Skoro już na to SETI wjechaliśmy, to nie sądzę, aby "kosmici" wysyłali CELOWO informacje na falach radiowych. Bardziej prawdopodobne jest to, że ew. transmisja jest produktem ubocznym ich cywilizacji (np. ziemskie transmisje z lat 50./60. są "słyszalne" teraz z odległości kilku-kilkunastu lat świetlnych (dokładnej odległości niestety nie znam)). Fale radiowe zupełnie się bowiem nie nadają dla transmisji przeznaczonych dalej niż 1 układ planetarny (tzn. my z marsem moglibyśmy się tak komunikować, ale np. z układem Alfa Centauri (mimo, że to tylko kilka lat świetlnych) taka transmisja nie miałaby sensu). Jeśli nasi przyjaciele z przestrzeni chcieliby się z nami komunikować, to musieliby wymyślić "szybszy" sposób komunikacji (tunele/zagięcia czasoprzestrzenne?), ew. posiadać zamaskowane satelity/stacje kosmiczne na orbicie naszej kochanej planety, co umożliwiłoby im transmisje poprzez fale EM .
Co do tematu zaś, to zapewniam was, że jeśli to byłyby naprawdę SENSACYJNE doniesienia, a nie np. kolejny rolnik, którego pole potraktowano jak blok rysunkowy, to media by się tym zainteresowały.
We will remember. We will fight. To reveal those who want to be revealed....
Życie w kosmosie na pewno jest. A to czy są to szare/zielone/niebieskie ludziki, czy tylko roślinki i zwierzątka to inna sprawa.
Kuj, człowieku, kuj - a pieniędzy będziesz miał w ch... erm... bardzo dużo.
Co do kontaktu. Jakby chcieli się z nami skontaktować to zrobili by to już dawno. Wylądowali by zapewne gdzieś w Stanach i zaczęli gadać z Obama itp. Ale jak oni mogą z nami się skontaktować jak tylko zobaczymy jakiś obiekt na niebie to od razu są wysyłane myśliwce itp. żeby to zidentyfikować i zestrzelić. Nie widzę tutaj sensu żeby mieli się z nami kontaktować
„Wiele ich pojazdów jest na naszym niebie, które ja widzę i które chcą pozostać w ukryciu przed wzrokiem innych”.
Wiem, że nieobecność dowodów nie jest dowodem nieobecności. !!!!!
For many years, you have seen us as lights in the sky.
Wiemy o istnieniu życia na innych planetach, lecz najpierw powinniśmy doprowadzić do pokoju tutaj.
Ostatnio edytowany przez Adanek, 2010-02-25, 15:48, edytowano w sumie 1 raz
Jestem pewny iż pojazd zdolny do podróży z prędkością światła albo i większą nie musiałby się martwic o jakies mysliwce Ale cóż.. pozostaje nam siekanie pszenicy i twierdzenie że ktoś tam pewnie wylądował póki co bo te małe ludziki są strasznie nieśmiałe
Dziwne że nikt nie pamiętał iż to ja pracowałem przy programie SETI
Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Wojna to obszar życia lub śmierci, droga do przetrwania lub zagłady. Szczytem umiejętności jest pokonanie przeciwnika bez walki. Nie żałujcie pieniędzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stukrotnie.
Wiecie że istnieje teoria że tak naprawdę pewna rasa obcych utrzymuje z nami stały kontakt. Ale na pewno to znacie: "Pewnego dnia w Amerykistanie bla bla bla.........i w ten sposób jesteśmy w stałym kontakcie, ale oczywiście wie o tym tylko rząd Amerykistański" Na pewno słyszeliście tą teorie, jeżeli miałbym się do tego odnieść to uważam że to możliwe ale głowy bym sobie uciąć nie dał, ba! ręki bym sobie uciąć nie dał. Ale to kolejna teoria spiskowa o której swojego czasu dużo myślałem i na razie mam jej dosyć. W każdym razie prawdy chyba trzeba szukać na własną ręke bo inaczej niczego się nie dowiesz. I jak mawia mój przyjaciel: "Grunt to się nie bać a reszta przyjdzie z czasem" więc się nie bójmy tylko szukajmy odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Tyle ode mnie, taka otucha dla nas wszystkich którzy szukają prawdy.
"Jestem Polakiem - więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
Chyba każdego to wkurza Nie ujawnią prawdy bo po co? Po to tylko żeby ludzie wiedzieli?
po to ze jak przyjdzie prawdziwy koniec swiata to mogli bysmy się tam zakwaterowac , chodzi oto ze jak by caly swiat poskładał się pieniądzami to wybudowali by tam piekny swiat pełen domow i roslinnosci !!
Mówisz Że Niema Bo Nie Widziałeś , A Widziałeś Powietrze ? A Jednak Jest !
Nasa utajnia ze wzgledu na Kosciol poniewaz Biblia dokladnie NEGUJE istnienie istot pozaziemskich... Pisze tam ze czlowiek jest jedyna istota myslaca Abstrakcyjnie...
Zaciśnij swoją pięść po to urodziłeś się! Zaciśnij swoją pięść Oi!Oi! Skinhead !
Jak Istoty Pozaziemskie będą chciały się ujawnić, to nikt z ludzi nie będzie w stanie ich powstrzymać. Raczej nas też nie zniszczą, bo gdyby chcieli to zrobić, to już dawno byśmy wąchali kwiatki od spodu. Pytanie tylko kiedy nastąpi ujawnienie. Może za dwa lata, może za pięć, nie wiem. Nikt na Ziemi chyba nie wie. Pozostaje nam tylko czekać na to, choć myślę, że to będzie jeszcze za naszego życia, może przed pierwszą załogową misją na Marsa.
We will remember. We will fight. To reveal those who want to be revealed....
Życie w kosmosie na pewno jest. A to czy są to szare/zielone/niebieskie ludziki, czy tylko roślinki i zwierzątka to inna sprawa.
Kuj, człowieku, kuj - a pieniędzy będziesz miał w ch... erm... bardzo dużo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość