Z postami przynajmniej narazie nie powinno już być problemów, to tylko baza była zdesynchronizowana, ale teraz jest już ok.
End OffTopic
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Rejestracja: 2006-01-25, 21:27 Posty: 161 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu:
Wysłany: 2006-04-27, 00:19
Cytuj:
Kochani mam dość przepowiedni... jaki ma sens przepowiednia jakakolwiek o ogólnej zagładzie jeśli jutro możecie uczestniczyć w prostym wypadku drogowym w wyniku którego umrzecie.. jakie będzie miało dla was znaczenie...takowa zagłada skoro będziecie martwi ??
Mniej ważne są same przepowiednie tylko skąd one się biorą. Wiele przepowieści pozwoliło lepiej zrozumiec historie i warto ja badac.
A JA POWIEM ZE MAJA BYC KATAKLIZMY W 2006 ROKU MAMY MAJ I JAKOS ICH NIE WIDZE JESZCZE GDZIE się PODZIAŁY?
Buka tez ma uczucia...
Temat postu:
Wysłany: 2006-05-24, 20:54
ludzie jeżeli uważacie że to kiedy będzie konic jest zapisane w biblii to raczej nie macie racjii . Jest w niej napisane tylko to jak będzie on wyglądać ( w apokalipsie o czywiście ) . co do tych poroctw to powiem tak - człowiek wierzący w biblie powinni posłuchać tego co jest w niej napisane , a mam na myśli to że ktoś mądry w niej powiedział że (nie podam teraz dokładnego cytaty ) " wielu będzie fałszywych proroków ale tylko ja uznam kiedy i gdzie on się odbędzie" - ten mądry "ktoś" to oczywiście Bóg , wynika z tego że nawet on (a co do tego jakiś fałszywy prorok) nie wie kiedy i jak on nastąpi.
w niej powiedział że (nie podam teraz dokładnego cytaty ) " wielu będzie fałszywych proroków ale tylko ja uznam kiedy i gdzie on się odbędzie" - ten mądry "ktoś" to oczywiście Bóg , wynika z tego że nawet on (a co do tego jakiś fałszywy prorok) nie wie kiedy i jak on nastąpi.
W Apokalipsie i w ogóle Ewangeliach, nie ma raczej podanych kwestii (słów) boga.
Rejestracja: 2006-01-25, 21:27 Posty: 161 Miejscowość: Zielona Góra
Temat postu:
Wysłany: 2006-06-19, 20:53
ludzie jeżeli uważacie że to kiedy będzie konic jest zapisane w biblii to raczej nie macie racjii . Jest w niej napisane tylko to jak będzie on wyglądać ( w apokalipsie o czywiście ) W apokalipsie zapisane są pewne poglądy istniejące przed potopem a to ważne z racji poznania odległej histori. Wiele osób zadaje sobie pytanie skąd wzią się pogląd o zmartwychwstaniu, spróbuje oględnie to opisac. Dawno, dawno temu ludzie poznali zjawisko precesji i uznali że kiedy gwiazdy są najniżej rozwija się życie, kiedy się wznoszą wraz z gwiazdami wznoszą się wody na ziemi. W momęcie szczytu precesyjnego wody zalewają calutką ziemie tworząc praocean, z którego wraz z obniżaniem się gwiazd wyłania się prawzgórze i tam następuje zmartwychwstanie życia, i tak w koło. To w koło oznacza reinkarnacje.
[ Dodano: 19-06-2006, 19:55 ] Ups coś zle skopiowałam to pierwsze zdanie należy do gościa Thundera. Sory.
Temat postu:
Wysłany: 2006-08-22, 21:41
http://pl.wikipedia.org/wiki/21_grudnia_2012 Nieeeeeee no... Nawet Wikipedia mówi o końcu świata... A kto napisze 10 - milionowy artykuł w polskiej wersji? Ech.. fajne dowody mają ci zwolennicy teorii spiskowych. A nie zapomnieli o uzyskaniu niepodległości przez Czarnogóre? I co to za Chochlik napisał mi jestem szalony?
[ Dodano: 22-08-2006, 20:58 ] Zobaczcie sobie na historie arykułu. Pierwsze dzisiaj 20 : 54. To o Tokio Hotel to moje dzieło Naturalnie zaraz to usunąłem żby nie być oskarżanym o wandalizacje projektu Wikipedii. A i tak zamiast "ć" zrobiłem "ń". Echhhhh. I wiem że jestem szalony jak coś.
Istnieje niezliczona ilość słońc; wokół tych słońc poruszają się niezliczone ziemie, podobnie jak siedem planet obiega nasze Słońce. Te światy są zamieszkane przez żyjące istoty. Giordano Bruno (1548 - 1600)
Temat postu:
Wysłany: 2006-10-26, 19:26
hmm to ze bedzie przebiegunowanie nie ulega watpliwoscia. ale z tymi smiesznymi przejsciami w wymiarach i zaglada wiekszosci "zlych" ludzi... zlo jest tylko dlatego ze istnieje dobro.. (koncepcja dualizmu sux ) wiec w jaki sposob "wylosuja" ocalalych ludzi.
a poza tym, nie moze tak się stac, bo to niezgodne z prawem karmy, jak i reinkarnacja. po smierci w samych formach energetycznych istnial by kazdy i nie mozna by go "zniszczyc" kazac mu "zniknac" bo wedlug glupich "czlowiekow xD" jest zly
mialem opisac jeszcze 2 zaleznosci ale jakos po napisaniu sam wtedy nie rozumiem o co mi chodzi, takze nie bede NIESTETY tworzyc chaosu
ale jesliby rozpatrywac wlasnie element "co by bylo gdyby: losy po katastrofie" to wymyslilem argument ZA, ktorym mogloby byc przesiedlanie się dusz na najblizsza planete i wcielanie się we wlasnie wyzej rozwiniete istoty, jako w istoty 4gestosci cokolwiek to g**** oznacza
w kazdym razie: "jak zobacze to uwierze" i tak nie bedziemy miec pewnosci
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości