Księgarnia Paranormalium

Zaloguj ·  Forum ·  Rejestracja ·  Szukaj · FAQ

Chcesz wiedzieć, co aktualnie w serwisie piszczy? Zajrzyj na naszego redakcyjnego bloga

Paranormalium Mobilne

Obecny czas: 2010-07-30, 21:33
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 14 posty(ów) ] 
AutorWiadomość
Ivellios

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
 Temat postu: Wierzysz we wróżby?
 Post Wysłany: 2006-03-07, 13:18 

Gość, czy wierzysz w prawdziwość wróżb? Czy wierzysz w przeczucie?

Ja osobiście raczej jestem sceptycznie nastawiony do tego typu rzeczy, jednakcałkiem niedawno miało miejsce wydarzenie cokolwiek dziwne, mianowicie tak z ciekawości wszedłem na podany przez bliżej mi nieznaną dziewczynę w opisie w GG adres http://aaantenaaa.friendtest.com (To jest serwis oferujący możliwość sprawdzenia, jak dobrze Cię znają - układasz test do rozwiązania). Rozwiązałem... i ze zdziwieniem stwierdziłem, iż mimo, że nie znam osobiście tej dziewczyny (dopiero później do niej zagadałem), wynik testu był 88 punktów... (spójrzcie na tabelę wyników - widnieję jako Longer) to sprawiło, iż trochę uwierzyłem, jednak sceptycyzm nadal pozostał...

Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo": bezcenne

Reklama: Już 4131 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół :P

Wynalazca

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dziura Czasoprzestrzenna
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-07, 16:46 

Nie wierze we wróżby ani w przeczucie, no może troche w przeczucie :)

Ivellios to ze rozwiązałeś ten test tak dobrze to tylko kwestia prawdopodobieństwa i małej znajomości psychologii :D

"Po co ci okna jak są drzwi ?!"

ArturVonFornal

Doktor
Doktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Łodzi
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-07, 17:48 

Od razu przypominają mi się te łańcuszko podobne cosie, w któych piszesz te pierwsze imiona jakie ci do głowy przychodzą itd. i wychodzi że a to ogośtam kochasz a to znowu cośtam. Jak dla mnie to właśnie odpowiednia znajomość psychiki ludzkiej i jej wykorzystanie

Wolfess

Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szydłowiec
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-07, 22:01 

Ja we wróżby niezbyt wierzę ;) Zaś w przeczucie czasem nawet bardzo xP no cóż wiele razy zdarzało mi się że to właśnie przeczucie uratowało mnie od niemiłych sytuacji :p

ProfilE-mail
ADRIAKOS

Praktykant
Praktykant
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malbork
 Temat postu: "Wrózki"
 Post Wysłany: 2006-03-08, 19:52 

Hmm najpierw jedno pytanie czy nick ADRIAKOS był już kiedyś? A teraz przejdzmy do rzeczy wróżbiarstwo to jest jedno wielkie nic.Nieraz widze jak w telewizji oszukują ludzi "wrózki",które twierdzą,że mają zdolność czytania przyszłości.Może kiedyś wszechstronnie uzdolniony w średniowieczu filozof i wróżbita umiał odgadnąć przyszłośc.Np nie pamtam jego imienia a to własnie on przepowiedział w swoich snach,że będą wojny I i II..Z tym się zgadzam a nie z wrózkami które nic nie umieją.Pozdro dla wszystkich użytkowników forum!!! :D :D :D

Takiego nicka nie było, po prostu wstawiłem odpowiedni kod, że zamiast tego kodu widzisz swój nick
Ivellios

Zawsze racje ma :)

Ostatnio edytowany przez ADRIAKOS, 2006-03-08, 23:57, edytowano w sumie 1 raz

ProfilE-mail
Oscypek

Adept
Adept

Miejscowość: Maków Podhalański
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-09, 21:37 

Wróżby nie - przeczucie tak :)

M U M I N K I - S Ą - Z Ł E

ProfilE-mail
Arwena

Nowa Krew
Nowa Krew

Miejscowość: Wrocław
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-14, 02:13 

Ja może powiem tak: we wróżby same w sobie nie wierze ale jest coś takiego że jeśli człowiekowi zostanie coś powiedziane że stanie się tak a tak to on tak się z tym utożsamia że czasem dany fakt się ziści ale tylko i wyłącznie przez to iż dana osoba zmierzała podświadomie w tym kierunku.
A z przeczuciem to różnie bywa ;o) to już cos zupelnie innego i zależy od wrażliwości danej osoby. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Arwena__20

ProfilE-mail
Kamila

Doktor
Doktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: daleko
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-04-18, 12:59 

Mozna powiedzieć że nie wierze ale jak każda kobieta czytam horoskopy które dość często mi się sprawdzają. We wrózby od zawodowych wróżek...raczej wierze

..::Mothwoman::..

Praktykant
Praktykant
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-04-19, 17:23 

Witam w klubie Kamila :D Ja też czytuję horoskpoy, które czasem się sprawdzają, ale mimo wszystko nie daję im zbytnio wiary.

..::Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe zajmuje po prostu więcej czasu::..

Ostatnio edytowany przez ..::Mothwoman::.., 2006-06-10, 09:54, edytowano w sumie 1 raz

ProfilE-mail
Kamila

Doktor
Doktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: daleko
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-05-20, 14:47 

Za to w przeczucie wierze :) Mi samej często przeczucia się sprawdzają... i często z nich korzystam

..::Mothwoman::..

Praktykant
Praktykant
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-06-10, 09:57 

Osobiście korzystam także z intuicji, ale to nieco inna bajka. Przeczucia nie zawsze się sprawdzają, ale to tylko bardzo niewielka ich ilość.

..::Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe zajmuje po prostu więcej czasu::..

ProfilE-mail
Lukas

Zaawansowany
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-07-01, 01:20 

W wróżby nie wierze, ale w przeczucie tak, zdarzyło mi się przed wypadkiem, na szczęście tylko samochód został uszkodzony, zima, poślizg i słup, po cinqusiu nie było co zbierać, ciesze się że nikt na tym nie ucierpiał jedynie samochód, od tamtej pory jak coś przeczuwam próbuje unikać takich sytuacji!

ProfilE-mail
Cogito

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-07-02, 19:31 

Tak jak większość we wróżby nie wierze, a to, że horoskopy się sprawdzają, to nic nowego, ale nie dlatego, że ktoś, kto je pisał ma dar czy coś takiego, tylko ułożył tak zdania by każdy mógł to odnieść do swojego życia (np. jutro przyjdą gorsze chwile,ale doskonale sobie z tym poradzisz - takie rzeczy zdarzają się często i to nie jest nowość, każdy ma gorsze chwile, w ten sposób sama mogłabym pisać horoskopy :D ). Co do przeczucia to już bardziej temu wierze, bo to są moje przeczucia. Moim zdaniem u większości ludzi działają na podstawie doświadczeń życiowych. Podświadomie kojarzymy dwie (lub więcej) podobne sytuacje. Nie zawsze przeczucia się sprawdzają, bo sytuacje mogą być podobne tylko na początku, a zakończenie może się różnić.

ProfilE-mail
Rads0n

Nowicjusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iowa
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-07-02, 19:36 

Nie wierze we wrozby, horoskopy etc. jedyne co mnie przekonuje to niektore proroctwa... Co prawda niektore wrozby się sprawdzaja ale jestem sceptykiem w tych sprawach ;p

"Spójrz na swój umysł tak jak pedofil patrzy na dziecko" -S.Tankian

ProfilE-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 14 posty(ów) ] 

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników