Oddychaj. Myślę, że kontrolowany i przemyślany oddech jest czymś jak podstawą żywiołu powietrza.. Kojarzy mi się też później z prędkością, głębokością/wysokością i lataniem.. Z motocyklem, spadochronem i szczytami gór. Ale podstawą jest oddychanie.
Zdarzyło Ci się może kiedyś zastanawiać na jak wiele różnych sposobów można oddychać tym samym powietrzem? Albo jak łatwo oddychać zupełnie inaczej? Wolniej? Głębiej? Może przeponą!? A może jeszcze inaczej!? Znajdziesz na ten temat dużo w podstawach wschodnich sztuk walki, czy medytacji i dużo ćwiczeń we wprowadzeniu do śpiewu, czy aktorstwa - to w gruncie rzeczy ta sama wiedza.
Odnoszę wrażenie, że wiatr w pierwszej kolejności uczy najważniejszego.. -> Jak wiele jesteś w stanie zmienić w sobie wewnątrz i na zewnątrz - jak wiele wolności i przestrzeni możesz zyskać - zmieniając wyłącznie sposób w jaki oddychasz.
W wyniku naruszenia regulaminu forum i/lub netykiety podpis tego użytkownika został skasowany. Użytkownik może usunąć tą adnotację.
Temat postu: Re: Kontrola żywiołów
Wysłany: 2010-07-30, 23:52
Jeżeli wziąć pod uwagę to że rzeczy paranormalne są bo umiejętność kontrolowania żywiołami rzeczą paranormalną jest, to można powiedzieć że najlepszym nauczycielem w tym temacie będzie chyba Mojżesz który ugasił gniew i ucisk faraona. Dzięki Bogu oczywiście
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Temat postu: Re: Kontrola żywiołów
Wysłany: 2010-08-02, 16:53
Mojżesz z pomocą Boga dobrze kontrolował żywioł wody. Myślę że jego umiejętności albo "uprawnienia" bo Bóg mu przecież na to zezwolił a nawet nakazał wyzwolić swój lud - były chyba maksymalne. Może jeszcze ktoś nas zadziwi. Nie wiadomo. Kiedy byłem młodszy chciałem zrzucić wielki kamień na tarczę antyrakietową ale... Bóg przecież obiecał że nie zniszczy już ludzi. Mamy przecież tęczę. Zmieniłem też poglądy i doszedłem do wniosku że ta tarcza może się przydać, że to jednak nie jest zło ale możliwość obrony w razie ataku.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
warto wierzyć w magię i podobne? kiedy prawie już wszystko jest udowodnione przez rzeszę naukowców? wolałabym sadzić drzewa niż kilka lat się łudzić że umiem ruszać korkiem po misce wody
Równie dobrze jeśli jest ci przypisany żywioł wody to korkiem możesz ruszać po misce nawet po pierwszym treningu.Ale z twoim podejściem do tego to będzie klika lat ,albo gucio!skoro ty i tak w nią nie wierzysz a to jest podstawa.
ja niewierze ? zapytałam czy warto. ale jeśli już tak, to woda odpada bo się jej boję i choć chodziłam na zajęcia, to nie nauczyłam się pływać. po prostu nie potrafię. czasem lubię tak siedzieć w dziczy i słuchać śpiewu ptaków.
Kontrolowanie żywiołów to nie tylko sprawianie że ognisko bardziej będzie się palić albo wiatr mocniej będzie wiał . Prawdziwa kontrola zaczyna się wtedy gdy potrafimy siłę żywiołu przyswoić w taki sposób by nasze siły wzrosły . To że ktoś potrafi podsycić ogień nie znaczy że nad nim panuje
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości