Pochodzenie kamienia nie gra tutaj roli? Przykładowo- mam ametyst prosto z kopalni, wystarczy, że odpowiednio go "naelektryzuję", jak wcześniej ktoś wspomniał i nic więcej? Najchętniej użyłabym go w roli wisiorka, ale czytałam gdzieś, że lepiej by nie był przekłuty. Wiecie coś na ten temat?
Co do "elektryzowania": " Trzymaj przedmiot w obu dłoniach. Wyobraź sobie, jak strumień białej, pozytywnej energii przenika przez twoje ręce, wypełnia i wnika do tego przedmiotu, aż zacznie on promieniować białym światłem. Możesz poczuć przepływ energii, będziesz więc wiedzieć, że jest. Aby jednak się upewnić, postaw przedmiot na stole i przesuń nad nim rękę, by odczuć obecny w nim ładunek." (źródło: http://www.morlok.webd.pl/ezo/index.php ... uly&art=70)
nie, pochodzenie nie ma znaczenia wielkiego. jesli twoje PŚ zauważy dobry dla ciebie kamień, może on byc z ziemi, może byc z giełdy minerałów. I tak będzie w tym magia.
jeśli ta osoba ci go dała, to ok. jeśli jest kradziony, to gorzej.
Skąd ty czerpiesz takie informacje? Jakie ma znaczenie moralność ludzi wobec magicznych właściwości danych minerałów? Boże, ile tu uwarunkowań. =='
Cytuj:
Ja też coś takiego czytałam... że ametystów nie wolno przekłuwać. Ale nie wiem czemu, sama jestem ciekawa.
Nie ma znaczenia przekłuwanie minerałów, jeżeli chcesz je nosić na szyi.
Cytuj:
A co masz na myśli pisząc "ok"? To, że nic się nie stanie, czy to, że ten kamień może mieć jakieś dodatkowe właściwości?
Pieprzył bez sensu, to nie ma żadnego znaczenia.
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
każda rzecz dana od kogoś z dobrą intencją ma dodatkową energię. minerały też
przekłuwanie może zniszczyć strukturę minerału, które tworzy strumień energii kształtu danego minerału. jeśli posługujesz się minerałem i używasz tylko energii kształu, ma to znaczenie. jeśli kamień jest "upgradowany" magicznie-duchowo, takie rzeczy mają małe znaczenie.
każda rzecz dana od kogoś z dobrą intencją ma dodatkową energię. minerały też
W takim razie masz rację, ale jest to energia osobna, nie jest wymieszana z energią minerału.
Cytuj:
przekłuwanie może zniszczyć strukturę minerału, które tworzy strumień energii kształtu danego minerału. jeśli posługujesz się minerałem i używasz tylko energii kształu, ma to znaczenie. jeśli kamień jest "upgradowany" magicznie-duchowo, takie rzeczy mają małe znaczenie.
Tutaj też muszę się zgodzić. Uszkodzenia fizyczne w naturalnym minerale mogą mieć poważne konsekwencje, ale chyba od razu zakładamy, że każdy sobie go odpowiedni preparuje?
"Potrzebujesz dużą zwierzęcą czaszkę, jako naczynie. Ludzkie są świetne, pojemne. Całą krew miesięczną sześciu różnych dziewic. Pół litra potu, jeden litr łez. Do tego trzydzieści sześć czarnych świec. Pukiel włosów ofiary. I oko nietoperza. Miksujesz to radośnie mikserem i smacznego. Tak smakuje czarna magia. Chcesz tego?" ~tak
A ktoś coś wie na temat kamienia księżycowego? Wiem żeby ładować go podczas pełni raz na miesiąc ... Ktoś ma coś więcej albo stronki jakieś z tom tematykom?
Tutaj też muszę się zgodzić. Uszkodzenia fizyczne w naturalnym minerale mogą mieć poważne konsekwencje, ale chyba od razu zakładamy, że każdy sobie go odpowiedni preparuje?
A można obrobić kamień i jeśli nie wolno go przekłuwać to można obwiązać go kilka razy sznurkami?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości