Jedna z kategorii duchów osób żyjÄ…cych. Vardoger jest kolejnym rodzajem sobowtóra lecz w przeciwieństwie do jego pewnej niezależnoÅ›ci w wyborze miejsc w których się pojawia, Vardoger odwiedza miejscach do których żyjÄ…ca osoba planuje się dopiero udać. Vardoger niejako wyprzedza ciało fizyczne i pierwszy przybywa do takiego miejsca. Efektem tego w póĽniejszym czasie osoba żyjÄ…ca po przybyciu tam, zostaje rozpoznana iż już tutaj była a często nawet ku jej zdziwieniu poinformowana o tym co robiła, bÄ…dĽ co zamierza zrobić.
Temat postu:
Wysłany: 2004-12-28, 00:37
Mi się to koajrzy trochę ze złym ANIOŁEM Stróżem. Takim, który robi wszystko, aby było nienajlepiej.
Ostatnio edytowany przez Daisy, 2004-12-28, 00:49, edytowano w sumie 1 raz
Mi to raczej wyglÄ…da na jakÄ…Å› istotę "poprzedzajÄ…cÄ…" nas w pewien sposób, robiÄ…cÄ… wizytę w miejscu, do którego się udajemy
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Skye, nie rozumiem o co chodzi. Z tego co zrozumiałem to chodzi o jakiegoÅ›ducha lub typ ducha, który podowiada ludziÄ…, że już tu w tym miejscy byli, że to już kiedyÅ›widzieli w przeszłoÅ›ci - o to chodzi? JeÅ›li tak to, to poprostu dejavu
Temat postu:
Wysłany: 2004-12-28, 12:39
chodzi o to ze
np. wybierasz siÄ™ do szkoły, idziesz tam , a ludzie mówia ci ze witasz siÄ™ po raz drugi , i ze juz tu dzisiaj byłeÅ› ........
co to moze być? jakieÅ› nałożenie siÄ™ czasoprzestrzeni? nałożenie siÄ™ wymiarów? .......
Temat postu:
Wysłany: 2005-05-01, 12:55
Heh fajny taki duch...nigdy mi się nic takiego nie przydarzyło... I nie słyszałam o tym...ale moja ciocia mówiła że widziała mnie jak wracałam z domu kultury,a póxniej jak przyszłam to mi to opowiedziała i stwierdziłyśmy że to sobowtór
Moje zdanie: Nagładanie się równoległych wymiarów, nie będę tutaj przytaczał mojej teori o czasie, przestrzeni, przeznaczeniu itp. Ale to są (wedlug mnie) anomalie czasowe. niektóre "duchy", to wedlug mnie przybysze z równoległego świata...i to też tłumaczy wszystkie duchy osob żywych...to po prostu nałożenie się wymiaru A i wymiaru B (a czasem C,D itd.). A co do duchów osob martwych...to mam podejrzenia, że to też nałożenie się wymiarów : w naszym owa osoba już nie zyje, ale w tamtym jeszcze tak.
ja mówie o równoległych wymiarach, o identycznch światach w których wydarzenia mogły się trochę inaczej potoczyć. W jednym serialu ("Sliders" o ile pamietam) poruszono ten temat - goście podóżowali po tych wymiarach - swiatach.
a te 2 wymiary o których mówisz to jest chyba też 3 ...a nawet 4
Temat postu:
Wysłany: 2005-05-01, 13:23
Hmmm tak dużo?? No nie wiem a może ten Vardoger...jest jakby naszą ruchomą podświadomoscią?
Strona 1 z 1
[ 12 posty(ów) ]
Wyślij odpowiedź
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości