Byłeś świadkiem manifestacji niewyjaśnionego zjawiska? Jeśli tak, napisz nam o tym! Tworzymy największą w Polsce bazę danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegłych. Wszelkie materiały przesyłać możecie za pomocą formularza do wysyłania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja była dobrze udokumentowana - jeśli więc dysponujesz filmem lub zdjęciem, wgraj je na rapidshare i wyślij nam linka w treści relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo często dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrują nowe konta tylko po to, aby założyć jeden temat reklamujący inną stronę internetową, usługę lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalająca poznać datę śmierci" za SMS'a kosztującego "jedyne" 30 zł + VAT. Zawsze dokonują tego bez prośby o zgodę ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez względu na rodzaj ogłoszenia. Ponieważ nie lubimy śmiecenia na naszym portalu, od dziś do takich spamerów admin Ivellios będzie rozsyłał ostrzeżenie z informacją o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadzieję, że ten straszak podziała i że nie będziemy musieli spotykać się w sądzie z którymkolwiek ze spamerów. · Zachęcamy was, drodzy Czytelnicy, do zgłaszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczących np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykułach, błędów w opisach filmów, komentarzy łamiących regulamin i/lub netykietę oraz wszelkich sugestii dotyczących portalu. Uwagi możecie składać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalną notkę - odezwę do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "WieczĂłr Kryptozoologiczny" zostaÂła przygotowana z okazji siĂłdmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÂładaÂła siĂŞ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z ksi¹¿ek przygotowanego w wersji audio przez grupĂŞ INFRA oraz z czĂŞÂści przygotowanej przez redakcjĂŞ Paranormalium. · NiezwykÂłe zdolnoÂści - Audycja poÂświĂŞcona niezwykÂłym, paranormalnym zdolnoÂściom ró¿nych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÂł nowego filmu dokumentalnego, ktĂłry skupia siĂŞ wokoÂło fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoĂŚ ujawniĂŚ prawdĂŞ na temat tych zagadnieĂą. Owa prawda ma byĂŚ skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznaĂŚ relacje osĂłb, ktĂłre znajÂą wszelkie informacje o UFO z pierwszej rĂŞki – poznamy zeznania ÂświadkĂłw jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÂłach zwiÂązanych z owym fenomenem. PatrzÂąc na listĂŞ osĂłb, ktĂłre zagoszczÂą w filmie moÂżna z gĂłry stwierdziĂŚ , iÂż bĂŞdzie to doborowe towarzystwo. MateriaÂł zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyÂższych oficjeli KoÂścioÂła Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , ktĂłry takÂże przedstawi swoje wnioski. To tylko niektĂłrzy z goÂści wystĂŞpujÂących w owym materiale... SkÂąd nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siĂŞ z Agencji RzÂądowych – jest to nazwa identyfikujÂąca zjawiska UFO” – mĂłwi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÂś jak znak lub hasÂło przypisane do jakiegoÂś dziaÂłania. Wiemy , Âże np. NORAD uÂżywa wÂłaÂśnie takiego okreÂślenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Pó³nocno AmerykaĂąski System BezpieczeĂąstwa Powietrznego co roku zgÂłasza przynajmniej 500 zdarzeĂą z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siĂŞ najprawdopodobniej od tego, iÂż owe obiekty potrafiÂą poruszaĂŚ siĂŞ z niesÂłychanÂą prĂŞdkoÂściÂą i zwrotnoÂściÂą). W filmie zobaczymy materiaÂły takie jak zdjĂŞcia, filmy, ktĂłre po raz pierwszy ujrzÂą ÂświatÂło dzienne. Jednym z takich nagraĂą jest uchwycony obiekt, ktĂłry porusza siĂŞ na orbicie KsiĂŞÂżyca i nagle zmienia swĂłj kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÂł trwajÂący 98 minut zostaÂł dokÂładnie przetworzony do techniki High Definition, w³¹czajÂąc w to realistyczne animacje 3D pokazujÂące obce formy Âżycia. Aby dowiedzieĂŚ siĂŞ wiĂŞcej na temat filmu naleÂży odwiedziĂŚ oficjalnÂą stronĂŞ... Czy do grona znanych i dobrych filmĂłw o UFO do³¹czyÂł kolejny, ktĂłry byĂŚ moÂże jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleŸÌ odpowiedÂź na to pytanie bĂŞdzie zapoznanie siĂŞ z tym materiaÂłem. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÂłny film dokumentalny dotyczÂący tzw. wywiadu z Obcym, ktĂłry rzekomo miaÂł zostaĂŚ zarejestrowany na taÂśmie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÂług danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÂł do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÂły mieĂŚ miejsce dwa razy w miesiÂącu po trzy do piĂŞciu godzin dziennie, jeÂżeli obcy Âźle siĂŞ czuÂł sam miaÂł przerywaĂŚ wywiad, przesÂłuchania miaÂły miejsce w obecnoÂści telepaty (to wÂłaÂśnie on prowadziÂł wywiad) i kogoÂś z nadzoru wojskowego (sylwetka, ktĂłra pojawia siĂŞ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz Âże przesÂłuchania nie sÂą juÂż prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÂątrz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÂą spotkania Elity Âświatowej w Âśrodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÂłoÂżona z najbogatszych oraz najbardziej wpÂływowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Âświata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, ktĂłrej celem jest ujawnienie wszystkich faktĂłw dotyczÂących zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemĂłw energetycznych i napĂŞdowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "powaÂżni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Âświata polityki, uczestniczÂą w satanistycznych rytuaÂłach odbywajÂących siĂŞ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siĂŞ, Âże okultystyczne rytuaÂły od dawna sÂą praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÂład, Ronald Reagan i jego Âżona powierzali kaÂżdy aspekt swojego Âżycia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyła się druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wzięli udział badacze ufologii oraz przedstawiciele świata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relację z debaty · Paranormalium skończyło 6 lat i tym samym stało się jednym z najstarszych działających w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego działu QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawał czasu. W historii Paranormalium oj działo się, działo... dlatego zachęcamy was do przeczytania pełnej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliśmy screeny, dzięki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglądało w początkach swojej działalności ;-) ·

Zaloguj się ·  Forum ·  Zarejestruj się ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-10, 12:22
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 14 posty(ów) ] Idź do strony 1, 2  Następna
AutorWiadomość
Ivellios

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
 Temat postu: Wierzysz we wróżby?
 Post Wysłany: 2006-03-07, 13:18 

Gość, czy wierzysz w prawdziwość wróżb? Czy wierzysz w przeczucie?

Ja osobiście raczej jestem sceptycznie nastawiony do tego typu rzeczy, jednakcałkiem niedawno miało miejsce wydarzenie cokolwiek dziwne, mianowicie tak z ciekawości wszedłem na podany przez bliżej mi nieznaną dziewczynę w opisie w GG adres http://aaantenaaa.friendtest.com (To jest serwis oferujący możliwość sprawdzenia, jak dobrze Cię znają - układasz test do rozwiązania). Rozwiązałem... i ze zdziwieniem stwierdziłem, iż mimo, że nie znam osobiście tej dziewczyny (dopiero później do niej zagadałem), wynik testu był 88 punktów... (spójrzcie na tabelę wyników - widnieję jako Longer) to sprawiło, iż trochę uwierzyłem, jednak sceptycyzm nadal pozostał...

Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne

Reklama: Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół :P
Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...

Wynalazca

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dziura Czasoprzestrzenna
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-07, 16:46 

Nie wierze we wróżby ani w przeczucie, no może troche w przeczucie :)

Ivellios to ze rozwiązałeś ten test tak dobrze to tylko kwestia prawdopodobieństwa i małej znajomości psychologii :D

"Po co ci okna jak są drzwi ?!"

ArturVonFornal

Doktor
Doktor
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Łodzi
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-07, 17:48 

Od razu przypominają mi się te łańcuszko podobne cosie, w któych piszesz te pierwsze imiona jakie ci do głowy przychodzą itd. i wychodzi że a to ogośtam kochasz a to znowu cośtam. Jak dla mnie to właśnie odpowiednia znajomość psychiki ludzkiej i jej wykorzystanie

Wolfess

Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szydłowiec
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-07, 22:01 

Ja we wróżby niezbyt wierzę ;) Zaś w przeczucie czasem nawet bardzo xP no cóż wiele razy zdarzało mi się że to właśnie przeczucie uratowało mnie od niemiłych sytuacji :p

ADRIAKOS

Praktykant
Praktykant
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malbork
 Temat postu: "Wrózki"
 Post Wysłany: 2006-03-08, 19:52 

Hmm najpierw jedno pytanie czy nick ADRIAKOS był już kiedyś? A teraz przejdzmy do rzeczy wróżbiarstwo to jest jedno wielkie nic.Nieraz widze jak w telewizji oszukują ludzi "wrózki",które twierdzą,że mają zdolność czytania przyszłości.Może kiedyś wszechstronnie uzdolniony w średniowieczu filozof i wróżbita umiał odgadnąć przyszłośc.Np nie pamtam jego imienia a to własnie on przepowiedział w swoich snach,że będą wojny I i II..Z tym się zgadzam a nie z wrózkami które nic nie umieją.Pozdro dla wszystkich użytkowników forum!!! :D :D :D

Takiego nicka nie było, po prostu wstawiłem odpowiedni kod, że zamiast tego kodu widzisz swój nick
Ivellios

Zawsze racje ma :)

Ostatnio edytowany przez ADRIAKOS, 2006-03-08, 23:57, edytowano w sumie 1 raz

Oscypek

Adept
Adept

Miejscowość: Maków Podhalański
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-09, 21:37 

Wróżby nie - przeczucie tak :)

M U M I N K I - S Ą - Z Ł E

Arwena

Nowa Krew
Nowa Krew

Miejscowość: Wrocław
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-03-14, 02:13 

Ja może powiem tak: we wróżby same w sobie nie wierze ale jest coś takiego że jeśli człowiekowi zostanie coś powiedziane że stanie się tak a tak to on tak się z tym utożsamia że czasem dany fakt się ziści ale tylko i wyłącznie przez to iż dana osoba zmierzała podświadomie w tym kierunku.
A z przeczuciem to różnie bywa ;o) to już cos zupelnie innego i zależy od wrażliwości danej osoby. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Arwena__20

Kamila

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: daleko
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-04-18, 12:59 

Mozna powiedzieć że nie wierze ale jak każda kobieta czytam horoskopy które dość często mi się sprawdzają. We wrózby od zawodowych wróżek...raczej wierze

..::Mothwoman::..

Praktykant
Praktykant
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-04-19, 17:23 

Witam w klubie Kamila :D Ja też czytuję horoskpoy, które czasem się sprawdzają, ale mimo wszystko nie daję im zbytnio wiary.

..::Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe zajmuje po prostu więcej czasu::..

Ostatnio edytowany przez ..::Mothwoman::.., 2006-06-10, 09:54, edytowano w sumie 1 raz

Kamila

Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: daleko
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-05-20, 14:47 

Za to w przeczucie wierze :) Mi samej często przeczucia się sprawdzają... i często z nich korzystam

..::Mothwoman::..

Praktykant
Praktykant
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-06-10, 09:57 

Osobiście korzystam także z intuicji, ale to nieco inna bajka. Przeczucia nie zawsze się sprawdzają, ale to tylko bardzo niewielka ich ilość.

..::Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe zajmuje po prostu więcej czasu::..

Lukas

Zaawansowany
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
 Temat postu:
 Post Wysłany: 2006-07-01, 01:20 

W wróżby nie wierze, ale w przeczucie tak, zdarzyło mi się przed wypadkiem, na szczęście tylko samochód został uszkodzony, zima, poślizg i słup, po cinqusiu nie było co zbierać, ciesze się że nikt na tym nie ucierpiał jedynie samochód, od tamtej pory jak coś przeczuwam próbuje unikać takich sytuacji!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 14 posty(ów) ] Idź do strony 1, 2  Następna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości