Banner - Kod Wladzy
ByÅ‚eÅ› Å›wiadkiem manifestacji niewyjaÅ›nionego zjawiska? JeÅ›li tak, napisz nam o tym! Tworzymy najwiÄ™kszÄ… w Polsce bazÄ™ danych o spotkaniach ze zjawiskami paranormalnymi. Czekamy na relacje współczesne oraz z lat ubiegÅ‚ych. Wszelkie materiaÅ‚y przesyÅ‚ać możecie za pomocÄ… formularza do wysyÅ‚ania relacji. Dobrze, żeby twoja relacja byÅ‚a dobrze udokumentowana - jeÅ›li wiÄ™c dysponujesz filmem lub zdjÄ™ciem, wgraj je na rapidshare i wyÅ›lij nam linka w treÅ›ci relacji · W ostatnim czasie na naszym forum bardzo czÄ™sto dochodzi do sytuacji, kiedy użytkownicy rejestrujÄ… nowe konta tylko po to, aby zaÅ‚ożyć jeden temat reklamujÄ…cy innÄ… stronÄ™ internetowÄ…, usÅ‚ugÄ™ lub produkt. Zwykle reklamowana jest strona "pozwalajÄ…ca poznać datÄ™ Å›mierci" za SMS'a kosztujÄ…cego "jedyne" 30 zÅ‚ + VAT. Zawsze dokonujÄ… tego bez proÅ›by o zgodÄ™ ze strony administracji, mimo iż w regulaminie pisze wyraźnie, że taka zgoda jest wymagana zawsze, bez wzglÄ™du na rodzaj ogÅ‚oszenia. Ponieważ nie lubimy Å›miecenia na naszym portalu, od dziÅ› do takich spamerów admin Ivellios bÄ™dzie rozsyÅ‚aÅ‚ ostrzeżenie z informacjÄ… o grożących sankcjach prawnych (podstawa prawna: ustawa z dnia 18.07.2002 r. o Å›wiadczeniu usÅ‚ug drogÄ… elektronicznÄ… (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.). Mamy nadziejÄ™, że ten straszak podziaÅ‚a i że nie bÄ™dziemy musieli spotykać siÄ™ w sÄ…dzie z którymkolwiek ze spamerów. · ZachÄ™camy was, drodzy Czytelnicy, do zgÅ‚aszania nam wszelkiego rodzaju uwag dotyczÄ…cych np. błędów merytorycznych lub faktograficznych znalezionych w artykuÅ‚ach, błędów w opisach filmów, komentarzy Å‚amiÄ…cych regulamin i/lub netykietÄ™ oraz wszelkich sugestii dotyczÄ…cych portalu. Uwagi możecie skÅ‚adać poprzez formularz kontaktowy - link "Kontakt" w górnym menu. Przeczytaj na blogu redakcyjnym specjalnÄ… notkÄ™ - odezwÄ™ do Czytelników · Nowe audycje mp3: Kryptozoologia (zapis audycji live 27.11.2011) - Zapis audycji nadanej w Radiu Paranormalium 27 listopada 2011. Audycja "Wieczór Kryptozoologiczny" zostaÅ‚a przygotowana z okazji siódmych urodzin portalu KryptoZoologia.pl. Audycja skÅ‚adaÅ‚a siÄ™ de facto z kilku audycji: kryptozoologiczny odcinek Para-Radia Arka Paterka, fragmentu jednej z książek przygotowanego w wersji audio przez grupÄ™ INFRA oraz z części przygotowanej przez redakcjÄ™ Paranormalium. · NiezwykÅ‚e zdolnoÅ›ci - Audycja poÅ›wiÄ™cona niezwykÅ‚ym, paranormalnym zdolnoÅ›ciom różnych ludzi · Nowe filmy dokumentalne w naszej filmotece: Fastwalkers - Fastwalkers – jest to tytuÅ‚ nowego filmu dokumentalnego, który skupia siÄ™ wokoÅ‚o fenomenu UFO i Obcych Cywilizacji. Dokument ten ma ponoć ujawnić prawdÄ™ na temat tych zagadnieÅ„. Owa prawda ma być skrywana przed nami od ponad 50 lat. Fastwalkers pozwoli nam poznać relacje osób, które znajÄ… wszelkie informacje o UFO z pierwszej rÄ™ki – poznamy zeznania Å›wiadków jak i poszkodowanych we wszelkich dziaÅ‚ach zwiÄ…zanych z owym fenomenem. PatrzÄ…c na listÄ™ osób, które zagoszczÄ… w filmie można z góry stwierdzić , iż bÄ™dzie to doborowe towarzystwo. MateriaÅ‚ zawiera wywiady ze Stantonem Friedmanem , dyrektorem Disclosure Project doktorem Stevenem Greerem, Stevenem Bassetem, Jaimie Maussanem i jednym z najwyższych oficjeli KoÅ›cioÅ‚a Katolickiego Monsignorem Corrido Balduccim , który także przedstawi swoje wnioski. To tylko niektórzy z goÅ›ci wystÄ™pujÄ…cych w owym materiale... SkÄ…d nazwa Fastwalkers ? „Nazwa wywodzi siÄ™ z Agencji RzÄ…dowych – jest to nazwa identyfikujÄ…ca zjawiska UFO” – mówi Robert D. Miles producent filmu. „Jest to coÅ› jak znak lub hasÅ‚o przypisane do jakiegoÅ› dziaÅ‚ania. Wiemy , że np. NORAD używa wÅ‚aÅ›nie takiego okreÅ›lenia” NORAD (North American Air Defense Command) – czyli Północno AmerykaÅ„ski System BezpieczeÅ„stwa Powietrznego co roku zgÅ‚asza przynajmniej 500 zdarzeÅ„ z takimi nieznanymi obiektami radarowymi (Fastwalkerami – nazwa wywodzi siÄ™ najprawdopodobniej od tego, iż owe obiekty potrafiÄ… poruszać siÄ™ z niesÅ‚ychanÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ… i zwrotnoÅ›ciÄ…). W filmie zobaczymy materiaÅ‚y takie jak zdjÄ™cia, filmy, które po raz pierwszy ujrzÄ… Å›wiatÅ‚o dzienne. Jednym z takich nagraÅ„ jest uchwycony obiekt, który porusza siÄ™ na orbicie Księżyca i nagle zmienia swój kierunek (moment ten jest zaprezentowany w trailerze). MateriaÅ‚ trwajÄ…cy 98 minut zostaÅ‚ dokÅ‚adnie przetworzony do techniki High Definition, włączajÄ…c w to realistyczne animacje 3D pokazujÄ…ce obce formy życia. Aby dowiedzieć siÄ™ wiÄ™cej na temat filmu należy odwiedzić oficjalnÄ… stronÄ™... Czy do grona znanych i dobrych filmów o UFO dołączyÅ‚ kolejny, który być może jest jeszcze lepszy od reszty ? Najlepszym sposobem aby znaleźć odpowiedź na to pytanie bÄ™dzie zapoznanie siÄ™ z tym materiaÅ‚em. · Area 51 - Wywiad z Obcym, Area 51 - Alien Interview - PeÅ‚ny film dokumentalny dotyczÄ…cy tzw. wywiadu z Obcym, który rzekomo miaÅ‚ zostać zarejestrowany na taÅ›mie filmowej i wykradziony z bazy wojskowej Groom Lake w Nevadzie. "WedÅ‚ug danych podanych przez tajemniczego pracownika Strefy 51, obcy przybyÅ‚ do bazy w 1989 roku, wywiady z obcym miaÅ‚y mieć miejsce dwa razy w miesiÄ…cu po trzy do piÄ™ciu godzin dziennie, jeżeli obcy źle siÄ™ czuÅ‚ sam miaÅ‚ przerywać wywiad, przesÅ‚uchania miaÅ‚y miejsce w obecnoÅ›ci telepaty (to wÅ‚aÅ›nie on prowadziÅ‚ wywiad) i kogoÅ› z nadzoru wojskowego (sylwetka, która pojawia siÄ™ w trakcie filmu po prawej stronie kamery), oraz że przesÅ‚uchania nie sÄ… już prowadzone." · Mroczne sekrety wewnÄ…trz Bohemian Grove - Bohemian Grove jest to specjalne miejsce na 20601 Bohemian Ave w Monte Rio, Kalifornia - USA. W tym miejscu organizowane sÄ… spotkania Elity Å›wiatowej w Å›rodku Lipca na trzytygodniowe zebrania. Elita jest zÅ‚ożona z najbogatszych oraz najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi biznesu, kultury, nauki oraz Å›wiata polityki. · The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001 - The Disclosure Project - Zapis konferencji z 9 maja 2001. National Press Club - Waszyngton. The Disclosure Project to organizacja non-profit, której celem jest ujawnienie wszystkich faktów dotyczÄ…cych zjawiska UFO, pozaziemskiej inteligencji oraz utajnionych zaawansowanych systemów energetycznych i napÄ™dowych. · The Order of Death - Film opowiada o tym jak, "poważni" ludzie, tacy jak George Walker Bush, Bill Clinton i wielu bardzo znanych ludzi Å›wiata polityki, uczestniczÄ… w satanistycznych rytuaÅ‚ach odbywajÄ…cych siÄ™ co roku w Bohemian Grove.Okazuje siÄ™, że okultystyczne rytuaÅ‚y od dawna sÄ… praktykowane przez znanych nam z TV ludzi - na przykÅ‚ad, Ronald Reagan i jego żona powierzali każdy aspekt swojego życia astrologowi. Inni znani zwolennicy okultyzmu to Adolf Hitler, Eleonora Roosevelt, Hilary Clinton, Tony Blair i wielu, wielu innych. · 14 grudnia 2009 na terenie Akademii Ekonomicznej w Katowicach odbyÅ‚a siÄ™ druga już edycja Debaty Ufologicznej. W debacie wziÄ™li udziaÅ‚ badacze ufologii oraz przedstawiciele Å›wiata nauki. Czas na podsumowanie debaty! Przeczytaj relacjÄ™ z debaty · Paranormalium skoÅ„czyÅ‚o 6 lat i tym samym staÅ‚o siÄ™ jednym z najstarszych dziaÅ‚ajÄ…cych w polskim Internecie serwisów o tematyce paranormalnej. Z tej okazji mamy dla was prezent - zapraszamy was do nowootwartego dziaÅ‚u QUIZY WIEDZY, w którym możecie sprawdzić stan swojej wiedzy na temat zjawisk paranormalnych · 6 lat to dla portalu internetowego kawaÅ‚ czasu. W historii Paranormalium oj dziaÅ‚o siÄ™, dziaÅ‚o... dlatego zachÄ™camy was do przeczytania peÅ‚nej i szczegółowej historii serwisu - do tekstu dołączyliÅ›my screeny, dziÄ™ki którym możesz zobaczyć, jak Paranormalium wyglÄ…daÅ‚o w poczÄ…tkach swojej dziaÅ‚alnoÅ›ci ;-) ·

Zaloguj siÄ™ ·  Forum ·  Zarejestruj siÄ™ ·  Szukaj · FAQ

Obecny czas: 2012-02-12, 01:14
Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Napisz nowy temat Odpowiedz [ 20 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2
AutorWiadomość
Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Temat postu: Re: Wiara w duchy (creepy :/)
 Post WysÅ‚any: 2010-01-21, 18:11 

Kiedyś wszedłem do przedsionka z warzywami po cebulę, pod nim jest piwnica. Z piwnicy do przedsionka został przeciągnięty kabel. Była godzina chyba 18 czy 19, jakoś tak. Kątem oka zobaczyłem jak kabel przesunął się w dół. Zapaliłem światło w piwnicy i poszedłem na dół, nikogo nie było w domu i trochę się tej sytuacji przestraszyłem. Nikogo tam nie było, może to był szczur?
Osobiście uważam że duchy które zostały tutaj na ziemi są duchami czyśćcowymi. Nie poszły ani do piekła ani do nieba, są w czyśćcu, bardzo blisko nas. Problem pojawia się wtedy kiedy zaczyna się rozmawiać o demonach - niektórzy w czyśćcu są dłużej.
Zło natomiast nie jest jakimś konkretnym duchem na ziemi tylko ideą ducha. Na razie tak to rozumiem.

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

Monomagnum

Profesor
Profesor
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzozów
 Post WysÅ‚any: 2010-01-27, 19:36 

Wiesz, po przeczytaniu pierwszego posta w ty temacie odniosłem wrażenie że to zwykła manipulacja, albo robota laika szukającego przygód. Poszedłem więc dalej i po przeczytaniu twojego drugiego posta doszedłem do wniosku że za bardzo się tym wszystkim przejmujesz. Mieszkasz w mieście o znamiennej nazwie, interesujesz się magią, ostatnio oglądałaś horrory. Wszystko to mogło podziałać na twoją psychikę, lecz moim zdaniem zmiana adresu zamieszkania w niczym nie pomoże. Musisz sama wewnętrznie opanować strach (Darnok święta racja), a lewitujące pluszaki czy przestawiające się krzesła staną się zwykłymi rzeczami. Ale rzecz jasna istnieje druga możliwość, która pokrywała by się z twoimi relacjami. Z tego co widzę jesteś ateistką, nie szkodzi. Myślę że szukając pomocy u jakiegokolwiek bóstwa otrzymasz ją, bo chodzi tutaj o wsparcie duchowe.

Pomysł z kamerą jest rzeczywiście dobry, postaraj się go wykonać ;)

Pozdrawiam!

Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję.

— Terry Pratchett

initiates

Nowa Krew
Nowa Krew

Temat postu: Re: Wiara w duchy (creepy :/) DEMON W DOMU???
 Post WysÅ‚any: 2010-03-01, 06:06 

martinka2244 napisał(a):
Ostatnio u mnie w domu dzieją się dziwne rzeczy... Sytuacja jaka opisałam w poście jest na pewno autentyczna, a opowiedziałam ją na moim blogu z pół roku temu.
Teraz podobne rzeczy dzieją się w moim domu w Anglii. W moim mieście (Gravesend) średnio co 3 domy są nawiedzane, ale w różnym stopniu. Sytuacja u mnie, zaczyna powoli mnie przerażać. Na przykład dzisiaj obudziłam się i krzesło, które stoi przy biurku, i które obróciłam w stronę łóżka odruchowo przed pójściem spać, ale wiedziałam jak stoi, rano było obrócone w stronę biurka, a szk....

Dlaczego "duchy" czy "aniolowie" pokazuja siÄ™ najczesciej dzieciom czy ludziom prostym o bardzo malym "wyrobieniu" spirytualnym. ??? Dziwne, sa one takze podatne na glupory gloszone przez kk i wszelkiego rodzaju szarlatanow w czarnych sukmanach ktorzy nie maja zadnego pojecia jak czlowiek jest zbudowany ( cialo + umysl + dusza+ spirits). Kosciol nie rozpoznaje spirits, tylko dusze, a dusze maja tez zwierzeta

armenia

Uczony
Uczony

Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 04:05 

SIEMA od banowali mnie cieszycie się nie ;p teraz tak łatwo się nie dam chwalmy Netie za zmienne ip ;p

Martinka dziwne to to co opowiedziałaś.Mnie tam nigdy nic nie nawiedzało.Ale twoja opowieść naprawdę nadaje się do jakiegoś programu na discovery.Mam pomysł idź do psychiatry a potem do egzorcysty

cleric

Senior forum
Senior forum
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 12:17 

Poeta, moze kabel się zwyczajnie zsunął pod wplywem swojego ciezaru? domyslam się że byl rozlozony tez na schodach do piwnicy - wiadomo jak to kable, czasem się same przekrecaja, przesuwaja itd :P przynajmniej moje kable :P a moze to byl szczur, ale nie wiem czy szczury maja w zwyczaju szarpac i ciagnąć druty (:P) raczej je tylko gryzą

Twoja Pańcia.

Poeta2008

Doktor
Doktor

Miejscowość: warszawa
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 13:03 

Tak być mogło. Zsunął się tylko kabel, jakieś dwa, trzy centymetry w dół. Może kiedy wyciągałem cebulę jakimś koszykiem albo czymś innym co mogło dotknąć ten kabel niechcący i nieświadomie przesunąłem go w dół.

Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008

Leanna

Licencjat
Licencjat
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Ostrzeżenia: 1
 Post WysÅ‚any: 2010-03-06, 19:13 

Brawo! Jakie piękne wyjaśnienie:) A już myślałam, ze napiszesz, ze ręka Boża się do tego przyczyniła...

"Sąd sądem, ale sprawiedliwość ma być po naszej stronie."- Sami swoi

Dawid877

Nowa Krew
Nowa Krew

Post WysÅ‚any: 2010-11-03, 23:28 

Po pierwsze takie doświadczenia dotykają wielu ludzi i nie jest to zależne od rodzaju wiary czy tez jej braku.Fakt dzieci i psy wbrew pozorom widza rzeczy których my nie potrafimy dostrzec do póki same te zjawiska nie zechcą się na ujawnić. Calkiem możliwe iż konkretne duchy maja jakiś cel aby się przy Tobie trzymać lub masz po prostu pecha i trafiasz na mieszkania które duchy uznają jako swoje...wiele dusz zmarłych jest ciągle przekonanych ze żyją dlatego część domów jest nawiedzanych(uznają je za swoja własność i wciąż tam przebywają).A co do babci takie sytuacje są bardzo częste ze osoby bliskie doświadczają nierealnego kontaktu wzrokowego lub nawet fizycznego z osoba która w danym momencie zmarła lub odchodzi ze świata żywych...

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 20 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wyślij odpowiedź

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość