Temat postu: Re: Zapamiętywanie snów (wydzielone z Co się wam ostatnio śniło)
Wysłany: 2010-03-08, 19:46
Ja mało kiedy doznaje jakiekolwiek uczucia podczas snu, ba w zasadzie to w cale, ale jeśli mowa o zapisywaniu snów to to jest bardzo dobra metoda do ich zapamiętywania, z czasem tak to się potrafi wyćwiczyć, że zeszyt i długopis nie będą potrzebne
Wysłany: 2010-03-09, 11:21
Jeśli uczucia we śnie to zawsze wyolbrzymione. Podobno koszmary to odreagowanie od codzienności ale jakoś chyba wolę inne sposoby A co z zachowaniem pełnej świadomości podczas snu?? Można być wtedy biernym obserwatorem bądź samemu podejmować decyzje. Wyćwiczony jogin potrafi zachować świadomość podczas przejść między reinkarnacjami...
Wysłany: 2010-03-09, 18:45
Ostatniego snu nie pamiętam. Pamiętam tylko dobre samopoczucie, nic innego. Przez całą noc tylko ciemność i nic więcej? Nie pamiętam nawet barw ale jakaś fabuła chyba była. Coś przez bardzo gęstą mgłę widzę, teraz oczywiście kiedy już nie śpię. Ze świadomością podczas snu jest tak że jeżeli wprowadzisz się w ten stan to nie wiadomo czy nie będziesz bał się w tym stanie poruszać. Strach ten wiążę z paraliżem sennym kiedy się boję, jestem świadomy tego że śpię i nie mogę się obudzić. No chyba że nie będziesz się bał. Swiadomość podczas snu miałem ale nie wykorzystałem tego, nie potrafię, boję się. Jest pewnie ciekawie ale tylko wtedy kiedy odważysz się pójść dalej, ja liczę do trzech o tak: 1..2..3.. i na siłę chcę otwierać oczy aż w końcu mi się udaje. Chyba jest mi to niepotrzebne, tak sobie myślę, może kiedyś gdzieś dalej pójdę. Może.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Wysłany: 2010-03-11, 11:46
Raz miałem sen z ceimnoscią. Dostałem na początku kulke i przez reszte snu śniłomisie że... umarłem. Tylko ciemność i nic więcej... niewiem czemu ale byłem rano przerażony
Wysłany: 2010-03-23, 13:26
A co z przesłaniem w snach?? Często po obudzeniu jest wrażenie że ''to jest to'' lub ''eureka'' ale zapominamy po chwili co było takie genialnie i traci to sens , zazwyczaj później wydaje się to tylko senną abstrakcją umysłu... Czy można zapamiętać takie przesłanie wraz z zawartym w nim sensem ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości