Temat postu: Re: Wiara w duchy (creepy :/)
Wysłany: 2010-01-21, 18:11
Kiedyś wszedłem do przedsionka z warzywami po cebulę, pod nim jest piwnica. Z piwnicy do przedsionka został przeciągnięty kabel. Była godzina chyba 18 czy 19, jakoś tak. Kątem oka zobaczyłem jak kabel przesunął się w dół. Zapaliłem światło w piwnicy i poszedłem na dół, nikogo nie było w domu i trochę się tej sytuacji przestraszyłem. Nikogo tam nie było, może to był szczur? Osobiście uważam że duchy które zostały tutaj na ziemi są duchami czyśćcowymi. Nie poszły ani do piekła ani do nieba, są w czyśćcu, bardzo blisko nas. Problem pojawia się wtedy kiedy zaczyna się rozmawiać o demonach - niektórzy w czyśćcu są dłużej. Zło natomiast nie jest jakimś konkretnym duchem na ziemi tylko ideą ducha. Na razie tak to rozumiem.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Wiesz, po przeczytaniu pierwszego posta w ty temacie odniosłem wrażenie że to zwykła manipulacja, albo robota laika szukającego przygód. Poszedłem więc dalej i po przeczytaniu twojego drugiego posta doszedłem do wniosku że za bardzo się tym wszystkim przejmujesz. Mieszkasz w mieście o znamiennej nazwie, interesujesz się magią, ostatnio oglądałaś horrory. Wszystko to mogło podziałać na twoją psychikę, lecz moim zdaniem zmiana adresu zamieszkania w niczym nie pomoże. Musisz sama wewnętrznie opanować strach (Darnok święta racja), a lewitujące pluszaki czy przestawiające się krzesła staną się zwykłymi rzeczami. Ale rzecz jasna istnieje druga możliwość, która pokrywała by się z twoimi relacjami. Z tego co widzę jesteś ateistką, nie szkodzi. Myślę że szukając pomocy u jakiegokolwiek bóstwa otrzymasz ją, bo chodzi tutaj o wsparcie duchowe.
Pomysł z kamerą jest rzeczywiście dobry, postaraj się go wykonać
Pozdrawiam!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję.
Temat postu: Re: Wiara w duchy (creepy :/) DEMON W DOMU???
Wysłany: 2010-03-01, 06:06
martinka2244 napisał(a):
Ostatnio u mnie w domu dzieją się dziwne rzeczy... Sytuacja jaka opisałam w poście jest na pewno autentyczna, a opowiedziałam ją na moim blogu z pół roku temu. Teraz podobne rzeczy dzieją się w moim domu w Anglii. W moim mieście (Gravesend) średnio co 3 domy są nawiedzane, ale w różnym stopniu. Sytuacja u mnie, zaczyna powoli mnie przerażać. Na przykład dzisiaj obudziłam się i krzesło, które stoi przy biurku, i które obróciłam w stronę łóżka odruchowo przed pójściem spać, ale wiedziałam jak stoi, rano było obrócone w stronę biurka, a szk....
Dlaczego "duchy" czy "aniolowie" pokazuja siÄ™ najczesciej dzieciom czy ludziom prostym o bardzo malym "wyrobieniu" spirytualnym. ??? Dziwne, sa one takze podatne na glupory gloszone przez kk i wszelkiego rodzaju szarlatanow w czarnych sukmanach ktorzy nie maja zadnego pojecia jak czlowiek jest zbudowany ( cialo + umysl + dusza+ spirits). Kosciol nie rozpoznaje spirits, tylko dusze, a dusze maja tez zwierzeta
SIEMA od banowali mnie cieszycie się nie ;p teraz tak łatwo się nie dam chwalmy Netie za zmienne ip ;p
Martinka dziwne to to co opowiedziałaś.Mnie tam nigdy nic nie nawiedzało.Ale twoja opowieść naprawdę nadaje się do jakiegoś programu na discovery.Mam pomysł idź do psychiatry a potem do egzorcysty
Poeta, moze kabel się zwyczajnie zsunął pod wplywem swojego ciezaru? domyslam się że byl rozlozony tez na schodach do piwnicy - wiadomo jak to kable, czasem się same przekrecaja, przesuwaja itd przynajmniej moje kable a moze to byl szczur, ale nie wiem czy szczury maja w zwyczaju szarpac i ciagnąć druty (:P) raczej je tylko gryzą
Temat postu: Re: Wiara w duchy (creepy :/)
Wysłany: 2010-03-06, 13:03
Tak być mogło. Zsunął się tylko kabel, jakieś dwa, trzy centymetry w dół. Może kiedy wyciągałem cebulę jakimś koszykiem albo czymś innym co mogło dotknąć ten kabel niechcący i nieświadomie przesunąłem go w dół.
Uzytkownik zablokowany w wyniku przekroczenia dopuszczalnej ilosci ostrzezen, blokada obowiazuje do: 20 lis 2008
Po pierwsze takie doświadczenia dotykają wielu ludzi i nie jest to zależne od rodzaju wiary czy tez jej braku.Fakt dzieci i psy wbrew pozorom widza rzeczy których my nie potrafimy dostrzec do póki same te zjawiska nie zechcą się na ujawnić. Calkiem możliwe iż konkretne duchy maja jakiś cel aby się przy Tobie trzymać lub masz po prostu pecha i trafiasz na mieszkania które duchy uznają jako swoje...wiele dusz zmarłych jest ciągle przekonanych ze żyją dlatego część domów jest nawiedzanych(uznają je za swoja własność i wciąż tam przebywają).A co do babci takie sytuacje są bardzo częste ze osoby bliskie doświadczają nierealnego kontaktu wzrokowego lub nawet fizycznego z osoba która w danym momencie zmarła lub odchodzi ze świata żywych...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość