-05, 16:30 

Ja bym się tarota najpierw uczyc musiała :D a dopiero na koncu jakies medytacje xDDDD

Nephesh

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum

Miejscowość: Warszawa
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-12-13, 17:42 

Inna metoda to przyłożenie karty do czoła i medytacja nad nią ;) mentalnie przeniesie się w "świat" tej karty, chociaż o wiele lepsze karty tavatta (mam nadzieję, że nie zrobiłem błędu w pisowni). O wiele mniej (pięć) i bardzo łatwe wykonanie ;) za to bardzo przydatne do medytacji tego typu (jeżeli są chętnie mogę opisać po kolei bo łatwe do narysowania i wykonania).

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-12-13, 17:59 

szczerze mówiąc to nie słyszałam o tych kartach, ja używam klasycznego tarota Waite'a. Fajnie by było gdybyś te karty tavatta narysował :)

Nephesh

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2005-12-14, 12:38 

Narysować trzeba samemu hehs ;) zresztą te karty to nic innego jak pięć symboli :D a na jakich kartkach narysujesz to już inna sprawa ;) jeszcze tak dla ścisłości pomyliłem się pisząc nazwę tzn. tattva nazywają się te karty. Kolory najlepiej, aby były w miarę intensywne ew. można wyciąć z papieru kolorowego i nakleić na karty. Pierwsza karta symbolizuje ziemię i znajduje się na niej obrazek żółtego kwadratu, druga powietrze przedstawione pod postacią niebieskiego koła, ogień w postaci czerwonego trójkąta, wodę reprezentuje pół księżyc srebrny (kolor metaliczny) i w tym przypadku dodatkowo księżyc ten, że tak powiem leży tzn. może nie najlepiej to zilustruje, ale wygląda to mniej więcej tak \_/ i ostatni symbol to eter, który reprezentowany jest przez jajo koloru indygo. Karty te są dziełem wschodnim, ale dzięki zakonowi Złotego Brzasku przedostały się i na zachód. Używa się ich na dwa sposoby. Pierwszy polega po prostu na wejściu w stan medytacyjny, osiągnięciu pełnego relaksu i po osiągnięciu tego należy przyłożyć kartę do czoła, a następnie postarać się zapamiętać obrazy, które pojawiały się w czasie tej medytacji. Należy poświęcić temu 15 minut dziennie i pracować tylko z jedną kartą dziennie. Właściwie powinno się zanim przejdzie się dalej w ten sposób przepraktykować ze wszystkimi kartami, ponieważ daje to subtelne wyczucie żywiołu reprezentowanego przez kartę. Po przepraktykowaniu ze wszystkimi kartami można przejść dalej. Dalsza część praktyki polega na wpatrywaniu się w stanie medytacyjnym w symbol na karcie aż do pojawienia się białej otoczki, a następnie należy prznieść wzrok na białą powierzchnię (może być tył karty) i wpatrywanie się w niego. Powinno się wtedy ujrzeć kolorowy symbol reprezentujący tą kartę. Następnie, gdy już poznacie symbol zamknijcie oczy i postaraj się go zwizualizować. Powiększcie go tak aby miał 180 cm i umieśccie nad swoją głową, a następnie po prost przejdźcie przez niego (mentalnie). Po takim czymś staniecie się świadomi w pełni części astralnej, za którą odpowiada karta. Od razu ostrzegę, że czasami zdarzają się skutki uboczne tzn. musicie przede wszystkim wiedzieć kiedy wrócić ;) ale wypadki raczej dotyczą kontaktów z istotami tamtymi tzn. był przypadek związany z kartą reprezentującą wodę, osoba, która medytowała na tej karcie znalazła się w miejscu przypominającym śnieżną pustynię i natknęła się na ducha wilka co zaowocowało opętaniem. W końcu jakoś ją przywrócili do normalności, ale zachowywała się dokładnie jak wilk ;) i nawet nieźle pogryzła tych, którzy chcieli jej pomóc.

PS. Zapomnialem dodać, że karty są kwadratami o długości boku 7-8 cm ;) i teraz zrobiłem w miarę (mam nadzieję) użyteczną wersję tzn. jeżeli ktoś jest chętny to niech poda swój adres mailowy to podeślę ;) wystarczy potem wyciąć i nakleić na tekturę (warto drugą stronę też na biało zrobić jeżeli biała nie będzie, bo później się przyda przy wchodzeniu w płaszczyznę danej karty).

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-02-17, 19:31 

Lilith napisał(a):
Słyszeliście już o tej metodzie? co o niej sądzicie?

To rytuał wejścia w kartę. Jeżeli mam być szczery, kojarzy mi się z OoBE. Jednak medytacja jest niezbędna do zrozumienia tarota (można by nawet rzec, że jego rola wróżebna jest hmmm, "druga"). Medytując nad tarotem nie tylko poznajemy karty, ale również siebie.

Nephesh

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-02-17, 20:04 

Zresztą sama medytacja dodam jeszcze, właściwie jest przydatna w każdym systemie tzn. runy, tarot etc. ;) i swoją drogą nazywa się to scryingiem, czyli innymi słowy zgłębianiem sfery astralnej danego zagadnienia.

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-02-20, 00:34 

V. napisał(a):
Jednak medytacja jest niezbędna do zrozumienia tarota (można by nawet rzec, że jego rola wróżebna jest hmmm, "druga"). Medytując nad tarotem nie tylko poznajemy karty, ale również siebie.

Masz rację. Ja bym powiedziała, że nawet stawianie tarota to pewnego rodzaju medytacja, bo po rozożeniu kart trzeba skupić się na nich i interpretować ich znaczenie i wzajemne powiązania w rozkładzie - więc to chyba też medytacja. Medytacja bez wróżenia też jest niezbędna, kiedy zaczyna się swoją "przygodę" z tarotem, trzeba najpierw poznać każdą kartę, by wzbogacić standardowe znaczenie kart o własne skojarzenia i przemyslenia na temat każdej z nich.

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-02-23, 22:39 

Lilith napisał(a):
Tam można mieć wizje związane z kartą, można skontaktować się z postacią ukazaną

Wie ktoś, jak to przebiega? Czy można np. utknąć w karcie? Albo czy jak wchodzimy np do maga z CosmicTarota mamy to samo, co jakbyśmy weszli do maga z VampireTarota?

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-02-25, 01:21 

V. napisał(a):
Czy można np. utknąć w karcie?

Jakieś ryzyko jest, ale aby temu zapobiec wykonuje się przed medytacją Mniejszy Rytuał Odpędzania Pentagramu - to stanowi ochronę.

V. napisał(a):
Albo czy jak wchodzimy np do maga z CosmicTarota mamy to samo, co jakbyśmy weszli do maga z VampireTarota?

Myślę, że odczucia mogą być trochę inne. Główne znaczenie karty Mag jest w każdej talii takie same, jednak talia Cosmic ma trochę inną wymowę niż talia Vampire - ta druga symbolizuje wg mnie raczej negatywne emocje, ciemna stronę osobowości, prznajmniej takie są moje odczucia. Widziałam ta talię, ale nigdy nią nie wróżyłam, więc nie jestem pewna. Talii Cosmic uzywałam na początku ale teraz używam Waite'a.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 12 posty(ów) ] 

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości