Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-11, 05:56
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 149 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  NastÄ™pna
AutorWiadomość
Komandoska-94-

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-08-11, 13:37 

kościół prędzej czy później na pewno zniknie.Ja do nikogo nic nie mam ale nie wierzę i nie będę wierzyć. Niektórzy mówią że niewierzący to źli luzie i wogóle. Ja mam na ten temat inne zdanie. Sami przyznacie że mimo tego że nie wierzę się pilnuję i mi się nie "wyrywa" (poza tą wpadką z najgorszymi nauczycielami).

'Czas to ż y c i e. Życie jest skończonym kawałkiem c z a s u, który został Ci podarowany jak czysta kartka do pokolorowania, zabazgrania albo zmięcia i wyrzucenia do kosza na śmieci. Czas to życie. A życie jest dla ludzkiej jednostki wartością tak cenną i unikalną, że głupotą byłoby przeliczanie go na jakiekolwiek inne dobra materialne...'

Jestem człowiekiem, który, zgubiwszy drogę, postanowił wydeptać sobie własną.

BloodLust

Doktor
Doktor

Miejscowość: z ziemi
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-10-26, 20:18 

kosciol sam prowadzil do swojej zaglady od samego poczatku. ludzie tworzacy chrzescijanstwo,biblie i reszte "komponentow" nie przewidzieli rozwoju technicznego,duchowego i toku myslowego ludzi.. jeszcze do niedawna kosciol zaprzysiegal siÄ™ ze ziemia jest plaska i palili za herezje ludzi,jak i za teorie heliocentryczna. pozniej bylo ze niebo jest w chmurach dopoki nie wynaleziono samolotu.. a jeszcze pozniej ze jestesmy wybrancami i jestesmy sami we wszechswiecie, poki nie zrobilo siÄ™ glosno o innych cywilizacjach jak i w rozwoju techniki mozemy na logike chocby stwierdzic ze posrod neiskonczonej ilosci planet sa takie o podobnych warunkach do ziemi... w koncu KK wycofa siÄ™ do ostatecznosci gdzie wyjasnia wszystkie te jego klamstwa. nie wiem jak wy.. ale ja wierze ze Jezus nie umarl na krzyzu a w miejscu gdzie biblia urywa jego zyciorys uciekl do azji i tam dopiero poszukiwal oswiecenia. poza tym Jezus byl awatarem a nie Bogiem... w koncu jednym z jego nastepcow jest Sai Baba...

p.s. moi starzy tez sa zatwardzialymi katolami i nie mozna im przemowic do rozsadku. jak powiedzialem ze zrobie sobie dechrystianizacje to matka mi zagrozila ze mnie wydziedziczy i nawala mi ze jak to bedzie wygladac i CO LUDZIE POWIEDZA. na nic siÄ™ zda m,owienie ze robie to dla siebie... ale od ostatniego czasu siÄ™ zastanawiam ze w sumie wisi mi to bo kosciol upadnie niedlugo... i juz dokonalem rytualu oczyszczajacego z sakramentow <hyhy> wiec ksiadz niech siÄ™ papierkiem udlawi :D

Raziel

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-10-26, 20:45 

Jezus podobno gdzieś się udał (napewno z Marią Magadleną, a z kim jeszcze to nie pamiętam ), możliwe że do Azji. Tylko że Kościół ma swoją wersje i przy tym trwa bo by się musieli do błędów przyznać. A świętość Jezusa została przegłosowana na pierwszym soborze ( portfel i polityka jak zwykle z KK górą ). Był on prorokiem, takim jak Mojżesz czy Abraham.

Co do rodziców - mam podobną sytuacje - ale naszczęscie do 18 roku życia ( tak mi rodzice obiecali :P ). Najgorsze jest to że wiara katolicka jest narzucana, kiedy sam Jezus chrzcił po bodajże 16 roku życia żeby dać wolny wybór.

Koffee

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: ndg - pomorskie
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-10-27, 20:38 

BloodLust napisał(a):
i juz dokonalem rytualu oczyszczajacego z sakramentow

ja tam sobie nic takiego nie robię - i tak uważam, że mój chrzest się nie liczy, bo nie było w nim udziału wolnej woli, więc kk sam sobie przeczy

Dziś jestem Panią ze Zgniłego Lasu. Jutro będę pyłem na drodze... Może pewnego dnia wpadnę wam do oczu...

Nie chce księcia z bajki na białym koniu... ten biedny człowiek by przecież ze mną nie wytrzymał ^^

BloodLust

Doktor
Doktor

Miejscowość: z ziemi
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2006-10-27, 20:44 

ja tez uwazam ze siÄ™ nie liczy. ale jakby nie bylo, odprawiano na Tobie rytual magiczny, a ja go usunalem i tyle...

jerzykr6

PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: wschowa
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2007-01-19, 02:34 

jest zbyt skostniały a postęp idzie kilka razy szybciej niż decyzje w Watykanie a co kostnieje to wcześniej czy później mósi zniknąć

Mastanar

Nowa Krew
Nowa Krew
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2007-08-18, 14:45 

Aż mi się chce śmiać jak to czytam. Widać nigdy nie przeczytaliście Pisma Świętego. I nie wiem, czy Wy myślicie gdyby Bóg od razu objawił ludziom całą prawdę, by przeżyli ten ogrom wiedzy? Bo po co człowiek by miał tu żyć gdyby nie miał poznawać wszystkiego sam? I pytam czy chodzi wam o kościół Katolicki czy Kościół Katolicki? Bo jakbyście uważali to jest duża różnica między tymi dwiema nazwami. I moim zdaniem tymi opiniami wyrażacie swoją pogardę nie tylko dla kościoła, co dla kultury i dziedzictwa człowieka.

Faber est quisque suae fortunae – każdy jest kowalem własnego losu.

Spock

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraina Latających Siekier
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2007-08-18, 15:16 

Wbrew temu co wielu się wydaje, KK jeszcze długo będzie istniał na arenie dziejów. KK dostosowuje się do zmian, ewoluuje, potrafi być elastyczny. To prawda że jest zawsze o pare kroków do tyłu, ale jednak nadąża za współczesnym światem.

Ufać i kontrolować

Mastanar

Nowa Krew
Nowa Krew
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
 Temat postu:
 Post WysÅ‚any: 2007-08-18, 16:20 

A co najważniejsze chyba, nadal jest silny i zna odpowiedz na więcej tajemnic niż my. A upadek jego będzie dla nas bardzo bolesny. I nie ważne czy wierzący czy nie, każdy z nas odczuje tego skutki na własnej skórze. A energia jest niespokojna ostatnimi czasy:/

Faber est quisque suae fortunae – każdy jest kowalem własnego losu.

Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Temat postu: Re: Koniec KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego...
 Post WysÅ‚any: 2010-08-01, 07:21 

Kościół sobie radę da. Zresztą, zbudowany został na skale i ma bardzo silną konstrukcję wykonaną z wartości których zło nie przezwycięży więc raczej nie ma się czego obawiać.

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

desu

Nowicjusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Krosno
 Post WysÅ‚any: 2010-08-01, 12:42 

Tak, racja- koniec Kościoła Katolickiego jest blisko. Bliżej niż myślicie.
Większość młodzieży chodzi do kościoła z poczucia obowiązku. Do bierzmowania idą mimo, że nie wierzą, są deistami, wierzą w coś innego etc., a po 18-nastce mają zamiar się z tego kościoła wypisać. Boją się o tym powiedzieć rodzinom. Chodzenie do kościoła mają za (jak wyżej wspomniałam) obowiązek. Myślę, że to po części wina wychowania przez rodziny, katechetki/katechetów, nauczycieli, którzy traktują życie w wierze chrześcijańskiej, wpojenie dzieciom Chrześcijaństwa jako ich wiary, jako obowiązek.
I przepraszam za powtórki.

"Prawdziwi przyjaciele wbijają ci nóż tylko od przodu." - Jonathan Davis

Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Post WysÅ‚any: 2010-08-02, 15:13 

Ludzie zawsze w coś wierzyli. Jeżeli chodzi o mnie to uważam wiarę chrześcijańską za prawdziwą i niejedna osoba też tak sądzi.
Dlaczego tak uważam? Ponieważ jestem zdania że porządek panuje wtedy kiedy Bóg jest tylko jeden i kiedy Bóg jest tylko dobry. Uważam że wielobóstwo szkodzi i nie ma nic wspólnego z pokojem na świecie. Jedyny Bóg jest moim zdaniem mocnym fundamentem pokoju.
Jeżeli będziemy służyć wielu bogom to nie będziemy w stanie dojść do porozumienia. Jeżeli wierzymy w jednego to jesteśmy też w stanie do porozumienia dojść. Mam więc inne zdanie niż ty. Będąc przeciwko wielobóstwu jestem jednocześnie przeciwko wojnie. Uważam że wielobóstwo nie poradzi sobie i się nie ostoi.
W wierze wielkie znaczenie mają także wartości etyczno - moralne które w życiu ludzkim są przecież bardzo ważne. Nie rozumiem takiego nastawienia wobec wiary chrześcijańskiej. Przecież daje ona tak naprawdę ludziom wolność, pokój i dobrobyt czym wielobóstwo a także niewiara nie są nacechowane. W wierze chrześcijańskiej zawarte jest całe dobro dla ludzi. Wszyscy jesteśmy w niej równi i tak samo ważni. Prawidłowa interpretacja wiary chrześcijańskiej jest kluczem do pokoju i dobrobytu na całym świecie.
Uważam też że kościół powinien podchodzić z pewnym dystansem do zmian w swoim wnętrzu duchowym. Cały sens i całą charakterystykę nadał kościołowi Chrystus i tego powinien się kościół trzymać. Wszystkie wartości na jakich zbudował Chrystus kościół są niezniszczalne, niepodważalne i nie podlegające żadnym zmianom. To nie kościół ma się dostosowywać do świata. Kościół ma świata nauczać i prowadzić go ku jego Ojcu. Swiat jeszcze nie raz coś tam bąknie przeciwko Chrystusowi i jego kościołowi. Kościół natomiast na wszystko zna odpowiedz. Powtarzam jeszcze raz: wartości na których zbudował Chrystus kościół są niezniszczalne, niepodważalne i nie podlegające żadnym zmianom co nie zmienia faktu że Bóg dał ludziom rozum do rozwijania się. Mam tu na myśli technologię, medycynę, technikę itp. Te aspekty życia ludzkiego człowiek zmieniać nawet może jeżeli tego chce.
Nie zmienia to jednak faktu że wartości etyczno - moralne nie ulegają już zmianie i nie powinny dostosowywać się do najnowszych odkryć technologicznych. Są to bowiem dwa różne wymiary życia ludzkiego. Człowiek nie może zmieniać tego co Boskie.

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 149 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości