Temat postu: Re: Jak przywołać ducha żywiłu powietrza
Wysłany: 2010-08-26, 00:03
Pragnę zaznaczyć, że KAŻDA magiczna sztuczka w chrześcijaństwie to grzech- uleczanie, "dotyki" duchem świętym, astral i inne cuda. Voozie nie namawiaj więc do grzechu
Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.
Wysłany: 2010-08-26, 09:59
Nie proponuję mu by to robił, tylko by się nie wypowiadał nt. istot z tych obszarów. Może powiedzieć, że to jest złe (opierając się na Biblii), ale jakim cudem ma coś wiedzieć o szczegółach technicznych?
To tak jakbym na podstawie kodeksu karnego miał wiedzę nt. włamywania się do sejfu...
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
Wysłany: 2010-08-26, 16:52
Voozie napisał(a):
Może powiedzieć, że to jest złe (opierając się na Biblii), ale jakim cudem ma coś wiedzieć o szczegółach technicznych?
To tak jakbym na podstawie kodeksu karnego miał wiedzę nt. włamywania się do sejfu...
Nie korzystam tylko z KKK ale też opieram swoje wnioski na wypowiedziach ludzi, którzy w astralu siedzieli po uszy i bardzo źle na tym wyszli. Przykładowo o. Jacques'a Verlinde. http://www.czelusniak.com/verlinde.asp
I jestem pewien, że ani śmierć, ani życie, ani aniołowie, ani Zwierzchności, ani rzeczy teraźniejsze, ani przyszłe, ani moce, ani co wysokie, ani co głębokie, ani jakiekolwiek inne stworzenie nie zdoła nas odłączyć od miłości Boga, która jest w Chrystusie Jezusie, Panu naszym. Rz 8:38-39
Wysłany: 2010-08-27, 00:21
Cytuj:
nie chcę siedzieć w astralu tylko chce porozmawiać z moim opiekunem,czyli z Sylfem, a jak to zrobić ??
Omg a czy ty myślisz że on będzie rozmawiał z takim żółtodziobem jak ty??(bez obrazy).Z tego co widać to jesteś początkujący i od razu chcesz gadać z opiekunem.Jeśli tak to zrezygnuj z tego.Idź ze znajomymi pograć w piłkę albo nie wiem co tam chcesz:P.Jeśli nie to mogę ci dać kilka wskazówek ale ostrzegam że jest to złe według religii chrześcijańskiej!!!
Wysłany: 2010-08-27, 19:48
Pein napisał(a):
Jeśli nie to mogę ci dać kilka wskazówek ale ostrzegam że jest to złe według religii chrześcijańskiej!!!
Ta spec od astralu w wieku 16 lat. Eh... gdzie sÄ… rodzice w takich momentach?
I jestem pewien, że ani śmierć, ani życie, ani aniołowie, ani Zwierzchności, ani rzeczy teraźniejsze, ani przyszłe, ani moce, ani co wysokie, ani co głębokie, ani jakiekolwiek inne stworzenie nie zdoła nas odłączyć od miłości Boga, która jest w Chrystusie Jezusie, Panu naszym. Rz 8:38-39
Wysłany: 2010-12-24, 18:09
Siloam żeby chociaż jedno zdanie które napisałeś w tym temacie było: a. zgodne z tematem, wniosło coś do dyskusji b. zdaniem które nie prowadzi do krytyki innych
Po co w ogóle się odzywasz w takich dyskusjach? Moim skromnym zdaniem powinieneś dostać swojego rodzaju upomnienie na forum. Wchodzę na to forum raz na jakiś czas i od dawna widzę jak mało czytelne się ono staje.
Damianw myślę, że nie powinno ci chodzić o znalezienie sposobu na kontrolowanie żywiołu, ale na zrozumienie go. Żywioł powietrza, wiatru to potężny element uzdrawiający także mentalnie, psychicznie. Idealny do początkowych studiów dających poznanie człowieka, zarówno jego fizyczności jak i mentalności, astralności. Jako osoba która więcej poświęciła terminologi hermetycznej poleciłbym Ci odnalezienie tablic pokazujących odwołania, powiązania między poszczególnymi symbolami takimi jak liczby, karty tarota, planety, elementy (tutaj powietrze), kolory, zwierzęta, narzędzia magiczne itd. znalezienie wszystkich skojarzeń z elementem powietrza a następnie poświęcenie się lekturze na ich temat. W internecie można znaleźć całe książki na ten temat. Nie będę podawał linków do nich, używanie wyszukiwarek internetowych na prawdę nie boli a i uczy co nieco. Innymi źródłami (nie hermetycznymi) jakie wydają mi się wartościowe odnośnie elementu powietrza są wierzenia pochodzące od rdzennych mieszkańców ameryki tzw. Indian, źródeł powiązanych zz szamanizmem. U nich element wiatru, zwierząt totemicznych w postaciach ptaków to elementy bardzo istotne w całej kulturze. Kilka linków prowadzących do stron odnośnie wymienionych w tym temacie możesz znaleźć w moich postach na tym forum. Pozdrawiam.
Wysłany: 2011-10-17, 00:00
Ja mam małe pytanie czy można podświadomie przywołać Sylfa? Pytam dlatego że nie raz kiedy wpadam powiedzmy w silny gniew rusza się wokół mnie silny wiatr (tylko wokół mnie w dzień w jakim nie ma wcale wiatru). I ewentualnie jak mógłbym nad tym zapanować?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości