Przymierzam się do tego filmu, który trwa pół godziny >> http://jedno.wordpress.com/2010/04/06/nassim-haramein/ To jest wywiad i potrzebuje drugiego głosu. Może jakaś kobieta jest chętna na kwestie tej pani, która z Nassimem rozmawia?
Pozdrawiam (to mój pierwszy post)
ps. jestem z Poznania. Mam specjalistyczny sprzęt. Chętnie nawiążę z kimś współpracę lektorską. Razem raźniej :)
Temat postu: Re: Poszukiwany lektor do filmów w Paranormalium
Wysłany: 2010-07-14, 19:31
Aktualnie jestem w trakcie montowania ścieżki Huberta do "Loose Change: Final Cut". Mam gotowe jakieś 45%, sądzę że gdzieś do weekendu powinienem się wyrobić.
Mam przygotowane do publikacji dwa nowe filmy, niedługo pojawią się w dziale z dokumentami. Gdy je już wrzucę, podam w tym temacie tytuły, żeby osoby chętne do nagrywania ścieżki lektora mogły sobie wybrać film
Ściągnąłem też "Kymatica", film zrobiony przez ekipę, która stworzyła "Esoteric Agenda". Również niedługo zagości w naszej bazie.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Wysłany: 2010-07-15, 14:05
Doprecyzuję swoją poprzednią wypowiedź. Jestem lektor/amator. Mam jednak profesjonalny sprzęt i domowe (niestety) warunki (póki co w Poznaniu). Podłożyłem swój głos do kilku krótkich filmów, których linki podałem we wcześniejszym swoim poście. Działam dalej w zgodzie z różnymi ruchami/nieoficjalnymi organizacjami lub zrzeszeniami. Filmów jest masa, więc dla każdego starczy. Nie ograniczam się ani do Paranormalium, ani do StopNWO, ani do Zeitgeist itd...
Oczekiwałem jednak współpracy tu i jakiejś organizacji (chodzi o czyn). By kilka chętnych osób nagrywało, przesyłało ścieżki dźwiękowe do innych expertów, którzy zajmowali by się montażem i synchronizacją głosu z obrazem video.
Robiłem w marcu podchody do filmu Zeitgeist Addendum i wiem, że nie jest łatwe być lektorem, nie mając żadnego ku temu przygotowania. A na dodatek montować i synchronizować to wszystko samemu po nagraniu. Ktoś inny może być w montażu o wiele wiele szybszy i zaoszczędzimy dzięki temu czas, pracę, energię... Nie wiem, czy dobrze odbieram sens tego tematu, ale odczuwam tu jakąś rywalizację przerysowaną z dzikiej i nieludzkiej rzeczywistości systemu pieniężnego/bankowego/cenowego, zamiast współpracy. Może wreszcie postawimy sobie za cel dogonienie delfinów właśnie w sferze współpracy? Jesteśmy nauczeni działać w pojedynkę w obecnym chorym systemie, ale czas chyba to zmienić. "My sami musimy stać się tą zmianą, którą chcemy zobaczyć w świecie". -Mohandas Gandhi.
Nadal nie pojmuję, choć przeczytałem ten temat dwukrotnie, kto co robi i co zostało zrobione. Kompletny chaos. Może by to jakoś uporządkować? Może czas przestać bawić się w partyzantkę na PW?!
Proponuję, by w jednym poście podać : - ilu jest lektorów na dzień dzisiejszy, - którymi filmami kto "opiekuje się", - kto co zrobił + źródła, - ew. inna istotna informacja niezbędna w procesie współpracy...
Jeżeli nikt nie jest chętny do współpracy, to nie ma sprawy. Każdy nadal sobie będzie rzepkę skrobał, ...jak dotychczas
Wysłany: 2010-07-15, 15:40
Na chwilę obecną lektorów jest dwóch (ja i Hubert) + ja się jeszcze zajmuję montażem i synchronizacją.
Hubert - wyślę ci później napisy do nowych filmów.
Sam niestety w najbliższym czasie nic nie nagram, bo... właśnie się dowiedziałem, że od jutra mam turnus w szpitalu. Gorzej już przysrać nie mogli! Nie wiem jak będzie z dostępem do internetu, bo zasięg to tam praktycznie w ogóle nie łapie. Jak mi się uda połączyć to będę coś przy filmach majstrował.
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
Wysłany: 2010-07-25, 12:21
Korzystając z tego, że chwilowo jestem na przepustce, wysyłam na serwer ścieżkę Huberta do filmu "Loose Change Final Cut". Film z lektorem będzie dostępny gdzieś za godzinę.
Wysłany: 2010-09-08, 10:52
Mam profesjonalny* sprzęt do rejestracji dźwięku + zdaje się w miarę wyraźny głos (www.myspace.com/arturdrops). Jeżeli mogę jakoś pomóc, czekam na mail'e na priv.
Pozdrawiam
*mixer + mic pojemnościowy + wyciszona kabina
Nie zabijaj w sobie wiary. Ona cię buduje i uzdrawia. Ten kto w nic nie wierzy, nie żyje.
Wysłany: 2010-09-19, 17:27
Aloha! Jeśli prowadzisz nabór to z chęcią mógłbym coś ponagrywać. Skończyłem kurs lektorski (niewiele pamiętam, ale jednak), czytam przy różnych sytuacjach w różnych miejscach. Niestety problem też mam: otóż, nie posiadam super-znakomitego sprzętu do nagrywania. Niestety. Jeśli chcesz to podeślę Ci coś na maila (jakiś artykuł ze strony).
Wysłany: 2010-09-24, 20:20
Z tego, co ja się orientuję, to chyba wszystkie filmy w filmotece Paranormalium już są przerobione, tylko muszę zmontować kilka ścieżek nagranych przez Huberta i je wgrać.
Gdy pojawi się jakiś nowy film, dam wam znać w tym temacie.
A teraz sprawa z nieco innej beczki, choć również związana z nagrywaniem głosu Czy chcielibyście nagrać trochę artykułów do audycji MP3 w Paranormalium? Chciałbym reaktywować te podcasty, bo to dość ciekawa i atrakcyjna dla odbiorców forma przekazywania użytkownikom wiedzy.
Wcześniej podcasty robiliśmy w 2006 i na początku 2007 roku, głosy były dwa - ja i Mawerick, niestety Mawericka gdzieś wcięło i w ogóle kontaktu z nim nie ma, a ja sam nie byłem w stanie naówczas tych audycji przygotowywać.
Oczywiście, w nowych audycjach, w miarę możliwości, oprócz montowania całości również mógłbym "lektorzyć"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości