ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-11, 21:15
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 69 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  NastÄ™pna

Czy tarot może opętać ?
Ankieta zakończyła się 2010-11-01, 04:46
Tak.22% 22% [ 4 ]
Tak,ale nie zawsze.0% 0% [ 0 ]
Tak,ale można siÄ™ przed tym obronić.6% 6% [ 1 ]
Nie.56% 56% [ 10 ]
Nie mam zdania.(nie wiem)17% 17% [ 3 ]
Razem głosów : 18
AutorWiadomość
Darnok

Administrator
Administrator

Miejscowość: Krynica-Zdrój
 Temat postu: Re: Tarot droga do opÄ™tania?
 Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 18:01 

Cytuj:
(Papierz,biskup Rzymu)

Z tego, co się orientuję, to biskup Rzymu zdobył władzę dopiero po brutalnych zagrywkach na swoich kolegach po fachu z innych miejsc świata.

Brak dowodu na nieistnienie nie sprawia że coś istnieje.

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice/Awinion
 Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 18:55 

Cytuj:
Wiem, że opierasz się na biblii i zawartej w niej wiedzy, ale dla mnie biblia to stek bzdur, taka chsześcijańska mitologia, przerabiana na kilkanaście sposobów.

100% poparcia,i kosciol nie ma "duzo" glupich tlumaczen,raczej ma same glupie tlumaczenia,bo to bo tamto,w sredniowieczu osoby chore,ktore mialy raka mozgu (tak jak mialem) podobno wycinano im cale kawalki mozgu,bo kosciol TAK ZDECYDOWAL.
A co do twojej "chrzescianskiej mlitologii" to grecy z ich mitologii rownie dobrze mogliby stworzyc jakas religie,z samymi mitami,ze co rok 9 kobiet bedzie skazywanych na pozarcie minotaurowi bo to lub tamto zrobily....I to i tamto bzdura jest :)
Chca tylko aby glosno o nich bylo ;)

Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...

Kontakt GG : 393033

|-_-|

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Otchłań
 Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 19:48 

Cytuj:
Bóg nie zabrania niczego, wolna wola, to kościół nad wszystkim chce mieć kontrolę.

Wolna wola - owszem, ale prawdziwy katolik trzyma się wszystkiego, co zawarte jest w Piśmie Świętym. A ta z kolei zabrania parania się wszelkiego rodzaju magią.

Wyjścia 22:17 Nie pozwolisz żyć czarownicy.

Powtórzonego Prawa 18:10 niech nie znajdzie się u ciebie taki, który przeprowadza swego syna czy swoją córkę przez ogień, ani wróżbita, ani wieszczbiarz, ani guślarz, ani czarodziej, 11 ani zaklinacz, ani wywoływacz duchów, ani znachor, ani wzywający zmarłych; 12 gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni, i z powodu tych obrzydliwości Pan, Bóg twój, wypędza ich przed tobą.

Kapłańska 19:31 Nie będziecie się zwracać do wywoływaczy duchów ani do wróżbitów. Nie wypytujcie ich, bo staniecie się przez nich nieczystymi; Ja, Pan, jestem Bogiem waszym.

Kapłańska 20:6 Kto zaś zwróci się do wywoływaczy duchów i do wróżbitów, by naśladować ich w cudzołóstwie, to zwrócę swoje oblicze przeciwko takiemu i wytracę go spośród jego ludu.

Dzieje Apostolskie 8:9 A był w mieście od jakiegoś czasu pewien mąż, imieniem Szymon, który zajmował się czarnoksięstwem i wprawiał lud Samarii w zachwyt, podając się za kogoś wielkiego. 10 A wszyscy, mali i wielcy, liczyli się z nim, mówiąc: Ten człowiek to moc Boża, która się nazywa Wielka. 11 Liczyli się zaś z nim dlatego, że od dłuższego czasu wprawiał ich w zachwyt magicznymi sztukami. 12 Kiedy jednak uwierzyli Filipowi, który zwiastował dobrą nowinę o Królestwie Bożym i o imieniu Jezusa Chrystusa, dawali się ochrzcić, zarówno mężczyźni, jak i niewiasty. 13 Nawet i sam Szymon uwierzył, gdy zaś został ochrzczony, trzymał się Filipa, a widząc znaki i cuda wielkie, jakie się działy, był pełen zachwytu. 14 A gdy apostołowie w Jerozolimie usłyszeli, że Samaria przyjęła Słowo Boże, wysłali do nich Piotra i Jana, 15 którzy przybywszy tam, modlili się za nimi, aby otrzymali Ducha Świętego. 16 Na nikogo bowiem z nich nie był jeszcze zstąpił, bo byli tylko ochrzczeni w imię Pana Jezusa. 17 Wtedy wkładali na nich ręce, a oni otrzymywali Ducha Świętego. 18 A gdy Szymon spostrzegł, że Duch bywa udzielany przez wkładanie rąk apostołów, przyniósł im pieniądze 19 i powiedział: Dajcie i mnie tę moc, aby ten, na kogo ręce włożę, otrzymał Ducha Świętego. 20 A Piotr rzekł do niego: Niech zginą wraz z tobą pieniądze twoje, żeś mniemał, iż za pieniądze można nabyć dar Boży.

Dzieje Apostolskie 16:16 A gdyśmy szli na modlitwę, zdarzyło się, że spotkała nas pewna dziewczyna, która miała ducha wieszczego, a która przez swoje wróżby przynosiła wielki zysk panom swoim. 17 Ta, idąc za Pawłem i za nami, wołała mówiąc: Ci ludzie są sługami Boga Najwyższego i zwiastują wam drogę zbawienia. 18 A to czyniła przez wiele dni. Wreszcie Paweł znękany, zwrócił się do ducha i rzekł: Rozkazuję ci w imieniu Jezusa Chrystusa, żebyś z niej wyszedł. I w tej chwili wyszedł.

Dzieje Apostolskie 19:19 A niemało z tych, którzy się oddawali czarnoksięstwu, znosiło księgi i paliło je wobec wszystkich; i zliczyli ich wartość i ustalili, że wynosiła pięćdziesiąt tysięcy srebrnych drachm.

(z http://pl.wikipedia.org/wiki/Magia#Magi ... tolickiego)

Pogrubiłam te elementy tekstu, które według mnie są najbardziej absurdalne. Szczególnie pierwsza część o czarownicach zabrzmiała mi niczym ze Średniowiecza...
Także w tym mogę się z Dagą zgodzić, lecz całej reszty Biblii nie nazwałabym stekiem bzdur. :)

"To, co dzisiaj jest dowiedzione, kiedyś było fantazją." - William Blake

I'm woman...

Ostatnio edytowany przez |-_-|, 2009-11-01, 19:49, edytowano w sumie 1 raz

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko
 Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 20:01 

A dlaczego prawdziwy katolik trzyma się kurczowo wszystkiego i uważa że np. tarot jest zły i bardzo beee, a bo kościół tak nakazuję.
Z tymi czarownicami to faktycznie absurdalne jest i ile osób przez takie coś zginęło, na widzimisie kościoła.

|-_-|

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Otchłań
 Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 20:08 

Jestem katoliczką, jednak z kościołem DOŚĆ CZĘSTO się nie zgadzam, a to jest przykład. Zresztą... gdybym rzeczywiście miała trzymać się wszystkiego co napisane w Biblii (lub jak to zinterpretował kościół) to najprawdopodobniej by mnie tu nie było. Więc w tej kwestii dość trudno mi się ustosunkować.

Poza tym myślę, że większość takich "prawdziwych" katolików uważa tarota za zwykłe oszustwo. Multum mamy takich wróżbitek od siedmiu boleści, reklamujących się np. w gazetach. ;)

"To, co dzisiaj jest dowiedzione, kiedyś było fantazją." - William Blake

I'm woman...

Ostatnio edytowany przez |-_-|, 2009-11-01, 20:09, edytowano w sumie 1 raz

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 20:17 

Wiesz, ja w pracy mam znajome, katoliczki z prawdziwego zdarzenia, ale gdy tylko wspomnę coś o tarocie to od razu się o niego wypytują co i jak, podobnie jesli chodzi o wahadełko, ale ogólnie boją się tych metod, dlaczego? a dlatego bo kościół naprawdę potrafi zryć człowiekowi beret...

-- 01 Lis 2009 18:56 --

Dodam jeszcze, że prędzej kośció jest odpowiedzialny, za opetanie ludzi przez tarota, dlaczego?
dlatego ponieważ to oni to ludziom wmawiają, a czlowiek stu procentowy katolik w to wierzy i poddaje się manipulacji, a jeśli z całego serca wierzy to tak się dzieje, z tym że tak jak napisałam wyżej to nie jest opętanie, tylko choroba psychiczna, wmawianie sobie czegoś.

armenia

Uczony
Uczony

Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 23:25 

Wycofuje te słowa ;p

Ostatnio edytowany przez armenia, 2009-11-02, 00:19, edytowano w sumie 1 raz

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 23:43 

A kto to powiedział, że nie działa jak należy?
A ja się usmiecham jak czytam bęłkoty kościoła, jakbyś wiedział na czym polega tak naprawdę tarot to byś nie pisał, dlaczego nie można zobaczyć liczb z lotka.
Widzę, że jednak nie masz zielonego pojęcia na temat tarota, tylko sugerujesz się ciągle samym kościołem, dlatego też uważam że dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu.

-- 01 Lis 2009 21:44 --

aha, a te Twoje ziółka to też jest grzech, przecież kościół zabrania czegos takiego :D

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-01, 23:56 

dagmara-Gdy ci mowilem i ziolkach na PW,to wtedy tez chodzilem do kosciola,i taki grzeh popelnilem ze normalnie same nieszczescia mi siÄ™ zdarzaja :twisted:

Dagmara

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-02, 00:03 

ojjj nie ładnie :>

Ruskof

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Post WysÅ‚any: 2009-11-02, 00:21 

Wazne ze pozniej nie pierdzialem dymem,bo inni to robili nosem jak smoki :mrgreen:

Rotfl

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2010-06-02, 17:34 

Witam :) hm, bardzo zaciekawił mnie ten temat..ponieważ w moim bliskim otoczeniu mam kilka osób które zostały opętane (dokładnie trzy osoby), przynajmniej jedna z nich "bawiła" się przez kilka lat kartami (w tym wróżeniem z tarota), reszta próbowała "zabawy" z magią..żadnej nie wyszło to na zdrowie. Paradoksalnie prawda jest taka, że raczej nie doświadczycie opętania jeśli, nie spróbujecie na serio rzucić Tarota or pójdziecie do egzorcysty. Tzn opętanie jest objawem manifestacji Szatana, manifestacji tego że traci nad kimś kontrolę. Po co miałby powodować opętanie u kogoś kto mniej lub bardziej świadomie mu służy? Nie mówię że każdy kto wchodzi w magię, tarota etc, będzie od razu opętany..ale jest o wiele większe prawdopodobieństwo, że tak właśnie będzie niż w przypadku "normalnego" człowieka. Ja się z tego śmiałem i myślałem że to bujda do puki sam nie poznałem ludzi którzy przez to przeszli. I polecam, trzymajcie się od tego jak najdalej..

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 69 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  NastÄ™pna

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości