Mianowicie dwa lata temu tlumaczylem artykul zawierajacy spis roznych roslin i opisujacy ich wlasciwosci przy zastosowaniu w magii. Moje pytanie jest takie, czy ten spis roslin moze siÄ™ do czegos przydac? I czy ewentualnie wymaga on poszerzenia? http://www.paranormalium.pl/artykul.php?id=390
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
No z tym zaznaczeniem szkodliwosci niektorych roslin moze byc pewien problem, nie dysponuje zbyt wieloma informacjami na ich temat a jedynie tym co bylo podane w artykule Istiny
Serwer: 600 zł/rok | Domena Paranormalium.pl: 100 zł/rok | Wpisy typu "widział rzem ófo" oraz "leczenie wisiorkiem": bezcenne
Reklama:Już 5071 osób zarejestrowało się na Paranormalium. Paranormalium jest coraz popularniejsze, a Robert Bernatowicz ma coraz więcej nowych przyjaciół Serdecznie pozdrawiam tych wszystkich "prawie-jak-racjonalistów" i ortodoksów, którzy bez czytania i obejrzenia wszystko, co ma "paranormalne" w nazwie, wrzucają do wora z napisem "bzdury"...
znikają pozostają właściwości. rigor mortis ziół. nie ważne i tak każdy wie swoje
Może masz rację, każdy ma swoją teorię i swoją praktykę i o to wykłócić się nie da. Ja akurat tego tak doświadczam, tak zostałem uczony i w ten sposób podchodzę.
"All things absurd, nonlinear, nonsensical, irrational, and madly poetic reveal the secrets of the unconscious and the secret language of Faery"
ja jak miałem 12lat (a teraz mam 15 ) robiłem miksturki z kumplem wrzucaliśmy najróżniejsze chwasty do słoika i ubijaliśmy... ofc... ja byłem odważny i się napiłem... no i FUJ!!! po godzinie zaczął boleć mnie brzuch i bolał przez 5h no i oczywiście na klopie trzeba było siedzieć ale jakoś przeszło... a w nocy miałem koszmary... łatwo było mi zasnąć i w ogóle miałem takie krótkie koszmary przez całą noc... myślałem że umrę... mi się zdaje że to coś miało z tym powiązanie bo rzadko mam koszmary... no i nie pod rząd...
o wykorzystaniu żywych roślinek nie słyszałam nawet w dawnych obyczajach tylko o drzewach czasem cóż...
no to nie wiem co Ty czytasz, pewnie Allę Alicję Chrzanowską Bo widzisz, czasem jest tak, że magia, to nie tylko to, co gdzieś tam przeczytaliśmy. Magia to żywy proces, ciągle rosnący i rozwijający się wraz z osobą praktykującą. Ja dla przykładu mam wielki ogród i z nim pracuję, a to przynosi bardzo ciekawe rezultaty. Roślina to roślina, nieważne czy krzew, bylina czy drzewo Korzystaj z praktyki, a nie z tego, co gdzieś tam zostało napisane. Własnie całe piękno magii na praktyce i odkrywaniu się opiera
"All things absurd, nonlinear, nonsensical, irrational, and madly poetic reveal the secrets of the unconscious and the secret language of Faery"
no dobra przypuscmy ze te wszystkie roslinki maja ta swoja moc i chcialabym ja wykorzystac. jednak wszystkie strony internetowe jedynie opisuja jakie to wlasciwosci maja rosliny a nigdzie nie jest powiedziane w jakich proporcjach je mieszac ktora czesc rosliny jest przydatna a ktora nawet moze byc trujaca
czy ktos siÄ™ moze interesuje zielarstwem na tyle zeby moze napisac cos od siebie na temat: jak wydobyc to co najlepsze z roslin? albo chociaz jakiegos linka poajcie bo chetnie poczytam i moze nawet wykorzystam w praktyce...
z gory dziekuje za pomoc
kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku
w sklepie jakims ezoterycznym albo na necie mozna poszukac ksiazki. ostatnio bylem na targach ezoterycznych i tam widzialem ksiazke wlasnie zielarska z opisami co do czego sluzy , kiedy zbierac, i jak oprawiac to wszystko . niestety autora nie pamietam. Dlatego proponuje poszukac na necie
hm nie watpie ze znajde tam typowo zielarskie wskazowki co do czasu zbioru i takich tam jednaj watpie zeby ktos tak oficjalnie mowil jak sporzadzac eliksiry. nie wiadomo nigdy na kogo taka ksiazka trafi... ale dzieki za odpowiedz
kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości